SICACIK SEVGİYE SOĞUK İŞLEMEZ!

SICACIK SEVGİYE SOĞUK İŞLEMEZ!
6 Şubat’ta Kahramanmaraş Pazarcık merkezli 7.7 ve ondan saatler sonra Elbistan merkezli 7.6 şiddetinde gerçekleşen depremlerde binlerce vatandaşımız enkaz altında can verdi.

600'e yakın gönüllü ile depremzedelere el uzatan Yetim Vakfı, “Sıcacık Sevgiye Soğuk İşlemez” sloganıyla başlattığı kampanya ile kış mevsiminde çocuklara kucak açtı

2023 yılı ülkemiz için oldukça büyük bir afetle başladı. 6 Şubat’ta Kahramanmaraş Pazarcık merkezli 7.7 ve ondan saatler sonra Elbistan merkezli 7.6 şiddetinde gerçekleşen depremler ve onu takip eden binlerce artçı, Doğu Akdeniz’den Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerimize uzanan 100 bin kilometrekarelik bir alanda toplam 11 ilimizi etkiledi. 15 milyonu aşkın insan, belki de son bin yılın en ağır yıkımlarından birine şahitlik ettiler. 4 buçuk milyonu Türkiye, 2 buçuk milyonu ise Suriye’de olmak üzere toplam 7 milyon çocuk da bu afetten doğrudan etkilendi.

 

600 gönüllü var

Yetim Vakfı'ndan yapılan açıklamada, afetin ilk gününden itibaren 600’e yakın gönüllü ve 150’yi aşkın araçla birlikte Adıyaman ve Hatay’da bulunan koordinasyon merkezleri üzerinden 60 TIR’lık bir insani yardımın dağ köylerine kadar ulaştırıldığı belirtildi. Açıklamada, “Psikososyal destek ve sosyal hizmet çalışmalarımız ise Malatya, Hatay, Kilis, Gaziantep, Adıyaman’da ve Suriye İdlip-Babıska bölgelerinde iki ayı aşkın bir süre devam etti. Toplamda ise 7 bini aşkın çocuk, ergen ve yetişkinle bu alanda çalışmalar gerçekleştirdik. Çocuklarımızın afetin üstesinden gelebilmeleri için başlattığımız oyuncak ve kitap projemizde toplanan ürünler çadır kentlerde bulunan çocuklarımıza ulaştırıldı. Adıyaman’da ve Hatay’da bulunan aşevimizde toplamda 125 bini aşkın afetzedeye sıcak yemek ikramlarında bulunduk. Bu aşevlerimizden çocuklara özel menüler sunduk. Kahramanmaraş Elbistan’da MÜSİAD aracılığıyla kurulan konteyner kente 10 konteynerlik katkıda bulunurken, binden fazla ailemize nakdi desteklerde bulunduk” denildi.

 

Büyük moral oldu

“Vakfımız deprem bölgesi yardımlarına Ramazan ayı ve Kurban bayramı döneminde de devam etti. Ramazan kolisi, Ramazan çocuk paketi, hijyen kiti, aşevi, oyuncak ve kitap destekleri, iftar ikramları, bayramlık, fitre, fidye ve zekât destekleri ve kurban etleri deprem bölgelerinde bulunan kardeşlerimiz için aynı zamanda büyük bir moral oldu” denilen açıklamada, “Eğitim döneminde ise deprem bölgesinde 8 bini aşkın çocuğumuza çanta, kalemlik, matara, defter, kalem, cetvel ve boya takımları ile kitaplar hediye ederken, 2 bin adeti tablet olmak üzere 7 bin 141 parça elektronik malzemeyi ise yine deprem bölgesi illerinden Hatay ve Adıyaman’da köy okullarına kadar ulaştırdık. “Sıcacık Sevgiye Soğuk İşlemez” sloganıyla başlattığımız kış yardımlarımız çerçevesinde ise bu sene yine başta Hatay ve Adıyaman olmak üzere deprem bölgesi çocuklarımızı öncelemekteyiz” ifadeleri kullanıldı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.