Silivri'de "Çöp" Kavgası...!

Silivri'de "Çöp" Kavgası...!
Silivri'de temizlik ve çöp ihalesine ilişkin usulsüzlük iddiaları Belediye Meclisi'ni de gerdi. Konuyu meclise taşımak isteyen AK Parti grubuna söz hakkı verilmeyince AK Partili Meclis Üyeleri protesto ederek salonu terk etti.
Silivri Belediyesi Ocak ayı meclisi dün gerçekleştirildi. Mecliste son günlerde gündemi meşgul eden Silivri Belediyesi Temizlik ve Çöp ihalesi usulsüzlük iddiaları gerginlik yaşanmasına neden oldu. AK Parti grubu meclise soru önergesi verdi. Konuşma yapmak üzere gündemle ilgili söz isteyen AK Parti grubuna söz hakkı verilmemesi üzerine protesto eden AK Partili meclis üyeleri meclis salonunu terk etti.
 
Gündem maddeleri ilgili komisyonlara havale edildi
Belediye meclis toplantısının gündeminde olan, Belediye Meclisinin 2011 yılı çalışma takviminin görüşülmesi, Denetim Komisyonu seçiminin görüşülmesi, Kale Park Sosyal Tesisinin, Silivri Belediyesi Sosyal Tesisi adı altında işletilmesinin görüşülmesi, B.Çavuşlu Ek Hizmet binasındaki emlak ofisinin İBB İtfaiye Müdürlüğüne tahsis taleplerinin görüşülmesi, Silivri Değirmenköy Mahallesinde imar planında ”Temel Eğitim Tesis Alanı” olarak ayrılan 334 ada, 1 nolu parseldeki taşınmazın İl Özel İdaresine devrinin görüşülmesi, 2011 yılında geçici işçi çalıştırılmasının görüşülmesi, 2011 yılında mevsimlik işçi çalıştırılmasının görüşülmesi, 2011 yılında sözleşmeli personel çalıştırılmasının görüşülmesi, 80 ada ve civarı 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planına yapılan itirazların görüşülmesi, Selimpaşa Mahallesi, 838 ada 1 parsel ve 691 ada 3 parselin 1/1000 ölçekli plan tadilatının görüşülmesi, Selimpaşa Mahallesi, 41 pafta, 3612 parselin 1/1000 ölçekli plan tadilatının görüşülmesi, havaalanı ile ilgili Araştırma Komisyonu oluşturulmasının görüşülmesi, Silivri Ortaköy Mahallesi, 332 ada, 2 nolu parselin satışının görüşülmesi ile ilgili gündem maddeleri komisyonlara havale edildi.
 
AK Parti'den soru önergeleri
AK Parti Ocak ayı meclisinde dört ayrı soru önergesi verdi. Aralık 2010'da kullanılan 3 milyon TL'lik kredi kullanımı hakkında bilgi isteyen AK Parti grubunun soru önergesi yanıtlanmak üzere başkanlık makamına havale edildi. AK Parti grubu Silkent A.Ş. ünvanı ile görev yapan Belediyeye ait şirkette çalışanların da listesini istedi. Personelin hangi tarihlerde hangi ünvanla işe alındığı ve aldığı ücretler konusunda da bilgi isteyen AK Parti grubunun soru önergesi de Başkanlık makamına havale edildi.
AK Parti grubu aynı zamanda Mimarsinan Mahallesi Köstemir mevkiinde yer alan yolun da tadilat ihtiyacı olduğunu belirterek onarım çalışmasının yapılması konusunda meclise önerge sundu. AK Parti grubunun son önergesi ise tartışmalara neden oldu. Grup, Temizlik ve Çöp ihalesi ile ilgili bilgilendirme toplantısı yapılmasını talep etti. Işıklar konu yargıya intikal ettiği için gündem üzerinde konuşma yapılmasına izin vermedi. Durumu protesto eden AK Parti meclis grubu ise salonu terk etti.
Önerge hakkında konuşan Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, “Bu konu yargıya intikal ettiğinden dolayı hukuksal kısmı meclis gündemine alınacak bir konu değil. Bu konuda oturum sonunda bilgilendirme yapacağım. Bu konunun yasal süreci sona erdiğinde de konuyu sizlerle bire bir paylaşacağım. Aynı zamanda bu önergeyi başkanlık divanına havale edeceğiz. Yaşadığım sürece buraya kurulmak istenen tuzağın peşinde olacağım” dedi.
 
"Belgeleri savcılığa vereceğiz"
 
Işıklar'ın sözlerine binaen ısrarla söz hakkı isteyen AK Parti Grup Sözcüsü Metin Karakaş, "Bu konudaki açıklamanız tek taraflı olacaksa, kamuoyunun aydınlanması açısından doğru olmayacağını düşünüyorum. Bizim de bu konuda açıklamalarımız var. Elimize ulaşan belgeler var. Bu konuyu takip ederek savcılığa belgeleri intikal ettiriyoruz. Meclis sonrası yapacağınız açıklamada bizde söz hakkı istiyoruz" dedi.
Karşılıklı atışmanın yaşandığı toplantıda Karakaş'a cevap veren Işıklar ise "Sizin sunduğunuz belgeler ve savcılığın yaptığı araştırma aydınlandığında konuşuruz. Biz de bu sürece müdahiliz. Bunlar aydınlandığında bir söz hakkı doğa bilir. Şimdi bir isnad var. Bende bu isnada karşı belediyemizin yaptıklarını açıkladım. Bunun dışında bir beyanatım yok. Sizin beyanatınız başka bir şeydi. Yükümlülük altına sokan, bir isnadla karşı karşıya bırakan bir beyan. O yüzden cevap hakkı esas benim var. Siz söyleyeceğinizi söylediniz. Ben bu gün onun cevabını vereceğim.” dedi. Bu konuyu siyasi platforma siz çektiniz diyen Işıklar, “Bu konuya ilişkin gazeteler de çarşaf çarşaf beyanatlarınız var. Söz hakkı bizde. Ben bu güne kadar yapılan ucuz tartışmalara cevap vermedim. Kum çuvalına vurur gibi gazete bastırıp dağıtmak ne kadar etik ise, bunu siz düşüneceksiniz. Siz direk suçlamaya girdiniz. O yüzden tek taraflı olacak.” dedi. Gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından Ak Parti gurubu, Özcan Işıklar’ın açıklamasını dinlemeden belediye meclis salonunu terk etti.
"Bize tuzak kurdular"
Mecliste AK Parti'nin protestosunun ardından konuşan Başkan Işıklar AK Partililere yüklendi. "Dinlemeye bile tahammülleri yok." diyen Işıklar, "İhale süreci daha tamamlanmadan bir tuzak kurularak yapılan suç duyurusundan sonra savcılık ihale evraklarını muhafaza altına almak süreti ile fotokopi almıştır. 'Bu işte bir bit yeniği var' diyorlar. Bit yeniğini biz zaten yorganla beraber yaktık iki senedir. Burada beyaz masalar falan yok. Bitlerde yok.” dedi. Belediyenin Silivri’nin bir kurumu olduğunu söyleyen Işıklar, “Bu kuruma herkesin sahip çıkmazı lazım. Böyle mafya vari takımlardan korumamız arındırmamız lazım. Bu benim partilim olsa bile bu tavrı gösteriyorum."
"Biz partilimize Kipa yerlerini vermedik"
"Parti kurucusu olduğunu söyleyene kapıyı gösterdim. Daha önce genel başkan yardımcısı olduğunu söyleyen Şaban Dişli’ye KİPA’yı verdiler. Aramızdaki fark bu. Şu anda temizlik işimizi yapan firma, Ak Partinin propagandasını yapmasına, afişlerini taşımasına, hemşerisi olmasına rağmen hiç sesimizi çıkarmadan sadece işini yapıyor olmasının dikkate alarak görevine devam ettirdi. Partilimiz olduğunu söyleyen kişilere kapıyı gösterdik aynı kararlılığı onlardan da bekliyoruz. CHP’de arınacak AKP’de arınacak. Böyle yolsuzluklar, hırsızlıklar, yağmalar, partizanlıklardan arındıracağız bu hepimizin görevi. Bu ülkede namussuzlar kadar namuslularda cesaretli olmalı” diyerek devam eden Işıklar, yaşadığım sürece bu işin peşini bırakmayacağım. Bu şekilde kamuoyunda belediyemize,üzerimize şuç atılması bu kadar ucuz olamaz. Bunun bedelini mutlaka ödeyecek. Ayrıca Silivri’de böyle ucuz siyaset yapılmasın. Ben arkadaşlarımın sonuna kadar arkasındayım. Bundan sonraki süreçte savcılık kararını bekliyeceğiz.” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.