BAŞ DÖNDÜREN TABELA MARATONU

BAŞ DÖNDÜREN TABELA MARATONU
HABERDAR yazmaktan bıktı, bunlar tabelaları değiştirmekten bıkmadılar. Ve Büyükçekmece’nin en eski okulunun adı yeniden Büyükçekmece Dr. Hasan Akgün İlköğretim Okulu adını aldı…

BAŞ DÖNDÜREN TABELA MARATONU

Geçmişi 1920'lere dayanan Büyükçekmece İlköğretim Okulu yarım asırdır böyle zulüm görmedi. Okula ilk olarak 1996 yılında katkılarından dolayı dört dönemdir ilçenin belediye başkanlığını yürüten Dr. Hasan Akgün'ün adı verildi. Ancak buna itiraz eden belediye meclis üyesi tam 15 yıl süren bir isim savaşı başlattı. 1996 yılında ismi Dr. Hasan Akgün olarak değiştirilen okul o günden bu güne tam 7 kez isim değiştirdi. Savaşın galibi yok. Çünkü mahkemenin her iptalinde Akgün okula yeni bir yardım yapıp valilikle protokol yaptırıyor. Böylece okul öğrencileri "evladım hangi okulda okuyorsun" sorusuna yanıt veremiyor. İşte İki siyasi rakibin 15 yıllık savaşı nedeniyle yarım asırlık okula verilen isimler: Dr. Hasan Akgün İlköğretim Okulu, Büyükçekmece İlköğretim Okulu, Dr. Hasan Akgün M.L. İlköğretim Okulu, Büylükçekmece İlköğretim Okulu, Dr. Hasan Akgün Müfredat Laboratuvarı İlköğretim Okulu, Büyükçekmece İlköğretim Okulu, Dr. Hasan Akgün İlköğretim Okulu

Büyükçekmece'nin en eski okulu olan Büyükçekmece İlköğretim Okulu'nun tabelası Büyükçekmece Belediye Başkanı ile eski meclis üyesi İbrahim Bilgin'in savaşı neticesinde tam 7 defa değiştirildi. Okulun ismi ilk olarak 1996 yılında Dr. Hasan Akgün İlköğretim Okulu olarak değiştirildi. İbrahim Bilgin mahkeme kararıyla Büyükçekmece İlköğretim Okulu tabelasını astırırken, Başkan Akgün de okula yapılan ek tesis ve tadilatları gerekçe göstererek kendi ismini astırdı. 96 yılından itibaren okulun ismi yedi defa değiştirilirken, okul tabelasıyla ilgili biri İstanbul 6. İdare Mahkemesi, biri Ankara 15. İdare Mahkemesi, üçü de Onuncu Daire olmak üzere beş tane mahkeme kararı bulunuyor. Tabelası sürekli değişen okulda okuyan öğrenciler şaşkın.

7 TABELALI OKUL

Okul 1930'lu yıllarda Büyükçekmece Mektebi olarak hizmet vermeye başladı. Daha sonra okulun ismi Büyükçekmece İlkokulu olarak değiştirildi. Okul bu isimle 1996 yılına kadar da bu isimli öğrencilere hizmet verdi. 1996 yılında Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün okula ek bir bina yaptırdı. Valilikle protokol yapan Akgün okulun isminin Dr. Hasan Akgün İlköğretim Okulu olarak değiştirtti. Ancak dönemin CHP meclis üyesi olan İbrahim Bilgin, İstanbul İdare Mahkemesi'ne dava açtı. Mahkeme de okulun eski ismiyle hizmete devam etmesine karar verdi. Ancak Başkan Akgün yeniden valiliğe müracaat ederek okul tabelasını indirtti. Okulun ismi bu defa Dr. Hasan Akgün M.L. İlköğretim Okulu oldu. İbrahim Bilgin bu defa da Danıştay'a gitti. Danıştay bölge mahkemesinin verdiği kararı onadı. Okulun tabelası yeniden indirildi. Hasan Akgün okulda tadilat yaptırdığını gerekçe göstererek Valilikte protokol yaparak okul tabelasını indirtti. Okulun ismi bu defa Dr. Hasan Akgün Müfredat Laboratuvar İlköğretim Okulu olarak değiştirdi. Bilgin bu defa da Ankara 15. İdare Mahkemesi'ne başvurarak okula Büyükçekmece İlköğretim Okulu tabelasını taktırttı. Bu işi gurur meselesine dönüştüren Akgün son hamlesini gerçekleştirdi. Okulun bahçesine bir spor salonu yaptırttı. Aralık ayında İstanbul Valiliği'ne giderek okulun isminin değiştirilmesi için protokol yaptı. Böylelikle Ocak ayı itibariyle okulun ismi Dr. Hasan Akgün İlköğretim Okulu olarak değiştirildi.

O TABELAYI İNDİRTECEĞİM

Okul tabelasının yeniden indirilmesine tepki gösteren İbrahim Bilgin, " 5 tane mahkeme kararı olmasına rağmen okul isminin sürekli değişmesine bir anlam veremiyoruz. Hasan Akgün, bizim bildiğimiz kadarıyla iki defa valilik, bir defa da bakanlık kararıyla kendi adının olduğu tabelayı astırdı. Şimdi birincisi aktif görevde bulunan bir belediye başkanının belediye bütçesiyle yaptırdığı bir okula kendi adını vermesi etik değildir. Bizim dava açmamızda asıl neden budur. Şimdi Hasan Akgün başkan olmayıp, kendi cebinden bir okul yaptırsa buna kimsenin tepkisi olmaz. Hatta bunu destekleriz. Ancak Başkan Akgün, okul etrafında düzenlemeler, ek derslik ve spor salonu yaptırdığı gerekçesiyle okula kendi adını vermesine şaşırıyoruz. O İnatsa inat. Ben de bu okulun adını Büyükçekmece İlköğretim Okulu olarak değiştirene kadar mücadele edeceğim. Bu bir gurur meselesidir. Hasan Akgün ve okulun ismini değiştiren valilik bu suça ortak oluyor. Elimizdeki 4 ayrı mahkeme kararıyla valiliğe yazı yazdık. Umarım sekizinci kez okul tabelasını değiştireceğiz." diye konuştu.

İSMİMİN VERİLMESİ NORMAL

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün ise," Bu okullara yapılan tadilatları, derslikleri ve spor salonunu kendi cebimden yaptırdım. Kendi adımı vermem doğal. Ayrıca dönemin Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Çelik'e durumu anlatmıştım. O da okula benim adımın verilmesini uygun bulmuştu. Sonuç olarak yaptığım yardımlardan dolayı valilikte beni haklı bularak okula ismimi verdi." diye konuştu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.