KÜLTÜR ÜNİVERSİTESİ BÜYÜKÇEKMECE’DE!

KÜLTÜR ÜNİVERSİTESİ BÜYÜKÇEKMECE’DE!
Büyükçekmece Belediyesi’ne ait Emek İş Hanı ve eski adliye binasının olduğu Fatih iş hanı yıkılarak yerine ‘Yap İşlet Devret modeli’ ile Kültür Üniversitesi yapılacak.

YIKIMLAR BAŞLADI

 

2008 yılında belediye meclisinden yıkım kararı çıkan; Büyükçekmece Belediyesi’ne ait Emek İş Hanı ve eski adliye binasının olduğu Fatih iş hanının 2009 yıl sonuna kadar yıkılacaktı. Bu yıkım ancak 2011 yılı Temmuz ayında gerçekleşti. Daha önce HABERDAR’a yaptığı açıklamada bu binaların yerine yap işlet devret modeliyle Kültür Üniversitesi’ni getireceğiz diyen Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’ün bu anlaşmayı hangi şartlarda yaptığının açıklaması bekleniyor.

 

ÜNİVERSİTE KENTİ BÜYÜKÇEKMECE

 

Büyükçekmece’de şimdiye kadar; Fatih Üniversitesi, Beykent Üniversitesi ve Arel Üniversitesi hizmet vermekteydi. Kültür Üniversitesi’nin de ilçeye gelmesiyle adeta ÜNİVERSİTE KENTİ olacak olan Büyükçekmece böylece cazibe merkezi olma özelliğini sürdürecek. Gerek Büyükçekmece Belediye Başkanı Akgün gerek ise Büyükçekmece Kaymakamı İsmail Gündüz’ün eğitime büyük önem vermeleri ve adeta bir birleri ile yarış etmeleri en çok da Büyükçekmeceli eğitim severlerin memnuniyetini kazandırıyor.

 

YARIŞ SÜRECEK

 

Büyükçekmece Belediye Başkanı Akgün ve Büyükçekmece Kaymakamı Gündüz bu yarışı sürdürmeye kararlı, ilçe halkı da bu yarışta her iki eğitim gönüllüsüne destek vermeye kararlı. Başkan Akgün belediye nimetlerini kullanarak Kaymakam Gündüz’de devlet desteğini arkasına alarak Büyükçekmece’yi EĞİTİM VADİSİ yapmak için uğraş vermekteler. Önümüzdeki yıllarda Türkiye’nin bir çok kentinden okumak için öğrencilerin Büyükçekmece’ye akın edeceğini vurgulayan eğitimciler ise bu yarıştan memnun olduklarını vurguladılar…

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.