Minikler Çanakkale ruhunu canlandırdılar

Minikler Çanakkale ruhunu canlandırdılar
18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 98. Yıl Dönümü, Gökcan Koleji öğrenci ve öğretmenlerinin birlikte rol aldıkları tiyatro gösterileri ile kutlandı. Büyükçekmece Atatürk Kütür Merkezi’nde 17 Mart 2013 Pazar günü saat 17.00-21.00 arası gerçekleşen törene; Büyü
GÖSTERİLER AĞLATTI!
Bir birinden anlamlı gösterileri sergileyen okul öğrencileri zaman zaman izleyicileri göz yaşlarına boğdular. AKM salonuna soldan okul öğretmenlerinin sağdan da öğrencilerin mehter marşı ve mehter takımı eşliği ile başlayan gösteriler dört saat sürmesine rağmen veliler büyük sabır ve istek ile gösterileri sonuna kadar izlediler.

SANDIKÇI TEŞEKKÜR ETTİ
Büyükçekmece İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Avni Sandıkçı bu gösterilerin hazırlanmasında ve sunulmasında emeği geçen herkesi kutlarken GÖKCAN KOLEJ yöneticilerini de böyle anlamlı bir günü unutmadıkları için tebrik etti.

UNUTMAMALIYIZ…!
GÖKÇAN Okulları Yönetim Kurulu Başkan Vekili Mehtap Göktaş tiyatro gösterileri öncesi bir konuşma yaparak ‘UNUTULMAMASI VE UNUTTURULMAMASI GEREKEN BİR ZAFER’ başlığı altında sundukları gösterilere katılanlara teşekkür etti.
Mehtap Göktaş konuşmasında şunlara da yer verdi
GÖKCAN KOLEJİ ailesi olarak, bir avuç toprak uğruna, bayrak uğruna, namus uğruna ölüme gülümseyen şehitlerimizi anmanın ve 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 98. yılını  anmanın  onurunu yaşamaktayız.   Bizler, Türk Milleti olarak, tarihin her devresinde olmazları olduran bir millet olarak yer edinmişiz. Öyle ki, “TÜRK” adını; Çanakkale Savaşları gibi ağır ve zor şartlar içinden, iman ve ahlak destanı çıkararak tüm dünya devletlerine bir kez daha ezberletmişiz. 

Bizler, cananın candan öteye geçtiği,  yüce milletimizin makus talihinin değiştiği, tüm medeni uluslara insanlık dersi verdiğimiz bu mukaddes günü vicdanımızda büyük bir gurur ile yaşıyoruz. Bu gurur bizi biz yapan değerlerin, geçmişimizden ders alarak geleceğimize yön veren imanın, inancın, kudretin ve zihniyetin en büyük örneğidir. Ve bizce Çanakkale engin bir denizdir. O denizdir ki, o anları her anımsayışımızda, geçmişimizi gözlerimizin önüne getiren, tek başına bugünkü ve yarınki nesillere tarih bilinci, vatan sevgisi, bayrak sevgisi ve milli birlik, beraberlik için gerekli bilgi, inanç ve hassasiyeti kazandıracak kadar büyüktür.
Şairin şu mısraları aslında hislerimize fazlasıyla tercüman oluyor;

“Ey şehit oğlu şehit, isteme benden makber,
 Sana aguşunu açmış duruyor Peygamber. ”
GÖKCAN KOLEJİ ailesi olarak, nezdimizde Çanakkale, bir imtihandır. Çanakkale, ateşten bir gömlektir korkusuzca sırtımıza geçirdiğimiz. Çanakkale, en derin maneviyatımızdır. Çanakkale, üç dakikaya kadar öleceğini bilenlerin tereddütsüzce Cenab-ı Allah’a ulaşmalarıdır. Çanakkale, tüm vatan evlatlarının namus için ölümü hiçe sayışlarıdır. Ve Çanakkale, atalarımızın kanlarıyla, canlarıyla yazdığı ölümsüz bir destandır. 

Başta Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve aziz şehitlerimize, evlatlarını kınalayarak askere gönderen eli öpülesi mukaddes Türk analarına, evladı şehit olduktan sonra “Vatan sağolsun.” diyen Türk babalarına gönülden ve yürekten minnettarız.
Gökcan KOLEJİ  ailesi olarak, ÇANAKKALE ruhunu son nefesimize kadar savunacağımıza, bu mukaddes günü asla ve asla unutmayıp, unutturmayacağımıza, Gazi Mustafa Kemal’in izinden bir an bile ayrılmayacağımıza söz veriyor, başta Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve tüm silah arkadaşlarını rahmetle anıyoruz. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.