Bakanın “yok” dediği sıralar görüntülendi

Bakanın “yok” dediği sıralar görüntülendi
Mersin’de kız ve erkek öğrencilerin birbirlerine 45 santimetreden fazla yaklaşmasının yasaklandığı lisede kullanılan ancak Milli Eğitim Bakanı Çubukçu’nun “Öyle bir tek sıra bile yok” dediği tahta perdeli sıraları görüntülendi.

 Mersin Nevit Kodallı Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi’nde Müdür İbrahim Tol’un kız ve erkek öğrencilerin birbirine 45 santimetreden fazla yaklaşmasını yasakladığı iddiası soruşturmalık oldu. Taraf Gazetesi’nden Mihriban Amanoğlu’nun haberine göre gönderilen müfettişler araştırmalarını sürdürürken yeni bir uygulama daha gündeme geldi. Öğrencilere ve velilerine göre Müdür Tol “Ön sıralarda oturan etek giymiş kız öğrencilerin bacakları görünüyor” gerekçesiyle sıraların önüne tahta perde ekletti.

 İddiaların iletildiği Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, “ne 45 santimetre yasağı ne de böyle tahta perde eklenmiş bir tek sıra olduğunu” savunarak Müdür Tol’a destek çıktı. TBMM İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Zafer Üskül ise “Yaptığım ilk incelemelere bu iddialar hiç de mesnetsiz görünmüyor” dedi.

 Bakan Çubukçu’nun yok dediği okulda çok sayıda bulunan tahta perdeli sıraları  görüntülendi.

 İddialara yalanlama

 İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gül de, Mersin’i bir anda Türkiye gündemine taşıyan Nevit Kodallı Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi’ndeki iddiaları yalanladı. Gül gazetecilerin okul bahçesinde görüntü aldığı sırada bir grup kız öğrenciyi yanına çağırdı.

Gül iddiaların doğru olup olmadığını sordu. Öğrenciler, okul müdürünün kendilerine 45 santimetreden fazla yaklaşmamalarını söylediği yönündeki açıklamaları tekrar etti. Beklemediği bir cevapla karşılaşan Gül, “Madem yasak niye şu anda yan yana duruyorsunuz” diyerek öğrencilere kızdı. Okul Müdürü İbrahim Tol ise hakkındaki suçlamalar nedeniyle dava açacağını söyledi.

 

 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.