MEB okullarda yapılacak yüz yüze eğitime daire detayları açıkladı

MEB okullarda yapılacak yüz yüze eğitime daire detayları açıkladı
Milli Eğitim Bakanlığı’nın dün akşam yayınladığı açıklamaya göre 12. sınıflar için yüz yüze eğitim başlıyor.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın dün akşam saatlerinde internet sitesinden yayınladığı açıklamaya göre, 2020-2021 eğitim öğretim yılının ikinci dönemi 15 Şubat 2021 Pazartesi itibarıyla başlıyor.

12. Sınıflar için 1 Mart 2021 itibarıyla yüz yüze eğitim öngörülürken yüz yüze derslere katılım zorunlu olmayacak ve devam şartı aranmayacak.

İlgili açıklamaya göre 12. Sınıflarda 1 Mart’ta başlayacak yüz yüze eğitim haftada en 16, en fazla 24 saat yapılabilecek.

Açıklamaya göre yüz yüze planlanmayan 12. sınıf dersleri ile diğer sınıflar dersleri uzaktan görmeye devam edecek. Öğrenciler sınavlarda ise yüz yüze ve uzaktan gördükleri bütün konulardan sorumlu olacak.

Mesleki ve teknik ortaöğretim okullarında ise birinci dönem itibarıyla işletmelerde beceri eğitimine devam edip ikinci dönem de devam etmek isteyenlerin durumları değerlendirilecek ve 15 Şubat 2021’den itibaren söz konusu eğitime devam etmeleri sağlanacak.

Okul pansiyonlarının ise ihtiyaca yönelik olarak yoğunluk olmayacak şekilde açık olması planlanıyor.

Birinci dönem yapılamayan sınavlar 1 Mart 2021'de

Ortaöğretim kurumlarının tüm sınıf seviyelerinde birinci dönem yapılamayan sınavlar ise 1 Mart 2021 itibarıyla 2 haftayı geçmeyecek şekilde okullarda yüz yüze yapılacak. Sınavlar 1 Kasım 2020 tarihine kadar işlenen konulardan yapılacak.

Evleri okullarından uzak olan öğrenciler ise talep etmeleri halinde bulundukları yerleşim yerindeki aynı okul türlerinde sınavlarını olabilecek.

Sorumluluk sınavları ise 01-31 Mart 2021 tarihleri arasında yapılacak ve 50 ve üzeri puan alanlar başarılı sayılacak.

Dönem puanları nasıl belirlenecek?

2020-2021 eğitim öğretim yılına ait dönem puanları, haftalık ders saatine bakılmaksızın öğrencinin; her dersten sınav, performans çalışması ve derse katılımına ilişkin performans puanı ile performans ödevi puanlarıyla belirlenecek.

İkinci dönemin birinci sınavlarının ise 16 Nisan 2021 tarihine kadar okullarda yüz yüze yapılması planlanıyor.

Hiçbir sınava girmemiş öğrenciler ise okul yönetimince mazeretinin uygun görülmesi halinde belirli bir tarihte sınava alınabilecek.

Kendisinde veya ailesinde kronik rahatsızlığı bulunan öğrenciler ise okul içinde uygun bir zamanda ve izole bir ortamda sınava alınacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.