Işıklar: Kente kimlik kazandıracağız..

Işıklar: Kente kimlik kazandıracağız..
Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ın yap-işlet-devret modeliyle hayata geçireceği, modern ve kent dokusuna uygun Silivri Belediyesi Balık Lokantaları’nın temel atma töreni gerçekleştirildi.

Silivri sahilinde eski Beyaz Saray Düğün Salonu’nun yerine yapımı başlanan Silivri Belediyesi Balık Lokantaları’nın temel atma töreni, gerçekleştirildi. Temel atma törenine; Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, CHP Silivri İlçe Başkanı Selami Değirmenci ve Yönetim Kurulu Üyeleri, CHP İl Genel ve Belediye Meclis Üyeleri, Silivri Belediye Başkan Yardımcıları, Silivri Kent Konseyi Yönetim Kurulu Üyeleri, sivil toplum ve kamu kurumu temsilcileri, belediye personeli ve birçok vatandaş katıldı.  Silivri Belediyesi Balık Lokantaları’nın A Blok lokanta işletmecisi Hüseyin Baydemir ve B Blok lokanta işletmecisi Selami Polat’ın da hazır bulunduğu açılışta bir konuşma yapan Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, şunları söyledi;

IŞIKLAR; “BALIK LOKANTALARI KENTE KİMLİK KAZANDIRACAK”

“Çocukluk yıllarımızda hepimizin hatırladığı iki tane restoranımız vardı. Ahşap yapılarından dolayı çok şık dururlardı, sahille özdeşleşmiş haldeydiler ve buranın bir sembolü haline gelmişlerdi. Markalaşmış şehirlerde bu tip yapılar çoğaldıkça, kentin kimlik kazandığını hepimiz biliyoruz. Günümüzde artık hizmet sektörleri öne geçti. Sanayi sektöründe teknolojinin de gelişmesiyle insan istihdamı azalıyor, üretim artıyor. Hizmet sektörlerinde ise tersine bir gelişme var; çalışan artıyor, hizmetin kalitesi artıyor. Bir fabrika kadar önemli olan ve bir o kadar hizmet üretecek bu iki tesisimizin temel atma töreni için bugün burada bulunuyoruz.”

NİTELİKLİ İŞLETME SAYISINI ARTIRARAK ZENGİNLİK YARATACAĞIZ

Balık lokantalarının bölgede çekim merkezi yaratacağını belirten Işıklar; “Lokantaların önemi, hizmete başladığında ve Silivri’yi bir çekim merkezi haline getirdiğinde daha iyi anlaşılacak. Gece gündüz nüfus farkını azaltmak için, bu tip işletmeleri daha da çoğaltacağız. Bu yıl sahilde yapacağımız düzenleme ile bu kafeleri, dinlenme tesislerini, hizmet veren nitelikli yerleri çoğaltarak; ilçemizde iş gücü, refah ve zenginliğin artmasına en büyük katkıyı yapacağımızı düşünüyorum. Bu tesislerin deniz özelliği taşıyan kasabamızda çok daha büyük bir önemi var. Özellikle deniz ürünlerinin pazarlanması ve satışı bununla birlikte de Silivri’nin tanıtılması, iç turizmi sağlaması açısından çok önemli. Denizin kıyısındayız, onun ürünlerinden nemalanamaz, faydalanamaz bir durumdayız. Biz bu sahilin ve denize dönük ürünlerin pazarlanması, daha da çoğaltılması konusunda ciddi çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Belediye olarak bunları yapabilecek gücümüz yoksa o zaman kanunun ön gördüğü bir kural var; ya yapacaksınız, ya da yaptıracaksınız. Biz yapamıyorsak, yaptırırız. Önemli olan hizmetin devamıdır. Silivri Belediyesi Balık Lokantalarıyla bir çekim merkezi yaratacağımıza inanıyorum. Bu işletmeler 10 yıl süre sonunda belediyenin olacak ve her ay belediyeye toplam 18 milyar lira kira geliri getirecek. Mimarsinan’da daha önce sadece birkaç restoran olduğunu, bugün İstanbul’da balık dendiğinde ilk akla gelen bölgelerden biri olduğunu hepimiz biliyoruz. Ben sorumluluğu alan yatırımcı arkadaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum. Hepinize sevgi ve saygılarımı sunuyorum” dedi.

İLK HARCI BİRLİKTE BIRAKTILAR

Yapılan konuşmaların ardından Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Silivri Belediyesi Balık Lokantaları’nın A Blok lokanta işletmecisi Hüseyin Baydemir ve B Blok lokanta işletmecisi Selami Polat ile birlikte lokantaların temeline ilk harcı bıraktılar. İşletme sahipleri lokantanın temelleri üzerine kurban kesimi gerçekleştirdi ve tüm konuklara ikramda bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.