2. Proje Şenliği’nde müthiş buluşlar

2. Proje Şenliği’nde müthiş buluşlar
Özel Gökcan Koleji’nin sosyal, kültürel ve bilimsel etkinlerle geleneksel hale getirdiği 2. Proje Şenliği 11 Mayıs 2013 tarihinde yapıldı.
Velilerin merakla izlediği gösteri deneyleri şenliğe ayrı bir heyecan kattı. Merakın, yaratıcılığın neşeye ve eğlenceye dönüştüğü Proje Şenliği’nde kuru buz balonu, şişeye yumurta sokma, yakmayan topaç, Newton tipi olmayan akışkan, köpüren canavar, yanardağ deneyi ve doğal pil eldeci vb. şekilde deneyler yapıldı.

Proje Şenliğinin açılış konuşmasını yapan Ortaokul Müdür Yardımcısı Tuğçe Küpeli  şunları söyledi: “okulumuzun amaçları arasında yeni teknolojileri tanımak, kullanmak, bilime ve bilim adamlığına kaynaklık etmek  de vardır diyerek “Einstein” hayal bilimden daha önemlidir; çünkü bilim sınırlıdır.” sözünü hatırlatmıştır. Atatürk’ün istediği çağdaş medeniyetler seviyesine ulaşmanın yolunun Gökcan Koleji öğrencileri tarafından keşfedilmiş olması tüm Gökcan Koleji ailesini gururlandırmıştır. Bu proje şenliğinde öğrenciler sene boyunca teorik olarak öğrendikleri bütün bilgileri sadece defter, kitap üzerinde bırakmayıp hayatın içinde  uygulayarak nasıl kullanabileceklerini, yaratıcı fikirlerini hizmete dönüştürmek için  gerekli donanımlara şimdiden sahip olduklarını göstermiş ve ürün oluşturmanın keyfini yaşamışlardır.’
    
Gökcan Koleji’nin farkını bir kez daha ortaya koyduğu, kalabalık bir veli grubu katılımı ile gerçekleşen şenlik alkışlarla, velilerin hayranlık ve memnuniyetiyle sona erdi. Hafta boyunca Gökcan Koleji’ndeki sergi ziyaretçilere açık olacaktır.’

Portfolyo sunumları alkış aldı
Öte yandan Mayıs ayında devam eden etkinlikler arasında yer alan geleneksel portfolyo sunum günlerinde öğrenciler yıl boyunca yaptıkları ürünleri sundular ve İngilizceyi ne kadar güzel öğrendiklerini velilerine gösterdiler. Anaokulu ve ilkokul 1,2 ve 3. Sınıflarda yapılan İngilizce ve Türkçe Portfolyo sunumları velileri şaşkınlığa uğrattı. Anneler gününe de denk gelmesiyle sunumlarda duygusal anlar yaşandı. Özellikle anaokulu ve 1. Sınıf velilerinin verilen annelik sertifikası ve hediyeler karşısında göz yaşlarını tutamadıkları görüldü. Öğrencilerin özgüvenlerini geliştirmeyi hedefleyen portfolyo sunumları velilerden tam not aldı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.