TEMA aracıyla eğitim veriyor

TEMA aracıyla eğitim veriyor
TEMA Vakfı’nın Türkiye’de 32 bin kişiye doğa bilincini aşılayan eğitim aracı, Küçükçekmece Belediyesi, Armonipark Alışveriş Merkezi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün katkılarıyla ikinci kez Küçükçekmece’ye geldi.


Küresel iklim değişikliği, erozyon, enerji ve su tasarrufu konularında eğitimlerin verileceği ‘TEMA Eğitim Aracı’, Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Ramazan Çetinkaya, TEMA Vakfı Genel Müdürü Prof. Dr. Orhan Doğan, Armonipark AVM Genel Müdürü Cemal Atasoy ve ilkokul öğrencilerinin katıldığı açılış töreniyle faaliyetine başladı.

Açılış programını TEMA Vakfı İstanbul 3. Bölge Temsilcisi Zekavet Taş sundu. TEMA Vakfı’nın Küçükçekmece’deki faaliyetlerinden sorumlu olan Zekavet Taş, eğitim aracı sayesinde bir haftada 2000 kişiye ulaşmayı planladıklarını söyledi. Vatandaşların projeye oldukça ilgi gösterdiğini ve duyarlı olduklarını belirten Taş, Küçükçekmece Belediyesi’ne de verdiği destek dolayısıyla teşekkür etti.

BİZ YAPTIK KORUMAK GENÇLERE DÜŞÜYOR

Çocukların küçük yaşlarda doğaya karşı duyarlı olmaları için çaba sarfettiklerinin altını çizen Küçükçekmece Belediyesi Başkan Yardımcısı Ramazan Çetinkaya, öğrencilere şöyle seslendi: “Eğitim aracında öğrendikleriniz çok önemli bilgiler. Ancak bu bilgileri mutlaka arkadaşlarınıza ve çevrenize anlatmalısınız. Biz Küçükçekmece Belediyesi olarak 180 park yaptık. Bu parklarda gezmek, eğlenmek ve tabi ki oradaki yeşili korumak sizlere düşüyor. Çünkü siz yarınları bırakacağımız gençlerimiz olacaksınız.”

BİTKİLER SEVGİDEN ANLAR

Konuşmasında Türkiye’deki erozyon tehlikesine de dikkat çeken Çetinkaya, öğrencileri daha çok fidan dikmeye davet etti. Doğayı korumanın yolunun ona sevgi vermekten geçtiğini ifade eden Çetinkaya, “Bitkiler sevgiden anlar. Onları sevdiğiniz zaman yaprağının duruşu ve şekli bile değişir.” diye konuştu.

MİNİK TEMACILAR İŞ BAŞINDA

Küçükçekmecelilerin projeye gösterdiği ilgiden oldukça memnun olduklarını dile getiren TEMA Vakfı Genel Müdürü Prof. Dr. Orhan Doğan ise, temel uğraşlarının toplumun doğa duyarlılığı konusunda bilinçlenmesini sağlamak olduğunu vurguladı. Orhan Doğan bu kapsamda yeni stratejilerinin anaokulu seviyesinden itibaren TEMA gönüllüleri yetiştirmek olduğunu açıkladı. 160 okulda ailelerin de içinde olduğu ‘Minik TEMA Eğitimi’ne başladıklarını söyleyen Doğan, mobil eğitim aracı ile Türkiye çapında 32 bin kişiye ulaştıklarını da sözlerine ekledi. Yavru TEMA öğrencilerinin söyledikleri şiir ve sunum açılışı renklendirirken özellikle Genç TEMA gönüllüsü Asya Kumkumoğlu’nun okuduğu şiir dinleyenleri duygulandırdı.
TEMA İstanbul 3. Bölge Temsilciliği’nin koordinasyonuyla, çevre ve doğa belgeselleri eşliğinde eğitim veren aracın, kendi enerjisini kendisi üreten teknolojisiyle doğa dostu bir özelliği de bulunuyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.