ADAM OLACAKSINIZ!
Yayınlanma:
Güncelleme:
BEYKARDER ve Beylikdüzü Dostluk Platformu’nun ortaklaşa düzenlediği toplantıda konuşan İlçe Kaymakamı Adem Ünal bütün kesimlere ayar verdi. «Beylikdüzü’nden para kazanıyorsun ama Beylikdüzü’nün sorunlarına sahip çıkmıyorsun» eleştirisinde bulunan Ünal, «Ç
Beylikdüzü Karadenizliler Derneği ve Beylikdüzü Dostluk Platformu bağımlılıkla mücadeleye dikkat çekmek için seminer düzenledi. Bağımlılıkla Mücadele paneline Beylikdüzü Kaymakamı Adem Ünal, Kolon Hastanesi Başhekimi Dr. Atilla Yılmaz, Yrd. Doç. Dr. Ali İhsan Özeroğlu ve dernek üyeleri katıldı.
BEYKARDER rapor hazırladı
BEYKARDER rapor hazırladı
Toplantının açılış konuşmasını yapan BEYKARDER Başkanı Halil İbrahim Türkgenç bütün katılımcılara teşekkür ederek, "Bu akşam Beylikdüzü Kaymakamlığı'nın daha evvel gündemde tuttuğu bağımlılıkla mücadele ile alakalı bir istişare toplantısı için biraraya gelmiş bulunmaktayız. Konuyla alakalı Kaymakamımızdan ve hocalarımızdan bilgi alacağız. Derneğimizin uzmanlarla birlikte çalışarak hazırladığı raporları da sizlere dağıtacağız ve bağımlılıkla mücadele konusunda bilgi sahibi olma konusunda adımlar atacağız" dedi.
Çay içmek için toplanılmaz
Çay içmek için toplanılmaz
Bağımlılıkla mücadele konusunda ailelerin bilinçlendirilmesi, eğitim ile önleme ve alternatif yöntemler, iletişim araçlarından yararlanmak, aileyi denetim ve uyarı, okul çevrelerinin emniyet denetiminde olması, belediyenin alkol satan işyerlerine sınırlama getirmesi ve sağlık kuruluşlarının görevleri başlıkları altında açıklamaların yapıldığı toplantıda konuşan Beylikdüzü Kaymakamı Adem Ünal paylaşılan düşüncelerden bir sonuç çıkarılmasını istedi. Sadece yemek yemek, çay içmek için toplanmamak gerektiğini vurgulayan Ünal, "Eğer büyük bir devlet bölgesinde söz sahibi olmak istiyorsa sadece Cumhurbaşkanı, başbakan ve hükümetin çalışmalarından medet ummayacak. Her Türk vatandaşının Türkiye'nin büyük, lider devlet olması yolunda mutlaka katkısı olacaktır. Kadın veya erkek, küçük büyük herkesin mutlaka katkısı olacaktır" diye konuştu.
Yanlışı düzeltmek görevimiz
Yanlışı düzeltmek görevimiz
Eski alışkanlıkllardan vazgeçilmesi gerektiğini vurgulayan Kaymakam Adem Ünal, "Yani devlet, aile veya şirketimizin sadece bir kişiye bağlı olmaması gerekir. Onun için sadece seyirci kalmamız mümkün değildir. Herhangi bir derneğin üyesi ise mutlaka bir katkı sunmalıyız. Oturduğumuz mahallede yanlış bir şeyler oluyorsa düzeltme yoluna gitmeliyiz. Çalışmayan bir kaymakam, çalışmayan bir müdür, çalışmayan bir öğretmen belli bir süre sonra eksi puan alıyorsa ve fazla çalışmadığı ortaya konuluyorsa o adamın burada durmaması lazım" açıklamasını yaptı.
Kaymakam maaşını hak ediyor mu?
Kaymakam maaşını hak ediyor mu?
Kendi makamı üzerinden örnek vermeye devam eden Kaymakam Adem Ünal, "Kamu görevlisi 5-6 yıl aynı görevde kalıyor ve bir şey üretemiyorsa olduğu yerde sayıyor demektir. Beylikdüzülü vatandaşlar da bu adam çalışıyor mu çalışmıyor mu, yıllık olarak ne üretiyor, maaşını hakediyor mu haketmiyor mu diye bakmazsa, maalesef görevli de hiç çalışmadan bir yerde durabiliyor, ona öteye git diyen olmuyor. Ortaya çıkan tabloda sizlerin de suçu vardır. Kendi işinizi kendi dükkanınızı kendi geminizi yürütürken bu Beylikdüzü'nün büyük gemisi nereye gidiyor bakmazsanız gemi karaya da vurabilir" ifadelerini kullandı.
STK'lar halkı aydınlatacak
STK'lar halkı aydınlatacak
Konuşmasına, "Beylikdüzü'nde uyuşturucu madde alınıp satılıyor mu, uyuşturucu madde kullananların sayısı az mı çok mu? Uyuşturucu madde kullanan gençlerin yaşı gittikçe aşağı doğru düşüyor mu? Madde kullanımı yayğınlaşıyor mu?" sorularını sorarak devam eden Kaymakam Ünal, "Bu konuyu gündeme getirdik ve bu konuda kaymakamlık bünyesinde geniş katılımlı toplantılar yaptık. Biz istedik ki kamu görevlileri, emniyet, sağlık müdürlüğü ve milli eğitim müdürlüğü yanında bütün hemşeri dernekleri de bu işe katılsın. 15-20 bin veya 10 bin nüfusa hitap eden derneklerimiz var. Bu derneklerin hepsi toplandığı zaman Beylikdüzü'nün toplam nüfusunu meydana getiriyor. Bizde hemşeri dernekleri ve devletin kurumlarıyla beraber özellikle okula giden gençlerimiz başta olmak üzere toplumumuzu bu zararlı alışkanlıklardan kurtarma, bunların alım satımına engel olmak bağlamında çalışmlar yapacağız" dedi.
Bu nereye kadar gider?
Bu nereye kadar gider?
Bağımlılık konusunda her şeyin kayıt altına alındığını, yardım eden etmeyen, çalışan çalışmayan herkesin ortaya çıkacağını dile getiren Kaymakam Ünal, önemli uyarılarda bulundu. "Beylikdüzü için çalışan da çalışmayan da ortaya konulacak" diyen Ünal, "Beylikdüzü'nden para kazanıyorsun ama Beylikdüzü'nün sorunlarına sahip çıkmıyorsun. Beylikdüzü'nde çok iyi bir insanmışsın gibi de dolaşmaya devam ediyorsun. Beylikdüzü'nde inşaat yapıyorsun, fabrika çalıştırıyorsun çok para kazanıyorsun ama Beylikdüzü'nün temizliğine, sağlığına ve Beylikdüzü'ndeki sosyal hayatı bozan hiçbir şeye katkın olmuyor. Toplantılara gelmiyorsun, maddi manevi katkıda bulunmuyorsun ama yemeklerde fotoğraf çektiriyorsun, şık görünüyorsun. Fakat bu nereye kadar gider?" diye sordu.
Gün gelir tıkanma olur
Gün gelir tıkanma olur
Yaşanan duyarsızlık sonucunda ilçede tıkanma meydana geleceğini sözlerine ekleyen Adem Ünal, "Bu mutlu huzurlu 280 bin nufüslu Beylikdüzü'nün 80 bini uyuşturucu kullanırsa, 60 bin kişi de hukuk dışı kanunsuz işlerle uğraşmaya başlarsa sonucu ne olur? Bu mutlu insanların yaşadığı siteler güvenliksiz, sokağa çıkılmayan bir yer haline gelir. İnsanoğlunun ilk döneminde dünya çok genişti, çok mutlu huzurluydu sonra nüfus artınca Hazreti Adem'in çocukları birbirine girdi. İlk kavga da sınır kavgası oldu. 1999'da yaşanan büyük depremden sonra Beylikdüzü'nde ciddi bir şehirleşme başladı. Belli seviyede insanların gelip yerleştiği, Beylikdüzü eğer dikkat edilmezse, Kaymakamı, Belediye Başkanı, STK'ları, buranın muhtarları olanlara bitenlere bigane kalırsa, dikkat etmezse, biraraya gelip sorunlar için çözüm aramak için uğraşmazlarsa halimiz nice olur" açıklamasını yaptı.
Cizre'den gelenler var
Cizre'den gelenler var
Terör nedeniyle Cizre'de yaşanan çatışmalara da atıfta bulunan Kaymakam Ünal, "Türkiye'nin bir tarafı Cizre bir tarafıda Beylikdüzü değil mi? Cizre'de şu anda acı bir durum var. Çok olağanüstü bir durum yaşanıyor. Cizre'den ilçemize de bazı insanlar misafir olarak gelmeye başladı. Cizre'den terör ortamından kaçan insanlar, Beylikdüzü'ne de geliyor. Biz onlarada yardımcı olmaya çalışıyoruz. Ama Doğu ve Güney Doğu'da yaşanana dram, terörle mücadele olmazsa, devlet tarafından gereği yapılmazsa Batı'ya doğru gelir. Beylikdüzü'nde yapılması gereken en önemli şey, gençliğe sahip çıkmak, sağlıklı gençlik yetiştirmek, bizden sonra burada yaşayacak olan insanlara hem sağlıklı çevre hem de sağlıklı bir hayat bırakabilmek" ifadelerini kullandı.
Önce rehabilite edilecek
Önce rehabilite edilecek
Konuşmasının devamında gençleri bekleyen tehlikelerden de bahseden Kaymakam Ünal, "Gençlerimizi, zararlı madde satanlardan korummaız lazım. Herkesin kendi çapında elinden geleni yapması gerekir. Bu bağlamda çalışmalarımız belli bir noktaya kadar geldi. Projemizi yaptık, kabul edilirse gençlerimizi kendi sınırlamız içerisinde rehabilite edeceğiz. Bu İstanbul'da ilk olacak. Madde bağımlısı olan kişileri kendi imkanlarımızla önce rehabilite etme, sonra da onları tekrar sağlıklı şekilde hayata kazandırmak istiyoruz. Projemizi sayın Valimizle de paylaşacağız. Bu proje ile belki de Türkiye'de bir ilki gerçekleştireceğiz. Daha sonra zengin iş adamlarımızın ve STK'ların katkısı ile projemizi geliştirmeyi düşünüyoruz. Diğer ilçelere, şehirlere de örnek olmasını sağlayacağız" dedi.
Rakamlar çok ürkütücü
Rakamlar çok ürkütücü
Bağımlılık konusunda büyük bir boşluk olduğunu, ciddi bir sorunun görmezden gelindiğini belirten Adem Ünal, "Fakat elimizdeki rakamlar ürkütücü. Onun için biz Beylikdüzü'nde kalıcı ve herkesin katkıda bulunduğu bir proje ortaya çıkardık. Proje uygulamaya konulduğu zaman herkesin bu konuda maddi manevi yapacağı bir şey olacaktır. Birlik halinde olduğumuz zaman başka ilçelerde rahat rahat uyuşturucu satılırken Beylikdüzü'nde satamayacaklar. Satmaya kalktıklarında ortaya çıkardığımız duyarlılık sayesinde önlerine geçmiş olacağız. Asla ilçemizde barınamayacaklar. Burada tıkır tıkır uyuşturucu madde satan varsa onları buradan gitmeye zorlamış olacağız. Rahat rahat gelipte Beylikdüzü'nden bir daire kiralayamayacak. Daireyi kiraladıysa burada rahat satış yapamayacak" şeklinde konuştu.
12 noktaya kamera kurulacak
12 noktaya kamera kurulacak
Uyuşturucu satışının önüne geçmek için alınacak önlemlerden de bahseden Kaymakam Adem Ünal, "Beylikdüz'nün 12 noktasına kaliteli kameralar yerleştireceğiz. Beylikdüz'ne gireni çıkanı kontrol altına alacağız. Beylikdüzü'nün önce asayiş huzur, sonra eğitim, sağlık ve diğer alanlarda rakamını yüksek tutmak benim birinci görevim. Sizler Trabzonlular, Rizeliler, Konyalılar, Ardahanlılar, Karslılar, muhtarlar arkamızda olduğu zaman bize kimsenin gücü yetmez. 280 bin kişi hep birlikte olsak bize kimse karışamaz, herşeyi yapabiliriz, renkleri bile değiştirebiliriz, herşeyi değiştiririz. Buradaki insanlarda daha mutlu olur" ifadelerini kullandı.
Beylikdüzü şifahanesi olacak
Konuşmasının sonunda Beylikdüzü Belediyesi'nin açtığı madde bağımlılığı rehabilitasyon merkezinin sadece danışma bürosu şeklinde çalıştığını vurgulayan Kaymakam Adem Ünal, "Onlar sadece madde bağımlısı kişiye veya ailesine yol gösteriyor. Küçük çaplı bir şey. Danışma ve yönlendirme bürosu. Bizimkisi çok büyük bir proje. Netleştiği zaman belediyenin de içine katılacağı tedaviye yönelik bir yer olacak. Biz Bakırköy'e adam göndermeyeceğiz. Bizimki bütün başvuruların anında değerlendirilip hemen kontrol altına alınıp tedavinin başlayacağı bir merkez olacak. Burada yaşayanlar olduğu kadar dışardan gelenleri de tedavi edeceğiz ve Bakanlığın dikkatini çekeceğiz. Bugüne kadar yapılanlar konuşulanlar olmuş, çaylar içilmiş, paralar bitmiş sonuç ortada. Bizim yaptığımız kalıcı olsun istiyoruz. Beylikdüzü şifahanesi olacak" şeklinde konuştu.
6 ayda 400 bayrak topladım
6 ayda 400 bayrak topladım
Proje için iş bölümü yapılacağını belirten Adem Ünal, "Herkesin yaptıkları yazılacak, ak Mehmet kara Mehmet belli olacak. Ben milliyetçiyim ben bayrağımı seviyorum diyorlar ben 6 ayda 400 tane bayrak topladım. Bu kadar milliyetçinin, Atatürkçü'nün çok olduğu bir yerde 400 tane bayrak topladım ben, halen topluyorum. Asılmaması gereken yerlere asılmış, eskimiş yırtılmış Türk bayrakları. Hiç ihtimam göstermeden bayrak asmışlar. Mandalla tutturulmuş bayrak indirdim ben. Çamaşır mandalıyla tutturulmuş. Yırtılmış, rengi solmuş ana cadde üzerinde. 400 tane bayrak toplamak demek ne demek, demekki benden önce Beylikdüzü'nde bayrağa dikkat edilmiyormuş. Bayrağın nasıl imha edileceğini dahi kimse bilmiyor" dedi. Yabancı terimlerin kullanılmasını da eleştiren kaymakam Ünal, Bey City Çarşı isminin de değiştirilmesi gerektiğini sözlerine ekledi. NİHAL ALTINGÖVDE
Yerel Gündem
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.