Kadınlara yapay zeka eğitimi

Kadınlara yapay zeka eğitimi
Teknolojide Kadın Derneği, kadınların yapay zekâ üretiminde rolünü artırmak ve teknolojinin üretim tarafında kadınların yer almasını teşvik etmek amacıyla özel bir eğitim programı başlattı.
Program kapsamında kurumsalda çalışan kadın yöneticilerin yanı sıra yeni mezun genç kadınlar 4 ay boyunca dünyanın önde gelen online eğitim kuruluşlarından Udacity’nin çevrimiçi derslerine katılacak. 

4 ay sürecek

Program kapsamında 30 kadın yönetici ve 32 üniversite mezunu genç kadına 4 ay boyunca, dünyanın önde gelen online eğitim kuruluşlarından Udacity ile oluşturulan yapay zekâ eğitimleri verilecek. ‘Artificial Intelligence with Python’ ve ‘Deep Learning’ ana başlıkları altında katılımcılar teknik eğitimlerin yanı sıra yine online ortamda gerçekleştirilecek canlı soru&cevap oturumlarına, ‘soft skill’ eğitimlerine, motivasyon konuşmalarına ve kariyer günü etkinliklerine katılacak. Bin 500’den fazla mentor ve alan uzmanının yer alacağı proje sonunda katılımcılara uluslararası geçerliliği olan ‘Nanodegree Sertikası’ verilecek. Eğitimlerle yapay zekâ yetkinliklerini geliştirecek olan yeni mezun katılımcılar, program sonunda destekçi firmalarda çalışma fırsatına da kavuşacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.