Kamil Üci Dünya Şampiyonu

Kamil Üci Dünya Şampiyonu
Kamil Üci WSF Dünya Kupası ve birincilik madalyası ile gururlandırdı Dünya Shotokan Federasyonu (WSF) tarafından düzenlenen 7. Avrupa Shotokan Karate Şampiyonası ve WSF Dünya Kupası 23-24-25 Ekim 2015 tarihlerinde İstanbul'da yapıldı.

Bağcılar Spor Salonu'nda Mehter Takımı eşliğinde saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasın ile açılışı gerçekleştirilen şampiyona da Minik, Yıldız, Ümit, Genç, Büyükler, Veteranlar, Ferdi ve Takım WKF Kumite, Shobu Ippon ve Shotokan Kata dallarında gerçekleşecekti.

23-24-25 Ekim Tarihinde düzenlenen 7. Avrupa Şhotokan Şampiyonası ve WSF Dünya kupası Müsabakasına 33 Ülkeden 2 bin 600 sporcu kıyasıya yarıştı.

WSF Dünya Kupası ve 7. Avrupa Karate şampiyonasında başarıları ile taktir toplayan Karate Ustası WSKU- WSF Dünya ve Avrupa Karate Şampiyonu Kamil Üci Kategorisinde birinci oldu. Dünya kupası ve birincilik madalyası kazanan Ayrıca 7. Avrupa Shotokan Karate Şampiyonasını da da başarılı performansı ile dikkat çeken Üci,kazandığı madalyaları “ülkeme armağan ediyorum” dedi.


Esat Delihasan “Gururluyuz”.

2 bin 600 sporcunun değişik katagorilerde yarıştığı müsabakalarda Türk sporcular rakipleri ile kıyasıya yarıştı. Düzenlenen açılış töreninde Konuşan Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan WSF’ World Shotokan Karate Federasyonu’nun Türkiye'de Organize ettiği ve 33 ülkeden 2 bin 600 sporcunun yarıştığı şampiyonaya katılan tüm sporcuları tebrik etti. Türk karatesi’nin Dünya ve Avrupa Şampiyonalarında elde ettiği başarılara değinen TKF Başkanı Esat Delihasan; “Gururluyuz” dedi.

Spor Kardeşliktir”

Açılış seremonisinde Sporun Önemine değinen (TKF) Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan; “Türkiye'de yaşanan olaylar tertiplenen terör saldırılarını kınıyorum. Bugün burada tertiplenen WSF World Cup (Dünya Kupası) ve 7. Avrupa Shotokan Karate Şampiyonasında da görüldüğü gibi sporun dostluk ve kardeşliğini göruyoruz. Dünyanın değişik ülkelerinden Türkiye gelen ve müsabakaya iştirak eden karatecilerin ve Türk sporcuların arasındaki bu sevgi ve saygı bizi gururlandırıyor. Spor kardeşliktir, centilmenliktir” dedi.


Kakha Vasilla “Merhaba Türkiye”

Açılış Seremonisinde konuşan WSF Başkanı Kakha Vasilla, “Türkiye de olmaktan mutlu olduğunu ve burada Karate do ailesini selamlamaktan onur duyduğunu ifade etti. Vasilla,”Türkiyeyi çok seviyorum. Merhaba Türkiye, Merhaba kardeşlik” dedi.


Hayrettin Hamurcu; “Saygıyla Selamlıyorum”

Şampiyonada görev alan hakemleri, şampiyonaya iştirak eden sporcuları selamlayan WSF Türkiye Başkanı Hayrettin Hamurcu; Türkiye Karate Federasyonu ve İstanbul İl gençlik spor müdürlüğünün WSF Dünya Kupası ve 7. Avrupa SHOTOKAN Karate şampiyonasına verdiği destekten dolayı teşekkür etti. Hamurcu Daha Sonra Türkiye Karate federasyon Başkanı Esat Deli Hasan, WSF Başkanı Kakha Vasilla’ya, İl Gençlik Spor Müdürlüğünü, ve Değişik Ülkelerin Federasyon Başkanlarına birer teşekkür plaketi taktim etti.


Kamil Üci “Birincilik Kupa ve Madalyası Ülkeme Armağanımdır”

7. Avrupa SHOTOKAN Karate Şampiyonasına ve WSF Dünya Kupası Müsabakalarında birincilik madalyası ve kupası kazanan Kamil Üci sorularımızı yanıtladı. Üci “7. Avrupa Shotokan Karate Şampiyonası ve WSF Dünya Kupası müsabakasına Korkmazlar Grup destekleri ile katıldım. Sözde spor dostu olduklarını belirten kimi siyasetçi ve kurumların Dünya şampiyonasına katılacak sporcuya destek veremeyen, meydanlarda sporcu dostuyuz diye haykıran yöneticilerimiz var oldukça sporda ki başarımızın toplumsal bazda da geniş kitlelere ulaşması pek mümkün olmuyor. WSKU, WSF Dünya ve Avrupa Karate Şampiyonu Kamil Üci; “Ben daha önce de WSKU ve WSF, IJKA gibi dünya çapındaki büyük federasyon ve kuruluşların organizasyonlarında 5 defa Dünya ve Avrupa müsabakalarda başarılı oldum. Bu altıncı Dünya Çapındaki Başarımdır. 7. Avrupa Şhotokan Şampiyonası ve WSF Dünya kupası müsabakasına çok sayıda ülkenin başarılı sporcuları katıldı. Bu dev organizasyona emeği geçen TKF, Başkanı Sayın Esat Delihasan’a WSF Başkanı Sayın Kakha Vasilla’ya, WSF Türkiye Başkanı Sensi Hayrettin Hamurcu’ya, WSF Genel Sekreteri sensi Ercument Taşdemir ve ekibine ülkemizde sporun gelişmesine sundukları katkılardan dolayı teşekkür ediyorum. Bu müsabakada bizimle yarışan ülkelerin sporcularına, müsabakalarda görev yapan tüm hakemlere sonsuz sevgi ve saygılarımı sunuyorum. Türkiye bu tür büyük organizasyonları başarı ile bu güne kadar gerçekleştirdi.. Bu organizasyonunda dünya çapında bir organizasyondu ve ülkemize büyük fayda sağladı. Bu müsabakada benden desteklerini esirgemeyen Korkmazlar Grup Müdürü Sayın Doğukan Korkmaz bey nezdinde tüm Korkmaz Ailesine desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi. Karate do sanatının efsane ismi Kamil Üci, ben ülkem için son nefesime kadar varım. Hedefim her Türk sporcusu gibi bayrağımı en yükseğe taşımaktı, yüce Allah'a hamd olsun başarılıydık.” dedi.


Doğukan Korkamz “Üci ile Gururluyuz”

Soruları yanıtlayan Kamil Üci’nin Sponsoru olan Korkmazlar Gurup Müdürü Doğukan Korkmaz; “Dünya Kupası ve 7. Avrupa Shotokan Şampiyonasında yarışan 33 ülkeden 2 bin 600 dolayında sporcunun ülkemizde yarışması bizleri gururlandırdı. Dünya kupası ve 7 Avrupa Shotokan Karate şampiyonasında Korkmazlar Grup Sponsorluğunda yarışan sayın Kamil Üci’nin Elde ettiği başarı bizi daha çok gururlandırdı. Ülkemize milletimize hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum