PLAY OFF 6.HAFTA PANORAMASI

PLAY OFF 6.HAFTA PANORAMASI
Play Off Bölgesel Amatör Lige Yükselme Grubuna altıncı hafta maçlarıyla devam edildi. Gol sayısı düşmeye başladı.

PLAY OFF 6.HAFTA PANORAMASI

 

Play Off Bölgesel Amatör Lige Yükselme Grubuna altıncı hafta maçlarıyla devam edildi. Gol sayısı düşmeye başladı.

 

8 maçta fileler 15 kez havalanırken gol ortalaması 2'nin altına düştü. Haftanın en farklı galibiyeti İdealtepe ve Sultangazi'den geldi. İdealtepe Fenerköy'ü 4-1'le geçerken Sultangazi de İMES'i topa tuttu: 3-0. İki maçta rakipler yenişemezken haftanın tek golsüz maçı Çatalca ile B.Çekmece arasında oynandı. Beraberlik rekoru Çatalca ve Levent'te. İki takım da geleneğe uygun olarak hafta sonunda rakipleriyle puanlarını paylaştı. B.Çekmece, Çatalca ile puanları paylaşmasına rağmen zirvedeki yolculuğuna devam etti. Son haftaların iki formda takımı Sultangazi ve İstanbulspor arka arkaya aldıkları yenilgilerle grupta iddialı hale gelirken B.P.Tuna yaptığı çıkışla ikinci sıraya kadar yükseldi. Altı hafta sonunda Kadırga ve İMES henüz puanla tanışamadı. Lige fırtına gibi başlayan Silivrispor ve Avcılar Belediyespor'un galibiyet hasreti 4 haftaya çıktı.

 

 

ALTIN TAKIM

İDEALTEPESPOR: Aynı gruptan çıktığı Fenerköyspor’a ligde iki kere yenildi. Ancak Play Off’ta işler değişti. İki kez yenildiği rakibinden rövanşta hesabı 4-1’lik sonuçla kesen İdealtepespor zirve yarışında da iddialı bir konuma geldi. Fenerköy’ün da bu sonuçla 4 maçlık yenilmezlik serisine son vermiş oldu.

GÜMÜŞ TAKIM

BEŞYÜZEVLER: Hangi hafta ne yapacağı belli olmuyor bu takımın. Aldığı sonuçlar yüzünden Beşyüzevler’in hem oynadığı futbol hem de aldığı sonuçlar her hafta değişkenlik gösteriyor. Ancak arka arkaya aldıkları iki yenilginin ardından iddialı Avcılar Belediye önünde aldıkları galibiyetle yeniden zirve yarışında ben de varım dedi Beşyüzevler. Galibiyetin de anlamına bakıldığında gümüş takım demek de fazla da bir abartı olmayacaktır Beşyüzevler için.

BRONZ TAKIM

ÇATALCASPOR: Lider B.Çekmece önünde belki galip gelemediler ama ortaya koydukları futbol en az galibiyet kadar görkemli oldu. Lider B.Çekmece özellikle ilk yarıda Çatalca önünde ortasahayı geçmekte zorlandı. Sarı kırmızılılar için tek eksik goldü Pazar günü.

ALTIN KARMA

1-  Harun (Beşyüzevler)

2- Hasan (B.Çekmece)

3- Murat Uslu (Beşyüzevler)

4- Ekrem (B.P.Tuna)

5- Serkan (Çatalcaspor)

6- Uğur (İstanbulspor)

7- Sedat (Dudullu)

8- İbrahim (İdealtepe)

9- Yıldıray (Silivrispor)

10- Ertuğrul (İdealtepe)

11- Muhammet (Sultangazi)

 

GÜMÜŞ KARMA

1- Mustafa (İstanbulspor)

2- Tugay (Fenerköy)

3- Sezgin (Levent)

4- Musa (Dudullu)

5- Ali Hendem (Levent)

6- Murat (Çatalcapor)

7- Fuat (Silivrispor)

8- Numan (İstanbulspor)

9- Önder (B.P.Tuna)

10- Ersal (B.Çekmece)

11- Semih (Beşyüzevler)

 

BRONZ KARMA

1-Sami (B.Çekmece)

2- Ozan (Beşyüzevler)

3- Musa (B.Çekmece)

4- Emrah (İdealtepe)

5- Özgür (Silivrispor)

6- Selçuk (B.P.Tuna)

7- Erkan (Kadırga)

8- Taner (Çatalcaspor)

9- Salih (Dudullu)

10- Savaş (Avcılar Belediye)

11- Alper (Sultangazi)

 

HAFTANIN TEKNİK DİREKTÖRÜ

Namık Avcı (İdealtepe): Ligde iki kez yenildiği Fenerköy’ü iyi ezberlediği belli olacak ki oyunu 90 dakika boyunca mükemmel yönetti. Güçlü rakibini önce durduran tecrübeli teknik adam üçüncü kez karşı karşıya geldiği Fenerköy önünde bu kez çok kritik bir galibiyete imza atarak haftanın en çok dikkat çeken galibiyetine imza atan isim oldu.

 

ALTIN FUTBOLCU

Murat Uslu (Beşyüzevler): Bir defans oyuncusu olmasına rağmen Avcılar Belediye önünde hem defanstaki görevini mükemmel yaptı hem de attığı golle 3 puanı getiren isim oldu. Teknik direktör Adem Mandıralı’nın verdiği görevi mükemmel uygulayan Murat Uslu haftanın en çok dikkat çeken futbolcusu oldu

GÜMÜŞ FUTBOLCU

Serkan (Çatalcaspor): B.Çekmece önünde takımının en etkili ismi olarak ön plana çıktı. Bir savunma oyuncusundan beklenen bütün işleri mükemmel bir şekilde yaptı. B.Çekmece forvetine ne yerden ne de havadan kuş uçurttu. Maçı hatasız tamamladı. İstikrarlı futbolcuyla da teknik direktör Cahit Erçevik’in onbirdeki vazgeçilmez ismi.

BRONZ FUTBOLCU

Hasan (B.Çekmece): Çatalca maçı önünde görevini mükemmel yapan oyuncuların başında geldi. Sağ kanattan rakibine geçit vermeyen Hasan bir değil, iki değil adeta üç kişilik mücadele etti. 90 dakika sonunda ayakta ender kalan oyunculardan biriydi bordo mavi beyazlılarda.

 

GOL KRALLIĞI

4 Gol: İbrahim (İdealtepe), O.Adeyese (Çatalcaspor), Ali Yavuz (Silivrispor), Önder (Bayrampaşa Tuna)

3 Gol: Erdem (Çatalcaspor), Tugay (Fenerköy), Erdem Kodalak (Levent), Salih (Dudullu)

2 Gol: Tayfun, Serkan Afşar (Halide Edip Adıvar), Ümit, Ergin ve Murat Çakal (Beşyüzevler), Musa ve Ersal (B.Çekmecespor), Muhammet (Sultangazi), Berkant (İdealtepe), Volkan Ersucan (Fenerköy), Erdi (Ataşehir Doğuş), Oğuz ve Yıldıray (Silivrispor), Yücel (Levent), Uğur, Gökhan ve Gürkan Demirci (İstanbulspor), Emrah (Kadırga)

1 Gol: Ali Yavuz, Metin ve Gencay (Silivrispor), Gökhan (Halide Edip Adıvar), Bahadır (Ataşehir Doğuş), Emrah, Erdenay, Ertuğrul, Osman ve Yasin (İdealtepespor), Sinan ve Mehmet Ramoğlu (B.Çekmecespor), Can, Tamer (Levent), Onur, Yasin Türkyılmaz, Savaş ve H.İsmet (Avcılar Belediye), Fethi ve Hakan Gül (Beşyüzevler), Şemsettin, Harun ve Sedat (Dudulluspor), Gani, Volkansel, Onur, Mesut ve Hasan (Fenerköy), Şerif Berkan (Çatalcaspor), Murat ve Eray (Kadırga), Birkan ve Onur Kuş (İstanbulspor), Ahmet, Cem, Alper, Emrah Aygen, Samet Yıldırım ve Volkan (Sultangazi), Oğuz, İrfan, Okan ve Önder (İMES), İhsan, Şahin, Ekrem, Ozan ve Gökhan (B.P.Tuna)

 

TOPLU SONUÇLAR

B.Çekmece- Çatalca: 0-0

Fenerköy- İdealtepe:  1-4

Kadirga- Dudullu: 0-1

Levent- Silivri: 1-1

Sultangazi- İmes: 3-0

Avcilar Bld- Beşyüzevler: 0-1

B.P.Tuna- A.Ş.Doğuş: 2-0

İstanbul- H.Edip Adıvar: 1-0

Hazırlayan: İskender KORDU

------- --------

 

SEYMEN İDMANLARA BAŞLADI

 

Amatör 2.Küme ekiplerinden Seymensppor yeni sezon hazırlıklarına  başladı.

 

Recai Öney yönetiminde antrenmanlarını Silivri Stadı'nda sürdüren Silivri temsilcisinin pazartesi ve çarşamba günleri antrenman yaptığı kaydedildi. Antrenör Recai Öney, hedefsiz hiçbirşeyin olmayacağını belirterek "Hedefsiz hiçbirşey olmaz. Hedef koyacağız. Çıkma düşüncesi taşıyoruz." ifadesini kullandı.

---------- --------

AYKUT GÜLTEPE ÖZGENÇLİK'TE

 

Dış transferin hızlı takımlarından Gültepe Özgençlikspor son olarak K.Yeşilovaspor'da forma giyen santrafor Aykut'u renklerine kattı.

 

Antrenör Aziz Köprü'nün kolu kırılan Süleyman'ın sezonu kapatması, Sercan'ın da askere gitmesi nedeniyle forvet konusunda sıkıntıya düştüğü, kulüp başkanı Gökhan Aygün'ün  de tecrübeli teknik adamın raporları doğrultusunda K.Yeşilovasporlu Aykut'u bitirdiği kaydedildi.

----------- ---------

ALİPAŞA GÜNER'E EMANET

 

Amatör 2.Küme ekiplerinden Alipaşaspor'da yeni sezonda takımın aynı zamanda kulüp başkanı olan Ünal Güner'e emanet edildiği öğrenildi.

 

Aynı zamanda antrenör diplomasına sahip olan Güner'in kulüple sözleşme imzalayarak sahaya antrenör kartıyla giriş yapacağı öğrenildi.

Haber: İskender KORDU

--------- ---------

B.ÇAVUŞLU ŞEKER GİBİ

 

Amatör 2.Küme ekiplerinden B.Çavuşluspor'u yeni sezonda Litfü Şeker'in çalıştıracağı öğrenildi.

 

Daha önce kulüp başkanlığı  yaptığı sarı siyahlı takıma yeni sezonda antrenörlük yapacak olan Şeker'in gençlere ağırlık vereceği bildirildi. Antrenmanlarını haftanın iki günü B.Çavuşlu Stadı'nda sürdüren B.Çavuşluspor'da yeni sezonda yaş ortalamasının da 18 olacağı elimize ulaşan bilgiler arasında.

------ -------

B.ÇAVUŞLU- S.KADIKÖY: 2-1

 

Amatör 2.Küme ekiplerinden B.Çavuşlu ile S.Kadıköy hazırlık maçında karşı karşıya geldi.

 

Büyük bir çekişmeye sahne olan maçı B.Çavuşlu 2-1 kazandı. Sarı siyahlılara galibiyeti getiren golleri Cem ve Efkan attı.

---- -------

 

GÖKÇEALİ TRANSFERE DOYMUYOR

 

Yeni sezon hazırlıklarını Nevruz Örkmes yönetiminde sürdüren Gökçealispor gözünü 1.Amatör Kümeye dikti.

 

Hazırlıklarını şampiyonluk parolasıyla sürdüren siyah beyazlılar dış transferde de bomba üstüne bomba patlattı. Kulüp Başkanı Ali Osman Özden 1.Amatör için kesenin ağzını sonuna kadar açtı. Siyah beyazlılar şu ana kadar dış transferde Güzelcespor'dan Erdem, Pınarhisarspor'dan Uğur'u renklerine kattı. Gökçealispor'un iki tane de filiz lisans çıkararak gücüne güç katacağı öğrenildi.

---------- --------

 

GÖKÇEALİ- OVAYENİCE: 4-1

 

Amatör 2.Küme ekiplerinden Ovayenicespor ile Gökçeali hazırlık maçında karşı karşıya geldi.

 

Yeni sezon öncesi yaptığı flaş transferlerle gücüne güç katan Gökçealispor ilk hazırlık maçında Ovayenice önünde adeta gövde gösterisi yaptı. Maçtan 4-1 galip ayrılan siyah beyazlılara galibiyeti getiren golleri Erdem, Tanju 2 ve kaptan Serdar attı.

 

CENAN RESMEN İZZETTİN'DE

 

Amatör 2.Küme ekiplerinden İzzettinspor son olarak Çatalcaspor'un kalesini koruyan kaleci Cenan'ı  resmen renklerine bağladı.

 

Tecrübeli kaleci ile uzun süreden beri ilgilenen kırmızı siyahlı yönetim nihayet mutlu sona ulaştı. Lisansı çıkan tecrübeli file bekçisinin takımla birlikte antrenmanlara başladığı kaydedildi.

----- --------

SUBAŞI BOMBALARI PATLATTI

 

Amatör 2.Küme ekiplerinden Subaşıspor yeni sezon öncesi kesenin ağzını sonuna kadar açtı.

 

Kulüp Başkanı Bülent Gül yönetiminde yeni sezonda iddialı bir takım oluşturmak isteyen Subaşıspor şu ana kadar Çiftlikköyspor'dan Korhan, Esenler Özyavuz Selim'den Celalettin, Şişli Sanayi'den Arif, Çatalcaspor'dan Çağatay ile Keçiörenspor'dan Deniz'i renklerine bağladı. Transferler konusunda kulüp başkanı Bülent Gül'ün köy muhtarı Bahri Çetin ile onursal başkan Fikret Güre'den destek aldığı belirtildi.

------- ---------

SUBAŞI DAĞYENİCE ÖNÜNDE

 

Amatör 2.Küme öncesi yaptığı flaş transferlerle bütün dikkatleri üzerine çeken Subaşıspor, hafta sonunda hazırlık maçında Dağyenicespor ile karşı karşıya gelecek.

 

Çatalca Stadı'nda oynanacak olan karşılaşmanın saatinin yarın belli olacağı bildirildi.

----- ---------

TALİ: TECRÜBE KAZANDIK

 

Dağyenicespor Kulüp Başkanı Erhan Tali yeni sezon hazırlıklarına başladıklarını belirterek geçtiğimiz sezonki kadronun tecrübe kazandığını, bu sene daha iyi olacaklarına inandığını söyledi.

 

Tali "Geçen seneden genç birtakımımız vardı. Biraz tecrübe kazandığımızı düşünüyorum. Bu sene daha iyi olacağız. Tufan ve Bilgin askerden geldi. Onların da katkısıyla şanslı bir gruba düşersek gidebildiğimiz yere kadar gitmeyi düşünüyoruz." ifadesini kullandı.

------ -------

S.KADIKÖY'DE DAMAR SESLERİ

 

Amatör 2.Küme ekiplerinden Silivri Kadıköyspor eski göz ağrısı Reşat Damar'la anlaşmak üzere.

 

Tecrübeli çalıştırıcıya resmi teklifin önümüzdeki günlerde yapılacağı öğrenildi. Kulüp Başkanı İbrahim Ak'ın Reşat Damar'la görüşme yapmak için kolları sıvadığı belirtildi. Bu arada S.Kadıköy'ün yeni sezon hazırlıklarını Silivri Ortaköy Stadı'nda sürdürdüğü kaydedildi.

----- -------

ÇANAKÇA'DA ÇÖL DÖNEMİ

 

Amatör 2.Küme ekiplerinden Çanakçaspor'da antrenörlüğe bir dönem Tepecikspor, Altıntepsi ve İstanbulspor'da profesyonel futbol yaşantısını sürdüren Ramiz Çöl getirildi.

 

Futbolu Avcılar Belediyespor'da bıraktıktan sonra eski takım arkadaşı Yılmaz'ın forma giydiği Çanakçaspor'un başına gelen Çöl ilk antrenörlük deneyimini yaşayacak. Futbolculuğu döneminde efendiliğiyle de gönüllerde taht kuran Çöl takımla birlikte antrenmanlara başladı. Bu arada kaptan Yılmaz'ın da sözleşmesini bir yıl daha uzattığı, bu yıl da takımın başarısı için formasını terleteceği bildirildi.

----- -------

MESUT RESMEN İNCİRTEPE'DE

Yeni sezon öncesi kurduğu kadro ile bütün dikkatleri üzerine çeken İncirtepespor daha önce el sıkıştığı Mesut'u resmen renklerine bağladı. Transferin bitirilmesinde asbaşkan Elvan Arslan'ın baş rol oynadığı, Mesut'un da eski takımına dönmek için fazla bir zorluk çıkarmadığı belirtildi. Transferin son gününde imzayı atan tecrübeli futbolcu son olarak M.K.Paşaspor'da oynadı.

Haber ve fotoğraf: İskender KORDU

---- -------

FİRUZKÖY BOMBA GİBİ

U 19 Ligi 2.Amatör Kümede mücadele edecek olan Firuzköyspor yeni sezon hazırlıklarına Ercan Kayacık yönetiminde başladı. Son çalışmasını Firuzköy Stadı’nda yapan kırmızı beyazlılar U 19 ve U 17 oyuncularından  oluşan 40 kişilik kadrosuyla gövde gösterisi yaptı. Antrenmanlarını yaklaşık olarak 1 aydan beri sürdüren Firuzköyspor’un bu dönemde Örnek İdman Yurdu ile iki hazırlık maçı yaptığı, bu maçları da 3-1 ve 2-0’lık skorlarla kazandığı bildirildi. Antrenör Ercan Kayacık yeni sezon hazırlıklarının çok iyi gittiğini söyledi. Kayacık “Hazırlıklarımız çok iyi gidiyor. Hedefimiz şampiyonluk. Çok iyi bir ortamda çalışıyoruz. Geçen sene kaçırdığımız şampiyonluğu bu sezon yakalamak istiyoruz.” diye konuştu.

Haber ve fotoğraflar: İskender KORDU

--- --------

“HER ZAMAN B.ÇEKMECE’NİN YANINDAYIZ”

 

B.Çekmecespor eski kulüp başkanlarından Ercan Çiftçi B.Çekmecespor’un profesyonel lige layık bir takım olduğunu, takımı ve Tuncay Soyak’ı da başarılı bulduğunu söyledi.

 

Uzun süre sonra sessizliğini Haberdar Spor Servisi’ne bozan Çiftçi, “B.Çekmece ilçesi profesyonel lige her zaman layıktır. Şu anda da Play Off grubunda çok iyi gitmektedirler. Takım kendine geldi. Tuncay Hoca ve ekibi çok başarılı. Kendilerini tebrik ediyorum. Bizler her zaman B.Çekmecespor'un yanındayız. Bu takım hak ettiği yere gelecektir.” diye konuştu.

“TEPECİK İLE BİRLEŞME OLMALI”

Takımın gruptan çıkmasının garanti gözüktüğünü kaydeden Çiftçi “Bu gruptan bizim çıkmamız garanti gözüküyor. Diğer komşu ilçe takımlarının da çıkmaları bekliyorum. Zaten önümüzdeki yıllarda Tepecikspor ile birleşme sağlanıp güçlü bir B.Çekmecespor olma zorunluluğu var bana göre. Tepecik B.Çekmece'nin bir mahallesi konumunda. Birleşme sağlanırsa ilçemizi temsil edecek güçlü bir B.Çekmecespor oluşacaktır. Belediyenin desteği olmadan kulüplerin ayak durması çok zor. Kulübün otopark ve vesayire gibi mutlaka sabit gelirlerinin olması gerekli.” dedi.

B.Çekmecespor’un geçmişinde Türk futboluna hizmet eden Okan Buruk gibi, Muhammet Altıntaş gibi, Zafer Öğer gibi bir çok ismi hediye ettiğini belirten Çiftçi “B.Çekmece çok  eskiden beri bölgemizde ünlü futbolcuların yetiştiği bir merkez konumundadır. İlçemizden Okan Buruk, Muhammet Altıntaş, kaleci Zafer Öğer, Fuat Buruk, Mücellip, Hüseyin, Tarık, Necmi, Torik ve Hasan vesaire bir çok profesyonel futbolcu yetişmiştir.B.Çekmecespor kulübünün kuruluş yılı 1957 yılıdır. Şu an 1.Lig takımlarından dahi köklü bir geçmişe sahiptir. B.Çekmecespor amatör kümede oynamaya 1981 yılında başlamıştır. Ve bugünlere kadar devam etmiştir. O yıllarda o zamanki yöneticiler Akçimento'nun, Sabancı'nın sponsorluğunda profesyonel lige çıkmayı kabul etmediklerinden dolayı büyük bir hata yapmışlardır. Ben B.Çekmecespor kulübünde altyapıda futbol oynayarak yöneticilik yaptım. Babam da bu kulübün kurucularından. En son 2006 yılında kulüp başkanlığı da yaptım. O dönem Süper Amatör Kümeye takımı çıkardık. B.Çekmece'de bu işe yıllardır gönül veren vefakar insanlar var. Aslan Polatoğlu, Mithat Yazıcı, Mehmet Kütük, Adnan Karataş gibi isimler takdire şayan isimlerdir her zaman. Rahmetli Agah Ozan ve Deli Nuri gibi isimlerin de bu kulüpte çok büyük emekleri vardır. Yalnız şimdiki gençlikte forma aşkı yok denecek kadar az olduğundan herkes para peşinde. B.Çekmece'nin takımında B.Çekmece'nin kendi çocuğu 4 veya 5 kişi. Geri kalanı dışarıdan. Bu diğer kulüplerin de problemi.” ifadesini kullandı.

Haber ve fotoğraf: İskender KORDU

 

DEVRİM SEYMENKÖY'DE

Amatör 2.Küme ekiplerinden Seymenspor'da son olarak Çorlu Gençlerbirliği'nde forma giyen kaleci Devrim'i renklerine kattı. Antrenör Recai Öney'in Alibeyspor'dan öğrencisi olan Devrim'in yeni sezonda Alipaşaspor kalesini koruyacağı belirtildi.

----- ---------

GÜLTEPE KANARYA'DA ÇALIŞIYOR

Amatör 2.Küme ekiplerinden Gültepe Özgençlikspor'un yeni sezon hazırlıklarını Kanarya Stadı'nda sürdürdüğü öğrenildi. Antrenmanlarını çarşamba ve cuma günleri yapan Gültepe Özgençlikspor'un yaptığı tek hazırlık maçında da İncirtespor'u mağlup ettiği kaydedildi. Bu arada kırmızı beyazlıların hafta sonunda da hazırlık maçı için Esen Bayburt ile karşı karşıya geleceği bildirildi. Antrenör Aziz Köprü, bu sezon genç bir takım oluşturduklarını belirterek "Centilmenlik içinde bir sezon geçmesini diliyorum. Genç bir takım oluşturduk. Sahalar müsait olduğu sürece hazırlıklarımızı hızlı bir şekilde sürürüyoruz." ifadesini kullandı.

---- ----

KAAN ALİPAŞASPOR'DA

Yeni sezonda Ünal Güner yönetiminde iddialı bir kadro oluşturmak isteyen Alipaşaspor son transfer bombasını Kaan'la patlattı. 19 yaşındaki gelecek vaadeden futbolcuyla her konuda anlaşmaya varıldığı, lisansının da son olarak formasını giydiği Tekirdağ Sultanköyspor'dan alındığı öğrenildi. Bu arada Alipaşaspor'un hafta sonunda U 19 Ligi 2.Amatör ekiplerinden Silivri Mimarsinan ile özel bir maç yapacağı elimize ulaşan bilgiler arasında.

------ -----

YILMAZER: HEDEF ŞAMPİYONLUK

İzzettinspor Kulüp Başkanı Ferhat Yılmazer bu sezon hedefin şampiyonluk olduğunu söyledi. Kaleci Cenan'dan sonra Tepecik'ten de iki futbolcu ile görüşmelerin sürdüğünü kaydeden Yılmazer bu oyunculara filiz lisans çıkaracaklarını kaydetti. Yılmazer "Bu sene hedef şampiyonluk olacak. İzzettinspor şampiyonluğa aday." diye konuştu.

------ ---------

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.