Gümüşyaka'ya üniversite geliyor..

Gümüşyaka'ya üniversite geliyor..
Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar"Buraya er ya da geç bu üniversitemizin tabelasını koyacağız. Genel başkanımızı ve üniversitenin yetkilerini davet ederek, bu üniversitenin ilçemizde hizmet vermesini sağlayacağız. İkinci üniversite ile ilgili olarak
Silivri Belediyesi Mahalle Konseyi çalışmaları kapsamında düzenlenen Halk Toplantıları’nın bir diğeri Gümüşyaka Mahallesi’nde gerçekleştirdi. İlçe genelinde yaptığı tüm çalışmalarla ilgili genel olarak bilgilendirmede bulunan Başkan Işıklar, Gümüşyakalı hemşerilerine hesap verdi. Toplantıya; CHP Silivri Belediye Meclis Üyeleri, Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Birim Müdürleri ve mahalle sakinleri katıldı. Halk Toplantıları’nın siyasi bir toplantı olmadığının özellikle altını çizen Başkan Işıklar, konuşmasına şu sözlerle başladı; “Değerli hemşerilerim bu bir parti toplantısı veya siyasi bir toplantı değil. Belediyemizin yaptığı ve yapacağı projelerle ilgili bilgilendirmede bulunup, görüş ve önerilerinizi almak amacıyla toplandık. Tamamen Gümüşyaka nerededir? Nereye götürebiliriz? Nereye taşımak istiyoruz onları konuşmaya geldik. Silivri artık eski Silivri değil. 13 orman köyümüz var 35 tane mahallemiz var. Köyden kente büyük bir şehir olmaya aday bir ilçe olmanın sıkıntılarını yaşayan bir konumdayız. İstanbul’un en büyük ikinci ilçesiyiz. Gümüşyaka ve Selimpaşa mahallelerimiz ilçemizin sahil kıyısında bulunan yerleşim bölgelerimiz. Özellikle Gümüşyaka Trakya’dan ilçemize giriş kapısı olarak, önemli bir konuma sahip. Biz de bu özelliklere göre hangi çalışmaları öne alacağımızı planlıyoruz” dedi.
ÇEVREDEN MERKEZE GELEN BİR ANLAYIŞ

“Gümüşyaka’da tarım sektörünü koruyarak, hizmet sektörlerini geliştireceğiz” diyen Işıklar; “Yılbaşından itibaren bütün beldelerimizin yollarına ve meydan düzenlemelerine başlayarak, Haziran, Temmuz ayına kadar çalışmaları sonlandırmayı hedefliyoruz. Böyle bir karar vermemizin sebebi de; merkezden çevreye değil, çevreden merkeze gelen bir anlayışla hareket etmemizdir. Eski belde belediyesi olan yeni mahallelerimizde, yaşanan ekonomik durgunluğu ve kan kaybını bir faydaya çevirerek, kriz döneminde yaşadığımız küçülmeyi bir atağa çevirelim istedik. Gümüşyaka’da iki şey yapacağız; bir tarım kısmını koruyacağız, ikincisi hizmet sektörlerini geliştireceğiz. Bölgemizde yer tahsis ettiğimiz Türk Alman Üniversitesi’nin kamu yararı olarak tanımlanıp, buraya verdiğimiz yerin tarım dışına çıkarılması konusundaki kararı 7 ay sonra alabildik. Bu kararı daha önce alabilseydik, öğrencileri bu sene içinde burada görebilecektik. Buraya er ya da geç bu üniversitemizin tabelasını koyacağız. Genel başkanımızı ve üniversitenin yetkilerini davet ederek, bu üniversitenin ilçemizde hizmet vermesini sağlayacağız. İkinci üniversite ile ilgili olarak 2003 yılında açılmış olan bir davadan dolayı çözemedik şimdi onu çözmeye çalışıyoruz bu davanın süreci bittiğinde 2. Üniversitenin temelini atacağız Gümüşyaka’da ayırdığımız bu yerleri mutlaka plana işleyeceğiz” şeklinde konuştu.

GÜMÜŞYAKA’DA YAPILAN ÇALIŞMALAR

Silivri Belediyesi Fen İşleri Müdürü Hasan Solak, Gümüşyaka’da yapılan çalışmalar hakkında teknik bilgiler verdi. Solak, şunları söyledi; “Mahalle genelinde; Parke Taşı yapılması 25.740,84 m², Bordür İşleri, 5.510,85 metre, Bordür Boyanması 1.673,00 metre, Oluk Döşenmesi 412,12 metre,  Greyder İle Yol İyileştirmeleri 349.588,00 m², Tuvenan Malzeme İle 78.701,50 m², Stabilize Malzeme İle 700.104,49 m², Asfalt Kırığı İle 240,00 m², Yeni Yol Açılması 14.574,00 m², Balast Malzeme İle 1.070,00 m², Yağmur Suyu Döşenmesi 3575,00 metre, Asfaltlama İşleri 428.66,00 m², mahalle genelinde ki park ve bahçelerde düzenleme ve ağaçlandırma çalışmaları gerçekleştirildi ve çalışmalarımız devam ediyor. Mahallemizin girişinde bir refüz çalışması ve ayrıca Silivri Belediyesi İletişim Merkezi oluşturduk. Yine belediyemiz tarafından çamlık alanındaki atıl durumdaki binaların yıkımları gerçekleştirildi. Gümüşyaka altgeçitlerinin boya badana işleri, mermer kaplamaları, demir korkulukları ve yağmur ızgaraları yapılmıştır. Gece pazarı alanı yeniden düzenlenmiş ve daha sağlıklı bir alışveriş ortamı sağlanmıştır.”

Başkan Işıklar, Gümüşyaka’dan başlatılan Kapalı Pazar Yeri çalışmasının önemini belirterek modern ve çağdaş bir alışveriş imkânı sunan Kapalı Pazar Yerlerini tüm mahallelerde hayata geçireceğini belirtti.

2011 YILINDA HAYATA GEÇECEK PROJELER

2011 yılında yapılması planlanan projeleri de aktaran Işıklar; “Silivri’de yapılan Fevzi Çakmak caddesindeki yolun aynısını, yani araçları azaltıp yayalaştırarak araçların belli bir düzenle girebileceği model yol düzenleme çalışmamızı Gümüşyaka Mahallemizde de hayata geçirmek istiyoruz. Bu mahallemizde Cumhuriyet Caddesi ve onun devamı Hürriyet Caddesi 1. ve 2. Cadde, 900, 901 ve 902 sokaklarda bu düzenlemeleri yapacağız. Bir de yazın düğünlerin olduğu çay bahçesini, yeni ve daha modern bir uygulama ile vatandaşlarımızın kullanımına açacağız. Yine Türk Kızılay’ı ile imzalamış olduğumuz protokol ile bölgemize Trakya Bölgesi Afet Müdahale ve Koordinasyon Merkezi, Huzurevi ve Rehabilitasyon Merkezi ile Gençlik Merkezi yapılacak” dedi. Başkan Işıklar, toplantının devamında Gümüşyaka Mahalle sakinlerinin sorularını yanıtlayarak, taleplerini not aldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.