Korumanın eşi müdür olmuş

Korumanın eşi müdür olmuş
Harem-selamlık skandalıyla gündeme gelen, sanat eğitimi veren liseye müdür yardımcısı olarak ilahiyatçılar önerilmiş, din öğretmeni atanmış
Kız ve erkek öğrenciler arasında ayrımcılık yapıldığı iddialarıyla gündeme gelen Nevit Kodallı Güzel Sanatlar Lisesi’nin kurucu müdürü Fatma Özaksoy, son dönemdeki gelişmelerin okulda senelerdir uygulanan “kadrolaşma” çabasının sonucu olduğunu söyledi. MEB’in liseye idareci olacak kişilerin sanat kökenli olması koşulunu unuttuğunu vurgulayan Özaksoy, “Milletvekillerinin önerdiği müdür yardımcılarıyla çalışmak istemediğim için emekliliğimi istedim. Şimdi o kadrolar okulu yönetiyor” dedi.

1998 yılında eğitime başlayan Nevit Kodallı Güzel Sanatlar Lisesi’nin kurucu müdürü olarak 4 yıl görev yaptıktan sonra emekliye ayrılan Özaksoy, okulda son günlerde yaşananları gazetemize değerlendirdi. Özaksoy “2002’de, iktidar değişikliğinden sonra ilahiyat, tarih gibi bölümlerden mezun olmuş kişileri müdür yardımcısı atamak istediler. Bunlar milletvekillerinin önerdiği müdür yardımcısı adaylarıydı” dedi.
 

Kadın olduğum için zorluk çıkardılar

Dönemin Milli Eğitim Müdürü’ne, o kişilerin müdür yardımcılığını kabul edemeyeceğini söylediğini fakat MEB’in kendisine “Yukardan emir var. Zorluk çıkarmayın, yerinizi sağlamlaştırın” yanıtını verdiğini vurgulayan Özaksoy, “Kadın müdür olduğum için zaten rahatsız ediliyordum. Milletvekillerinin önerdiği müdür yardımcılarıyla çalışmak istemediğim için emekliliğimi istedim. Şimdi o anlayış, o kadrolar okulu yönetiyor. Benden sonra bir bakan korumasının eşi vekâlet etti müdürlüğe. Ardından bir din kültürü öğretmeni atandı. Şimdi de tarih öğretmeni atanmış. Yani bu okulun bu hale gelmesinde kadrolaşmanın etkisi var” dedi.

Bakan suçluyu buldu: Basın

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, okulla ilgili iddiların doğru olmadığını belirterek “Ortaöğretim kurumlarımızda birtakım provokatif eylemlerin, birtakım terörize grupların bu tür eylemleri öğrenciler üzerinden, yalan haberler üzerinden provoke ettiği konusunda bilgimiz var. Gönül arzu eder ki bu haberler yapılmadan önce bize danışılsın. Üretilmiş bir haber. Bu üretilirken de hangi maksatla hareket edildiği konusunda şüphelerin var” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.