Öğrencilere burs dopingi

Öğrencilere burs dopingi
Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu üniversitede okuyan öğrencilere eğitime destek projesi olarak, vermiş olduğu burs sözünü yerine getirdi.Esenyurt Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen burs töreninde şehir dışında okuyan üniversite öğrencilerinin bur

 

Esenyurt Belediyesi ve ESGEM (Esenyurt Gençlik ve Eğitim Merkezi)’in koordinasyonu ile tesbit edilen Esenyurtlu üniversite öğrencilerine,bölgedeki iş adamları ile yapılan görüşmeler sonucu, Başkan Kadıoğlu tarafından burs kaynağı sağlandı.

 

Burs için yapılan başvuruların tamamı değerlendirilerek, “öğrencinin zengini fakiri olmaz” diyen Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu tarafından, başka bir yerden burs alamayan 1273 öğrenci burs almaya hak kazanmıştır.Bir önceki eğitim öğretim yılında da verilen burslar bu yılda dört aylık periyot ile iki dönem şeklinde dağıtılarak üniversitelilere yönelik eğitim desteği gerçekleştirildi.Burs yardımı miktarı öğrenci başına 400 TL olarak belirlendi. Başvuru yapan öğrencilere Belediye Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından kayıtları yapılarak bursları verildi.

 

Burhan Gezer “ Sosyal gençlik yapısı oluşturduk”

 

Kültür Merkez’indeki burs dağıtım töreninde açılış konuşmasını yapan ESGEM(Esenyurt Gençlik ve Eğitim Merkezi) Başkanı Burhan Gezer “ Belediye Başkanımız Necmi Kadıoğlu’nun öncülüğünde ve kendisinin talimatı ile eğitime destek programı hazırlanmıştır. ESGEM, 2007 yılında gönülden gönüle olarak kuruldu.Sosyal Hizmetler Merkezinde, yine başkanımızın bilgisi dahilinde, 65 yaş üstü yaşlılarımızı ziyaret ederek, onların ihtiyaç duyduğu sevgiyi vermeye çalıştık.Yaptığımız faaliyetler ile günden güne üye sayımız arttı.Bu sebeple Esenyurt Belediyesi bünyesinde ESGEM (Esenyurt Gençlik ve Eğitim Merkezi)’ni kurduk.Esenyurt’ta ki genç arkadaşlarımızın ihtiyaçlarına karşılık vererek sosyal bir gençlik yapısı oluşturduk.Belediye Başkanımız bu bursları Esenyurt gençlerine, katkı olsun eğitimlerine bir yardım olması amacı ile vermektedir” dedi.

 

Başkan Kadıoğlu “ Öğrencinin zengini olmaz”

 

Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu “Öğrenci ailesi zengin olabilir ama bizim için öğrenci fakirdir, öğrencinin zengini olmaz. Bildiğiniz gibi geçtiğimiz yıllarda siyasi bir partinin Anayasa Mahkemesi yoluyla öğrencilerimizin burs hakları iptal edilmiştir. Belediyelerin burs vermesi kaldırıldı. Şimdiye kadar, 1273 öğrencimizin kaydını almış durumdayız.Bizden bugün burs talep eden hangi öğrenciye yok dedik.Hiçbir öğrenciye senin siyasi görüşün, etnik kökenin bu diyerek, eğitimleri için onlara yardım konusunda geri çevirmedik.Bu ülkede biz hiç kimseyi düşüncesinden, inancından, etnik kökeninden, memleketinden dolayı ayırt etmeyeceğiz, öteki beriki demeden, hepsi bizim kardeşimiz diyerek hizmetimize devam edeceğiz.Anayasa Mahkemesi tarafından kaldırılarak, Belediye bütçesinden verilecek olan bu para ile çocuklarımızın okuması, faydalanmasında ne kötülük vardır. Bu durum karşısında bizde bölgemizdeki iş adamları ile görüşerek, bu çocuklara burs kaynağı sağlıyoruz. Eğitimlerine katkı sağlayarak, ileride ülkesine faydalı bireyler olsun” şeklinde konuştu. Kadıoğlu Esenyurt’taki eğitim alanındaki gelişmelerden bahsederek “2004 yılında 19 okul bulunan Esenyurt’ta bugün 47 okul hizmete girmiş, Kıraç bölgesiyle 70 okul sayımız mevcuttur. İlçe nüfusumuz artıyor, bu sayı’yı inşallah 100’e çıkaracağız. Gençlerimiz bize Esenyurt’a bir üniversite yakışmaz mı diye soruyorlar? Evet yaptığımız girişimler ile Esenyurt’a mesleki yüksek okullar geliyor. En önemlisi ise çok yakında Esenyurt Üniversitesi’ni kuruyoruz” dedi. Başkan Kadıoğlu salondaki, öğrenciler ve velilerden büyük alkış aldı.Esenyurt’ta eğitim alanında dev hizmetlerin devam edeceğini belirterek sözlerini bitirdi.

 

Daha sonra Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu,  belirlenen 10 öğrenciye burslarını kendisi takdim ederek, tüm öğrencilerin başarılı olmalarını diledi.

 

ESGEM( Esenyurt Gençlik ve Eğitim Merkezi) üyeleri ve Belediye Halkla İlişkiler görevlileri kültür merkezinde yapılan törenin ardından, öğrenci ve öğrenci yakınlarına isim sırasına göre  burslarını dağıttı.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.