Öğretmenlere "Hayat Okulu" dersi

Öğretmenlere "Hayat Okulu" dersi
Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi’nde Küçükçekmece İlçesi Bilgi Evlerinde görev yapan öğretmenlere yönelik seminer düzenlendi.
 Uzman Pedagog Mehmet Teber, Muhammed Genç ve Ramazan Uslu’nun konuşmacı olarak katıldığı seminerde öğretmenlere bilgi evlerinde uygulanan hayat okulu eğitimi hakkında teorik bilgiler verildi.
Ahenk psikolojik danışmanlık ve eğitim merkezi uzmanları, Küçükçekmece İlçesi Bilgi Evleri’nde görev yapan öğretmenlere konferans verdi.  Uzman Psikolog Mehmet Teber, Psikolog Muhammed Genç ve Psikoterapist Ramazan Uslu’nun konuşmacı olarak katıldığı seminerde öğretmenlere, Bilgi Evlerinde uygulanan Hayat Okulu eğitiminin amacı ve uygulama biçimleri anlatıldı.
HAYAT OKULU HAYATA HAZIRLIYOR
Söyleşi Hayat Okulu Projesi’nin tanıtılmasıyla başladı. Psikolog Muhammed Genç, öğretmenlere projenin uygulama biçimlerini anlattı. Genç, “Hayat Okulu projesini öğrencilere gruplar halinde uyguluyoruz. Grup içerisindeki öğrencilerin yaşlarının yakın olmasına önem veriyoruz. Daha çok ilköğretim öğrencilerine uygulanan proje ile öğrencilerin sanal alemden uzaklaştırarak, velileri günlük stresten uzaklaştırmayı amaçlıyoruz. Hayat okulu ile çocuklarımızı hayata hazırlamayı hedefliyor ve onlara karakter, deha, başarı, duygu, sosyal beceri ve sanat eğitimi vererek onlara kendilerini yeniden keşfetme imkanı sunuyoruz.”diyerek öğretmenlere proje hakkında bilgi verdi. 
BU EĞİTİMDE KURAL YOK
Muhammed Genç, projenin daha verimli bir şekilde uygulanabilmesi için “ Hayat okulu eğitimlerinde çocuklar sokakta oynarmışçasına rahat bırakılmalıdır. Onları kontrol etmemeli ve kural koymamalısınız. Öğrenciler ile birlikte hikâye okuyarak, bulmaca çözerek, oyunlar oynayarak onlara sanki komşuya gelmiş rahatlığı sağlamalısınız” diyerek öğretmenlere tavsiyede bulundu.
ÖĞRETMENLERİN ROLÜ
Söyleşide Uzman Psikolog Mehmet Teber de Hayat Okulu’nun uygulama safhasında öğretmenlerin rolüne dikkat çekti. Öğretmenlerin projeyi benimsemesi gerektiğini dile getiren Teber, “ Hayat okulu kulüplerinde sizler uygulama öncesinde zihinsel bir hazırlık yapmalı ve zaman zaman kendi branşlarınızın dışına çıkmalısınız.” diyerek projenin başarısında öğretmenlerin payını anlattı.  Söyleşide konuşmacılar tarafından bilgi evi öğretmenlerinin hayat okulu eğitimi ile ilgili soruları cevaplandı. Daha sonraki oturumda ise Bilgi Evi öğretmenlerine projenin uygulama örnekleri gösterildi. 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.