Yazın da olmayabilir Yüz yüze eğitime ara mı veriliyor?

Yazın da olmayabilir Yüz yüze eğitime ara mı veriliyor?
Okulların yaz dönemi dahil açık olacağı konuşulurken ilçe milli eğitim müdürlüklerine gönderilen yazı, yapılan araştırmalar “yüz yüze eğitim-öğretime ara verilmesi göz önüne alındığı” söylemesi dikkat çekti.

Ankara İl Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar tarafından ilçe milli eğitim müdürlüklerine gönderilen yazı, öğrenci, öğretmen ve okul yöneticilerin katılımı ile yüz yüze yapılması planlanan araştırmalar, “virüsün etkilerinden korunmak için yüz yüze eğitim-öğretime ara verilmesi göz önüne alınarak” çevrimiçi ortama taşınmasında sakınca olmadığı belirtildi.

Okulların yaz dönemi dahil açık kalacağı belirtilirken ve uzaktan eğitime dair açıklama yapılmamışken, resmi yazıda “yüz yüze eğitim-öğretime ara verilmesinin göz önüne alındığının” söylenmesi soru işaretleri yarattı.

Milli Eğitim Bakanlığı, liselerde 8 Mart’tarihinde başlayan sınavlar 3 hafta içinde bitirileceğini açıklamış, bu kapsamda “sınavlar bu hafta içinde bitirilmesini” istemişti.

İkinci döneme ait sınavların da 29 Mart-16 Nisan arasında tamamlanması öngörülüyordu Milli Eğitim Bakanlığı, sınav tarihlerinde önceki gün değişiklik yapmaya gitti.

Cumhuriyet'ten Sefa Uyar'ın haberine göre, bakanlıktan yapılan açıklama ile lise hazırlık, 9, 10 ve 11. sınıflar 29 Mart’tarihinde başlayacak sınavlar 3 Mayıs’ tarihine kadar ertelendi. 12. sınıflar ise değişiklikten muaf tutuldu.

ORTAOKULLARDA DA ERTELEME

Milli Eğitim Bakanlığı, ortaokullarda 5, 6 ve 7’nci sınıf öğrencilerin 26 Mart Cuma gününe kadar yapılamayan sınavların da 3 Mayıs gününden itibaren yapılacağını açıkladı.

Bakanlıktan illere gönderilen yazı ise şöyle denildi:

“Yüz yüze eğitime devam eden okul ve sınıflarda sınavlar okul ortamında yapılacaktır. Yüksek ve çok yüksek risk gruplarındaki illerde ortaokul 5, 6 ve 7. sınıflarda 26 Mart’ tarihine kadar yapılamayan sınavlar, 3 Mayıs gününden itibaren yapılacak şekilde planlanacaktır.

İlkokul 4. sınıflar ile ortaokulların 8. sınıflarında sınavlar, yüz yüze yapılmaya devam edilecektir. İllerin risk gruplarının değişmesi durumunda sınavlar da 3 Mayıs’tarihinden önce okul ortamında yapılabilecektir”

Kaynak:Cumhuriyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.