"Senin de sıran gelecek Başkan"

"Senin de sıran gelecek Başkan"
Silivri'de pazarcılar ile Belediye Başkanı Özcan Işıklar arasında yaşanan gerginlik alevlendi. 'Sizinle bu konuyu artık konuşmayacağım' diyerek pazarcılara rest çeken Başkan Işıklar'a pazarcı esnafı da "Senin de sıran gelecek Başkan" diyerek yanıt verdi.
Silivri’de pazarcı esnafından başkan açık tehdit
"Senin de sıran gelecek Başkan"
Silivri'de pazarcılar ile Belediye Başkanı Özcan Işıklar arasında yaşanan gerginlik alevlendi. 'Sizinle bu konuyu artık konuşmayacağım' diyerek pazarcılara rest çeken Başkan Işıklar'a pazarcı esnafı da "Senin de sıran gelecek Başkan" diyerek yanıt verdi.
 Karşılıklı restleşmenin yaşandığı Gümüşyaka'da pazarcılar ile Belediye arasında anlaşma yine sağlanamadı. Pazar esnafı ile Başkan arasındaki gerginlik geçtiğimiz hafta Çanta Mahalle toplantısında başlamıştı.
Pazarcılar dayatıyor
Gümüşyaka halkının sorularını dinleyerek yanıt veren Başkan Işıklar, sakin geçen toplantının bitiminde yine pazarcı esnafı sürprizi ile karşılaştı. Başkan Işıklar'a Çanta Mahalle toplantısında sorunlarını dile getiren pazarcı esnafı çözüm bulamayınca önceki gün Değirmenköy Mahalle toplantısında sorunun çözümü için hazır bulundu. Değirmenköy'de de anlaşma sağlayamayan pazarcılar, son olarak Özcan Işıklar'ın Gümüşyaka mahalle toplantısına katıldı. Gitgide gerginleşen diyaloglar kopma noktasına gelince Başkan Işıklar ve pazarcı esnafı Gümüşyaka'da restleşti. Gergin anlar yaşandı.
Sizi dinlemeğe gelmedim
 Özcan Işıklar pazarcılara "Sizi dinlemeye gelmedim buraya, ben hesap vermek için buradayım ve Gümüşyakalıların sorunlarını dinleyeceğim. Bas parayı al pazar tahtasını" dedi, pazarcılar ise "Dinleme sen bizi Başkan, dinleme. Senin de sıran gelecek" diyerek tepki gösterdi.
"Randevu vermiyorsunuz"
Toplantıda söz alan Pazarcılar Derneği Başkanı Ali Kanlısu "3. şahıslarla muhatap olmak istemiyoruz. Bizi dinleyin. Önerilerimiz var. Pazarcı esnafı kan ağlıyor" diyerek sorunları dile getirdi. Pazarcılar adına önerilerde bulunan ve Başkan Işıklar'ın kendilerine randevu vermediğini Işıklar'ın yüzüne söyleyen Kanlısu'ya Başkan Işıklar çok sert tepki gösterdi.
Pazarcı krizi büyüyor...
"İşine gelmiyorsa tezgah açmazsın"
Kanlısu'ya yanıt veren Işıklar, "Sizinle 4 kez makamımda 3 kez pazar yerinde toplam 7 kez görüştüm. Burada pazar yerini konuşmayacağız. Burada sizinle bugün pazar yerini konuşmayacağım. Gümüşyakalıyı ilgilendirmiyor bu konu. Sizi ilgilendiriyor. Çanta'da konuştuk, Değirmenköy'de konuştuk. Şimdi de Gümüşyakada'sınız burada da aynısını tekrar etmek istemiyorum. Bir karar aldık ister kabul edersiniz ister etmezsiniz. Siz bilirsiniz. Ben size diyorum ki 2 bin 500 lira pazar tezgahı öderseniz açarsınız ödemezseniz bırakırsınız bu işi. Ben sana bedava yer veremem. Halkın malını sana peşkeş çekemem. Sen belinde silahı olan adama haraç veriyorsun, senede 1500 lira veriyorsun. Ben sana diyorum ki gel kardeşim 2 bin 500 liraya sana tapu vereyim sen 7 beldede tezgahını aç. Sen çoluğuna çocuğuna ekmek kazandıracak yere tapunu almıyorsun. Ben tezgah düşmanı değilim. Ben esnaf çocuğuyum. 800 kişiye pazar yeri tezgah sağlıyorum sen bana tezgah düşmanı diyorsun. Sultanköy'ü harekete geçirip orada tezgah açtırtıp burayı provoke ederek yardım edemezsin. Sorunu da çözemezsin. Ben pazar konusunu size yeterince anlattım. Vereceksiniz 2 bin 500 lira açacaksınız tezgahınızı. Ben sizinle daha fazla uğraşamam yeter artık. Sizi dinlemeyeceğim." dedi.
Seninde sıran gelecek Başkan!
Işıklar sözlerinin ardından toplantı alanını terk etti. Pazarcılar Derneği Başkan Yardımcısı Ertan Bircan ise Başkan Işıklar toplantıdan ayrılırken "Dinleme sen bizi dinleme. Sıra bize de gelecek. Senin de sıran gelecek başkan" diyerek Işıklar'a rest çekti.
Haber: Fatma Sarıbıyık

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.