Hepsi çakı gibi LİDER oldu….

Hepsi çakı gibi LİDER oldu….
Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Liderlik Kampı'nın 5. Etabını bu yıl Kumburgaz Artemis Marin Princess Hotel’de gerçekleştirdiklerini belirterek “Bugun 60 bin çocuğa ulaştık.. Hedefimiz 100 bin çocuğumuzu ‘Lider’ yapmaktır” dedi.
Şişli Belediyesi yarıyıl tatilinde 5 bin çocuğu kampa aldı
Hepsi çakı gibi LİDER oldu….

 
ŞİŞLİ Belediyesi’nin ilçedeki İlköğretim okullarında öğrenim gören çocuklara eğitim verdiği “Liderlik Kampı” 5.Etap çalışmaları Kumburgaz Artemis Marin Princess Hotel’de tamamlandı. Başkan Mustafa Sarıgül, 14 günlük kamp dönemi boyunca 5 bin çocuğun “Liderlik” eğitimi aldığını vurguladı. Sarıgül  kampa katılan öğrencilere yaptığı konuşmada “Bende sizle gibi mütevazi bir ailenin çocuğu idim. Çalışınca, öğrenince başarılı oluyorsunuz. Merak etmeyin başaracaksınız, yarın Şişli’nin İlçe milli eğitim müdür de, okul müdürleri de belediye başkanı da benim başkanım, başbakanımda sizler olacaksınız” dedi.

Kumburgaz Artemis Marin Princess Hotel’deki kamp çalışmalarını sürekli olarak izleyen ve çocuklarla tek tek ilgilenen Başkan Sarıgül; “Liderlik Kampı”ndaki konuşmasında şöyle dedi:
“Burada verimli beslenmeyi, nimetlerimizi korumayı, büyüklerimize karşı saygıyı, temel yaşam kurallarını öğreniyorsunuz. Bunları günlük yaşamınızda da  bundan böyle uygulayacaksınız. Tabağınızda yemek kalmayacak, tabak ve çatalınızı da siz kaldıracaksınız. Darlığın ve yokluğun ne olduğunu çok iyi bilen biriyim. Aslımızı, neslimizi inkar etmeyeceğiz. Ne oldum değil hep ne olacağım diye düşüneceğiz. Allah gördüğümüzden bizİ geri koymasın”

Artık “Lider” oldular

Başkan Mustafa Sarıgül; kampı tamamlayan öğrencilerin artık birer “Lider” olduğunu belirterek; “Bundan sonra okulunuzda,çevrenizde en az 10 arkadaşınızı yanınıza alıp,öğrendiklerinizi öğreteceksiniz. Bundan sonraki Kampa onların başında lider olarak geleceksiniz” diye konuştu. Konuşmanın ardından Sarıgül’e liderlik kampına katılan çocuklar toplu olarak şu sözü verdi:

“Ben kararımı verdim lider olmaya geldim. Ülkeme hizmet için Sarıgül’e söz verdim. Ben lider olacağım. Ben lider olacağım”


Akbulut teşekkür etti

Şişli İlçe Milli Eğitim Müdürü  Gürbüz Akbulut’ta çocukların bu kampa katılmasından dolayı yaşadığı mutluluğu dile getirdi. Akbulut “Başkanımız Mustafa Sarıgül’ün eğitim camiasına yaptığı desteğe şükran borçluyuz. Gerek okullarımızın yenilenmesi gerekse öğrencilerimizin eğitimine göstermiş olduğu ilgi, bizi ayrıcalıklı yapmıştır” dedi.

Beş bin öğrenci katıldı 

Kumburgaz’da beş yıldızlı otelde düzenlenen kampa 13 gün boyunca yaklaşık 5 bin ilköğretim okulu öğrencisi katıldı. Üçer gün süren kamplarda öğrencilere Liderlik Eğitimi'nin yanısıra grup çalışmalarıyla çeşitli bilgiler veridi. Liderlik Kampı Yöneticisi ve Şişli Belediyesi Özel Kalem Müdürü Abdülkadir Sezgin,geleceğin liderlerini yetiştirdiklerini belirterek şunları söyledi:
“Bu yıl ilk kez Kampı İstanbul’a çok yakın bir noktada Kumburgaz’da gerçekleştiriyoruz. Beşbine yakın ilköğretim öğrencisi “Liderlik Kampı”mızda bizlerle birlikte olacaktır. Bugüne kadar Şişli Belediyesi’nin düzenlediği liderlik kamplarında 57 bin öğrencimiz eğitim aldı. Hedefimiz bu sayıyı 100 bine ulaştırmak ve geleceğin liderlerinin Şişli’den çıkmasını sağlamak”. 

Kamplar neşe içinde geçti  

Şişli’de çeşitli okullardan seçilen başarılı öğrenciler Kumburgaz Artemis Marin Princess Otel’e  otobüslerle getirildi. Öğrenciler kendilerine ayrılan bölüme yerleşti. İki gün boyunca tiyatro-müzik lider belirleme çalışmaları yapan öğrenciler daha sonra gruplara ayrıldı.Grup çalışmalarının yanısıra ilköğretim öğrencilerine ilkyardım,sofra adabı,özgüven dersleri verildi.Öğrenciler dersin dışında toplu olarak sahilde yürüyüşler yaparak, akşam ise sinema, müzik ve eğlencelerle günlerini tamamladılar. Öğrenciler Liderlik Kampı'nın  son gününde de sunum provalar ile grup çalışmalarında “Şefkat, özgüven,liderlik eğitimi” aldılar.

KAMPTA ÖĞRETİLENLERDEN BAZILARI 

 
1-Yemeğimizi sofrada yavaş yavaş yiyelim. Fast food tarzı yiyeceklerden uzak duralım. Arkadaşlar,sofra adabı dersinde öğrendiklerimizi çevremize mutlaka aktaralım Evimizde yemeğimizi yedikten sonra tabaklarımızı kendimiz toplayalaım.
2-Liderlik tokalaşmasını unutmayalım. Lider gibi toklaşalım.Tokalaşırken karşımızdaki kişiye gülümseyelim. Ve toka yaparken elini iyice kavrayalım.Yurtdışında Hanslar ve Mayklar varsa burada da Şişli'nin Sarıgül liderleri var.
3-Demirin erime derecesi 100 santigrat derecedir. İnsanın erime derecesi ise güleryüz ve tatlı dildir.Güler yüz mutluluk
ifadesidir.Güler yüzlüolalım ve herkese gülümseyelim.
4-İyi düşün, doğru söyle,yanılma, aldanma, ne varsa doğrudadır.Doğruluğu şaşar sanma.Unutmayalım ki doğru bazen eğilebilir ama asla yıkılmaz.Hep pozitif olalım,iyi düşünen güzel söyler, dedikodu yapmayalım.Karanlıktan şikayet etmeyelim. Bir ışıkta biz yakalım. Atalarımız ne demiş? Laf taşıma,taş taşı..
5-Bir işi yaparken severek yapınız.O zaman yorulmadığınızı göreceksiniz.Çevrenizde ıslık çalan insanlar görürseniz işte onlar muhteşemdirler. İşine muhtaç yada aşık olan mutlka başarılı olur.
6-Göze girmek var göze batmak var..Önemli olan gözde kalmaktır.
7-Hepimiz kardeş,adil ve eşit olmalıyız.Hükümdar adil olursa kanuna gerek yoktur. Hükümdar adil olmazsa kanunun hükmü yoktur.
8- Dört kişiden biri olun,dürüst olun,okuyan olun,okutan olun,yol gösteren olun.5.kişi yani düşman olmayın.
9-Sebat etmek başka ısrar etmek başka.Kendine güvenmek başka,kendini beğenmek başka, Önemli olan büyük düşünmek ve gerçekçi olmaktır.
10-Kitap okuyalım. Her zaman kitap en büyük dost ve sırdaştır.Sizlerin bilgili ve kültürlü olmanızı sağlar.Sizden karşılık beklemez...


FOTOĞRAF GALERİLERİİÇİN LİNKLER TIKLAYINIZ:

1-   http://www.haberdar.com.tr/sarigul-liderlik-kampindaartemis-otel-kgaz-resimleri,51.html

2-   http://www.haberdar.com.tr/sisli-belediyesi-5etap-lider-kampiartemis-marin--resimleri,50.html

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.