Akgün'den kazıklı cevap

Akgün'den kazıklı cevap
2014 yılı değerlendirmesini ve Büyükçekmece Gölü’nde yapılan temizlik çalışmalarını gazetecilerle paylaşan Belediye Başkanı Hasan Akgün bir gazetecinin, «çalışmalar sırasında gölden tarihi eser çıkıyor mu?» şeklindeki sorusuna, «Hayır... Bol bol kazık çık
Belediyeler iş yapamıyor

GAZETECİLERE kahvaltılı toplantıda buluşan Akgün soruları da cevapladı. Türkiye'de belediyeleri iş yapamaz duruma düştüğünü ve maaş ödemekte zorlandığını savunan Akgün, merkezi iktidar ve Büyükşehir’den yeteri desteği alamamaktan yakındı. Çok tartışılan yat limanı konusuna da değinen Akgün, "Biz korkumuzdan hakkımız olan Yat limanı inşaatının bile yapamadık. Yapsaydık başımıza yıkarlardı. Liman inşaatının durdurulması siyasi bir engelleme idi. Kapanma işi hayrımıza oldu" dedi.




Yine Babayiğit’e teşekkür etti

BÜYÜKÇEKMECE Belediye Başkanı Hasan Akgün yat limanı konusunda dönemin AK Parti İlçe Başkanı Celal Babayiğit'e yine teşekkür etti. İmar inşaatında yüzde 20 olan imarın şimdi yüzde 40’a çıktığını hatırlatan Akgün, yapılmakta olan belediye binasının da Temmuz ayında biteceğini belirtti. Kahvaltılı toplantıda Albatros arazisi ile ilgili tartışmalara da değinen Akgün, "Albatros turistik bir alandır, ben bu arazinin içinde büyüdüm. Yalnız Hasan Akgün fobisinden kurtulamayan 5 kişi var. Bunların hepsi de CHP’lidir ve Hasan Akgün’ün kadrolu muhalifidirler. Ben Büyükçekmece halkının rantını mı düşüneceğim yoksa bu 5 kişinin rantını mı düşüneceğim? Siz 4-5 kişinin rantını düşünerek hareket ederseniz bu makamları işgal etmenize gerek yok" diye konuştu.



Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, 2014 yılını değerlendirdi, yeni projelerini açıkladı. Mimarsinan Köprüsü ve Dalyan Cafe çevresinde gerçekleştirilen su altı balçık temizleme çalışmasını da gazetecilere yerinde gösteren Akgün önemli açıklamalarda bulundu. “2015 genel seçimlerinde milletvekili adayı olacak mısınız” şeklindeki bir soruya, "2023 yılına kadar buradayım.

Hiçbir yere gitmiyorum" şeklinde cevap veren Akgün, "Enerjimi kaybettiğimi söyleyenlere de buradan hodri meydan diyorum" açıklamasını yaptı.

 Gölde gondol seferleri yapılacak 

Büyükçekmece Kültür Park'ta bulunan Dalyan Cafe'de kahvaltılı bir toplantı ile basının karşısına çıkan Akgün, yapılan çalışmalar ve projeleri hakkında açıklama yaptı.

 "Büyükçekmece Gölü'nde Venedik'te olduğu gibi yılın dört mevsimi gondol seferleri yapılacak" diye konuşan Akgün, "Bu proje ile yerli ve yabancı turistlerin Büyükçekmece'ye olan ilgisi daha da artacaktır. Yapılan çalışmalar birkaç aya kadar tamamlanacak" bilgisini verdi. İlçede kentin tarihi ve doğal dokusunu da dikkate alarak Büyükçekmece Gölü'nde ıslah çalışmalarına başlandığını sözlerine ekleyen Akgün, "Çalışmalar tamamlandıktan sonra, hayata geçirilecek olan projelerle; Mimar Sinan'ın önemli eserlerinden olan tarihi Kanuni Sultan Süleyman Köprüsü ve Kervansaray'ı içinde barındıran Kültürpark'ın cazibesi daha da artacak" ifadelerini kullandı.

Kötü koku rahatsız ediyor

Açıklamasının devamında Büyükçekmece Gölü'nün baraja dönüştürülmesinden sonra deniz ve göl arasındaki gelgitin kesildiğini, sirkülasyon durduktan sonra da kirlilik ve kötü kokunun ortaya çıktığını belirten Akgün, "Çevreye rahatsızlık veren kirlilik ve kokunun ana sebebi, ilçe merkezinin bütün foseptiğinin geçmişte buraya bağlanmış olmasıdır. Büyükçekmece Belediyesi olarak, 1996 yılında kanalizasyon çalışmalarını tamamladık. Foseptiklerin buraya akıtılmasının önüne geçtik. Ancak o tarihe kadar burası adeta bir foseptik balçığı haline dönüşmüştü" dedi. 

 

Balçıklar temizleniyor

 BAŞKAN Akgün Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali'nin Kültür Park'ya yapılması nedeniyle dünyanın dört bir yanından gelen yabancı misafirleri bu bölgede ağırladıklarını hatırlatarak sürdürdüğü konuşmasında "Zaman zaman yabancı konuklarımızda buradaki kokudan duydukları rahatsızlıkları bize aktardılar. Uzun zamandır gölün temizlenmesine yönelik araştırmalarımız sürmekteydi. Teknik ekiplerimizin yapmış olduğu araştırmalar sonucunda konunun uzmanı olan ekiplere ulaşıldı. Çalışmalar kapsamında dipte biriken balçık temizleniyor.




1,5 metre derinliğe inecek ve içinde yüzülebilecek şekilde temizlik çalışmalarımız devam ediyor. Birkaç ay içinde gölün bu bölgesindeki çalışmalar tamamlanacak. Sonrasında Kültürpark'ın cazibesini daha da arttıracak projeler hayata geçirilecek. Ancak hepsinden çok daha önemlisi bunun bir çevre projesi olmasıdır. Geçmişte burada kefal balığı yetişmesine rağmen son yıllarda suyun kirlenmesi ve su seviyesinin düşmesi nedeniyle balıklar yeterince büyüyemiyordu. Temizlik çalışmalarının sona ermesinin ardından göldeki yaşam da yeniden canlanacak ve koku da son bulacaktır" açıklamasını yaptı.

Haber: Salih MERT

 

 

 

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.