Okul Öncesi Eğitimde son nokta!

Okul Öncesi Eğitimde son nokta!
Çocukların sosyal, duygusal, bilişsel ve psikomotor gelişimlerinin en hızlı olduğu, eğitimin temeli ve en önemli kademesi olan Okul Öncesi Eğitiminde, özgün eğitim modelleri uygulayan Mektebim, Göster-Anlat dersleri içerisinde Kids Talk’ı hayata geçiriyor

 
Öğrenme süreçlerinde, anne, baba ve çocuğu ele alan programlarıyla, “Öğrenci Merkezli” bir eğitim modeli uygulayan Mektebim Kids Akademi, 3 yaş itibariyle tüm çocukların ana dilleri dışında yeni bir dil ile tanışmasını sağlıyor. Görsel Sanatlar, San-Art, Müzik, Düşünme Becerileri, Beden Eğitimi, Drama, Bio Tabiat, Kozmos, Etik ve Yoga Kids derslerini görsel, işitsel ve yaşayarak öğrenmeye dayalı oyun ve aktivitelerle destekleyen Mektebim, Kids Talk ile bireysel özellikleri güçlendiriyor.
 
Duyuları geliştiren “Göster-Anlat”
Anaokulu ve ilkokul 1. sınıfta uygulanan “Göster-Anlat” ile öğrenciler, evden istedikleri bir eşyayı sınıfa getirerek,  göster-anlat torbası içerisinde arkadaşlarına sunum yapıyor. Sınıf arkadaşlardan duyu organlarını kullanarak (sallama, dokunma, koklama gibi) getirdiği eşyayı tanımlamasını isteyen öğrenci, daha sonra eşyaya ait bir hikâye ya da anısını paylaşıyor. Mektebim, uyguladığı bu program ile çocukların sunum becerisini, sınıf içi  iletişimlerini, öz güven, hayal gücü gibi duyguları ve kelime haznelerini  geliştiriyor. Göster-Anlat programının devamı olarak bu yıl hayata geçirilen Kids Talk(münazara) etkinliğiyle, çocukların savunduğu fikri toplum önünde ve empati yaparak ifade edebilmelerini sağlıyor. Öğrenme biçimlerini, güçlü ve zayıf yönlerini, ilgi-istek ve gereksinimleri keşfeden çocukların, ulusal ve evrensel değerleri benimseyen, iş birliği, dostluk, barış gibi değerler kazanan bireyler olmalarını hedefliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.