4. Matematik Olimpiyatı Başlıyor

4. Matematik Olimpiyatı Başlıyor
Büyükçekmece Kaymakamlığı himayesinde Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Özel Fatih Fen Lisesi’nde 4.sü düzenlenen Matematik Olimpiyatı’na son müracaat tarihi 11 Mart 2011, 1. aşama sınav tarihi ise 30 Nisan 2011.
 
Organizasyonu Büyükçekmece İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü adına Şube Müdürü Zuhal Coşkun tarafından yapılan yarışmaya her okuldan en az 3, en fazla 9 öğrenci katılabiliyor. 9-10-11 ve 12. sınıf öğrencilerinin katılabileceği yarışmaya ilçedeki tüm özel, resmi ortaöğretim kurumlarının katılması zorunlu. Dereceye girenlere çeşitli hediyelerin verileceği 4. Matematik Olimpiyatına müracaatlar 11 Mart 2011 tarihine kadar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Beden Eğitimi, Spor ve İzcilik Bölümüne KURUM NET üzerinden yapılacak.
 
Yarışmanın Amacı ve Ödüller
Türk Millî Eğitimin temel amaçları doğrultusunda; 4 yıldır Büyükçekmece, Beylikdüzü, Esenyurt, Silivri, Çatalca, Avcılar, Küçükçekmece, Başakşehir ilçelerindeki ilköğretim ve lise öğrencilerine yönelik olarak Büyükçekmece Kaymakamlığının himayesinde Matematik Olimpiyatları düzenlenmektedir. Bu olimpiyatların amacı; öğrencilerin matematiğe ilgisini artırmak, kendisine güven duygusunu aşılamak ve geliştirmek, okulunu temsil etme bilincini kazandırmaktır. TUBİTAK yarışmaları düzeyinde olan matematik olimpiyatları ile öğrencilerimiz ulusal ve uluslararası düzeydeki bu tür yarışmalara hazırlanmaktadır. Büyükçekmece İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü adına yarışmanın organizasyonu Şube Müdürü Zuhal Coşkun tarafından yapılmakta olup; konusunda yüksek lisans ve doktorası olan öğretmenler tarafından sorular hazırlanmakta, bir üst kurul olan bilim kurulu tarafında da incelenerek yarışmaya hazır hale getirilmektedir. İlköğretim öğrencileri için düzenlenen yarışma tek oturumda olup, çoktan seçmeli sorularla yarışma yapılacaktır. Liseler için düzenlenen matematik olimpiyatları 2 aşamalıdır.1. Aşamada soru hazırlama komisyonu ve bilim kurulunun ortak hazırladığı çoktan seçmeli sorular sorulmakta.2. Aşamada ise 1. aşama sonunda ilk 30’a giren öğrencilere yalnızca bilim kurulunun oluşturduğu klasik tarzdaki 6 soru sorulup 4,5 saat süre verilmektedir. Matematik olimpiyatında başarılı olan öğrenciler geleceğin bilim adamı, geleceğin yöneticisi olacağı beklentisiyle ödüllendirmede de kaymakamlığımızca onların ufuklarını açacak ve teknolojiye kolay kullanabilecek ödüller düşünülmüştür. İlköğretim Ödülleri: Bireysel Değerlendirme sonucuna göre;1. Öğrenci: Mini Notebook ve 3 gece, 4 gün Bosna Hersek gezisi2. Öğrenci: I-Pad3. Öğrenci: I-Pad4. Öğrenci: Mini Notebook 5. Öğrenci: Fotoğraf Makinesi6. Öğrenci: Mp4 çalar7. Öğrenci: Mp4 çalar8. Öğrenci: Mp4 çalar9. Öğrenci: Mp4 çalar10.Öğrenci: Mp4 çalar Ortaöğretim Ödülleri:a) Bireysel değerlendirme sonucuna göre;1. Öğrenci: Amerika gezisi (9 gün)2. Öğrenci: Amerika gezisi (9 gün)3. Öğrenci: Amerika gezisi (9 gün)4. Öğrenci: I-Pad 5. Öğrenci: Mini Notebook 6. Öğrenci: Fotoğraf Makinesi 7. Öğrenci: Mp4 çalar8. Öğrenci: Mp4 çalar9. Öğrenci: Mp4 çalar10.Öğrenci:Mp4 çalarb) Kategorilere göre değerlendirme;1. Fen Liseleri: İlk 10’da yer alan öğrencilere Madalya2. Diğer Liseler: İlk 10’da yer alan öğrencilere Madalya

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.