Mardinli Gülten Erzurum'un yıldızı...

Mardinli Gülten Erzurum'un yıldızı...
Mardinli 4 dil bilen Gülten, Erzurum'da gönüllü rehberler arasında rekortmen olarak derece yaptı.


25'inci Dünya Üniversiteler Kış Oyunları'nda gönüllü olarak görev yapan Mardinli Gülten Özhan, rehberler arasında rekortmen olarak derece yaptı. İngilizce, Arapça, Fransızca, Rusça bilen Gülten Özhan, hedefinin Almanca ve Çince'yi öğrenerek bildiği dil sayısını altıya yükseltmek olduğunu söyledi.

Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü ikinci sınıf öğrencisi Gülten Özhan, Dünya Üniversiteler Kış Oyunları'nda Erzurum'a gelen İspanyol kafilesinin rehberliğini yapıyor. İspanyol sporcular, antrenörler ve yabancı seyircilerle yakından ilgilenen Özhan, sempatik tavırlarıyla dikkat çekti. İngilizce, Arapça, Fransızca ve Rusça bilen Gülten Özhan, bildiği dil sayısını artırmak için Almanca ve Çince de öğrenmek istediğini söyledi. Özhan'la çalışmaktan mutluluk duyduklarını anlatan İspanyollar, Gülten sayesinde zorluk çekmediklerini belirtti.

Daha önce Bursa Uludağ Üniversitesi Turist Rehberliği Bölümü'nü bitiren ve ikinci üniversiteyi okuyan Gülten Özhan, İspanya'nın Cordoba şehrinde yapılacak olan Yaz Spor Oyunları için İspanyolların kendisini davet ettiğini söyledi. Gülten Özhan, "Bu teklifi kaçırmayacağım. Ben de İspanya'ya gidip, farklı bir ülke tanıyacağım. Ülkemizde yabancı turistlere ve sporculara yardımcı olmaktan büyük mutluluk duyuyorum" diye konuştu.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.