Karakaş Sanayi esnafı ile buluştu

Karakaş Sanayi esnafı ile buluştu
Silivri Yeni Sanayi Sitesindeki esnaf ile dün sabah kahvaltısında bir araya gelen AK Parti Silivri İlçe Başkanı Metin Karakaş esnafın sorunlarını dinledi. Yeni Sanayi Esnafı ve yönetimi ile buluşan Karakaş, esnafın sanayi sitesindeki dükkan önleri için pr
Bize bir adım gelene biz beş adım gidiyoruz
Esnafın sorunlarını dinleyen Karakaş, “Silivri bizim ilçemiz. Hükümet ve İBB’de iktidar Ak Parti, yerelde ise CHP. Halkın takdirine saygı duyuyoruz. Uygun gördükleri konumda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Tarlada izi olmayanın harmanda yüzü olmaz biliyoruz. Silivri Belediyesi 3 Bin ton asfalt döktüyse, İBB aracılığı ile bizler 90 Bin ton döktük. İhtiyaç olan bölgelerin aciliyetini gözettik, okullara özellikle yardımcı olduk. İdareten ve siyaseten çalışıyoruz. Bölgemize ayrılan KOSGEP kredileri ile ilgili artış konusunda son olarak girişim ve taleplerimiz oldu. Samimiyetimizden kimsenin şüphesi olmasın. Bize bir adım gelene biz beş adım gideriz." dedi.
Silivri'nin çıkarları ucuz hesaplarla satılmış
Karakaş konuşmasının devamında "Kadrolarımız pırıl pırıl insanlardan oluşuyor. Kendi menfaatleri için Silivri’yi satmazlar. Bunu niçin söylüyorum? Ortaçeşme ve Samsun Mahallesi’ne bakın arazi sahiplerinin hepsi geçmiş dönemde ya meclis üyesidir ya da belediye başkanının çok yakınında olan kişiler. Üç kuruş menfaatleri için bugün orada yaşam kalitesi çok düşük. Sahil kentiyiz ama sahil bölgelerini kişilerin inisiyatifine terk etmişiz. İki ay canlılık var 10 ay hiçbir hareket yok. Bu alanlarda 12 ay hareket sağlayacak merkezlerin yapılması hiç önemsenmemiş, ihmal edilmiş. Silivri’nin çıkarları ucuz hesaplara hep satılmış” dedi.
Sundurma için söz verdi
AK Parti Silivri İlçe Başkanı Metin Karakaş, yeni sanayi sitesi esnaflarının sundurma konusundaki sıkıntılarına da çözüm sözü verdi. AK Parti olarak soruna daha önceden vakıf olup çözmeleri gerektiğini ancak geç haberleri olduğu için kendilerini sorumlu hissettiklerini ifade eden Karakaş, Silivri Belediye Meclisi’nden oybirliği ile geçen sundurma mevzuatının İBB’den onay alması için de süreci hızlandırıp yasal sorunları ortadan kaldıracaklarını belirtti. Şikayetler üzerine alınan mahkeme kararları nedeniyle sitede bazı esnaflar zor durumda kaldı. Karakaş ise bu sorunların en kısa sürede aşılacağını söyledi.
Haber: Fatma Sarıbıyık

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.