“İletişim ailede başlar“

“İletişim ailede başlar“
Gazi Üniversitesi Öğretim Görevlisi İletişim Uzmanı Fatih Akbaba, Küçükçekmece’de ‘İletişim Ailede Başlar’ adlı bir söyleşi yaptı. Akbaba, Küçükçekmece Halkalı Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen söyleşide, aile kurumunun önemi ve sürekliliği üze
Akbaba'dan mutluluk formülleri
 
"İletişim ailede başlar"
 
 
Bir dönem Başbakanlık Basın Müşaviri olarak görev yapan iletişim uzmanı Fatih Akbaba, Küçükçekmece Belediyesi’nin davetlisi olarak ailelerle bir araya geldi. Söyleşide iletişimin nasıl olması gerektiğini ve hayatta kullanma yöntemlerini anlatan Akbaba, aile-çocuk ilişkisinden de bahsetti. 
 
GÖNÜL GÖZÜNÜ BIRAKTIK
 
Evlilikte bütünü oluşturan etkenlerin, insanların eğitimi, pozisyonu, aile hayatı, geçmişi ve yaşam kalitesi olduğunu dile getiren Akbaba, eksikliklerle kurulan ilişkilerin kısa süreli olduğuna değindi. Özellikle yeterince birbirini tanımadan aile kuran çiftlerin, iletişim eksikliği nedeniyle kısa süre sonra boşanmaya sürüklendiğini vurgulayan Fatih Akbaba, 2008 yılında dış görünüşe bakarak evlenen çiftlerden 100 bininin boşandığının altını çizdi. “Gönül gözünü bıraktık. Artık dünya gözüyle bakıyoruz.” diyen iletişim uzmanı, “Özellikle hanımefendiler bir erkekten hoşlandıklarında hemen görüntüye kapılırlar. Anne sorar, ‘Kızım bu oğlan nasıl biri.’ Kız cevap verir, ‘anne çok yakışıklı, Brad Pitt gibi.’ 10 yıl sonra baktığımızda Brad gider, geriye Pitt’i kalır” sözleriyle bireylerin niçin ve neden sorularının cevabını bilmeden evlilik yaptığına dikkat çekti. 
 
MUTLU ET MUTLU OL
 
İletişimde amacın mutlu olmak ve mutlu etmek olduğunu belirten Fatih Akbaba, “Mutlu edersen mutlu olmayı hak edersin. Hiçbir mutluluk insana altın tepsi içinde sunulmaz” diye konuştu. Gereksiz ve yersiz kıskançlığın ilişkileri yıprattığını ifade eden Akbaba, evlilikte mutluluğun anahtarına, dürüstlük, sadakat, sabır ve sorumluluk sahibi bireylerin ulaşabileceğini söyledi. Konuşmasında ardı ardına tavsiyeler sıralayan Akbaba, anne ve babaların, yeni aile kurmuş çocuklarının işlerine karışmamalarını öğütledi. 
 
BUGÜN KAHVELER BEYDEN 
 
Esprili anlatımıyla seyircileri güldüren, Fatih Akbaba, beylere özel ürettiği mutluluk formüllerini de açıkladı. Erkeklerin kesinlikle eve iş getirmemeleri gerektiğine vurgu yapan iletişim uzmanı Akbaba, “Eve gelince cep telefonlarınızı 15 dakika kapalı tutun. Ailenizle ilgilenin. Eğer yapabiliyorsanız akşam yemekleriniz iki saatte yiyin.” dedi.
Eşiyle sorun yaşayan erkeklere bir kahve formülü söyleyen Akbaba, “Ona bir gün güzel bir kahve yapın. İçine biraz çikolata biraz fındık rendeleyin. Eşiniz mutluluktan havaya uçar. Sizin onu gerçekten sevdiğinizi anlar” diyerek erkeklerin bu tür şeyleri yaparak eşlerini daha iyi anlayıp onların beklentilerini keşfedebileceklerine değindi. Televizyon dizilerinin fazla seyredildiğini de sözlerine ekleyen Fatih Akbaba, söyleşisini bir hikaye anlatarak tamamladı.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.