Eğitimde işbirliği

Eğitimde işbirliği
Teknolojik zekâya sahip liselileri yetiştirerek geleceğe hazırlamak için kamu ve özel sektör işbirliği yaptı.

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) ve Uyumsoft Bilgi Sistemleri ve Teknolojileri AŞ arasında, öğrenci yetiştirme programı oluşturmak ve yürütmek için eğitim iş birliği protokolü imzalandı.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nde gerçekleşen imza törenine, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Rektörü Prof. Dr. İsmail Koyuncu, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Doç. Dr. Murat Mücahit Yentür, Uyumsoft Bilgi Sistemleri ve Teknolojileri AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Önder ve kurumlardan yetkililer katıldı.

Yapılan açıklamada, “Öğrenci yetiştirme projesi kapsamında; teknolojik değişimlerin hızına ayak uydurabilecek kabiliyet ve yeteneklere sahip gençlerin, daha lise çağlarında ellerinden tutulması ve geleceğin teknolojik zekâya sahip gençlerinin yetiştirilmesi hedefleniyor.

Üç kurum tarafından oluşturulacak kurul tarafından belirlenecek liseli gençler, robotik kodlama ve elektrikli araç yapımına kadar birçok konuda akademisyenlerden ve iş dünyasından eğitimler alacaktır” denildi. 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.