Minibüsün üzerine çığ düştü! Ölü ve yaralılar var

Minibüsün üzerine çığ düştü! Ölü ve yaralılar var
VAN - Hakkari karayolunun 90'ıncı kilometresindeki Güzeldere Geçidi'nde yola çığ düştü.

O sırada yoldan geçen yolcu minibüsü çığın etkisiyle sürüklenerek kar kütlesi altında kaldı. Minibüste bulunan 15 kişiden 1'i olay yerinde hayatını kaybederken bazıları kendi imkanları ile bazıları da kısa sürede bölgeye sevk edilen ekipler tarafından kurtarılan 14 yolcu ise hastanede tedaviye alındı.

Van-Hakkari karayolunun 90'ıncı kilometresindeki Güzeldere Geçidi'nde saat 19.30 sıralarında çığ düştü. Van istikametinden Hakkari'nin Yüksekova ilçesine seyir halinde olan Adil Çavlı yönetimindeki 30 AAD 949 Plakalı yolcu minibüsü, bu sırada düşen çığın etkisiyle sürüklenerek kısmen kar kütlesi altında kaldı. Minibüsteki 15 yolcudan bir kadın hayatını kaybederken, 14 yolcudan bazıları kendi imkanlarıyla kurtuldu. İhbar üzerine bölgeye AFAD, UMKE , İtfaiye ve jandarma ekipleri sevk edildi. Yapılan çalışmalar sonucu minibüsün içinde kalan diğer yolcular da ekipler kurtarılarak Van'daki hastanelere sevk edildi. Bölgede çığın etkisiyle kapanan kara yolunun açılması için de ekipler çalışma başlattı.

AFAD: 1 ÖLÜ, 12 YARALI

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), minibüsün üzerine düşen çığa ilişkin yapılan açıklamada, "Bugün saat 19.14 sıralarında Van ilimiz Başkale ilçesinde bir minibüsün üzerine çığ düştüğü bilgisi alınmıştır. Olay bölgesine AFAD, 112 Sağlık ve Jandarma ekipleri sevk edilmiştir. Arama kurtarma çalışmaları sonucunda 12 vatandaşımız yaralı olarak kurtarılmış olup bir vatandaşımızın cansız bedenine ulaşılmıştır. Hayatını kaybeden vatandaşımıza Allah'tan rahmet, ailesine ve yakınlarına başsağlığı; yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar dileriz" denildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.