ALBATROS PAYLAŞILAMIYOR!

ALBATROS PAYLAŞILAMIYOR!
Büyükçekmece Albatros'ta hasılat paylaşım sistemiyle ikinci kez ihaleye çıkan 29 bin 347 metrekarelik alan yine alıcı bulamadı. Belediye Başkanı Hasan Akgün, şartları daha esnek hale getirerek en kısa zamanda tekrar ihaleye çıkılacağını belirtirken
 Mülkiyeti Büyükçekmece Belediyesi'ne ait Atatürk Mahallesi 516 ada 5 parselde yer alan 29 bin 347 metrekare alana sahip arsa "Arsa satışı karşılığı gelir paylaşımı" yöntemiyle ihaleye çıkarıldı. Tahmini bedeli 172 milyon lira olan ihalede geçici teminat bedeli 5 milyon 160 bin lira olarak belirlendi. Belediye ihaleye konu olan Albatros Parkı'nın konut, hastane, ticari ve turistik tesisler, kültür, eğlence ve dinlenme tesisleri yapılabileceğini bildirdi. Fakat dün saat 11:00'de gerçekleşen ihaleye teklif veren olmadı.

Tekrar ihaleye çıkacağız
Konu hakkında gazetemize açıklamada bulunan Belediye Başkanı Hasan Akgün, hasılat paylaşımı sistemiyle satışa çıkarılan alanın önümüzdeki hafta içerisinde tekrar ihalesinin hazırlanacağını ve en kıza zamanda satışa sunulacağını söyledi. İhalede şartları biraz ağır tuttuklarından dolayı alıcı çıkmadığını belirten Akgün, "Zannediyorum bu yöntemle şimdiye kadar sadece üç satış yapıldı. Biz bu ihalede maksimum kazancı hedefledik. Fakat rakamları biraz yüksek tuttuk. Şartları tekrar gözden geçirerek hafifleteceğiz" dedi.

Arkasında Ali Şeker var
Akgün ihaleye tepki gösterenleri de "müzmin muhalefet" olarak adlandırdı. "Yollar yürümekle bitmez" şeklinde konuşan Akgün, "İnsanların tepki gösterme hakkı var. Bizim de çeşitli haklarımız var. Fakat İstanbul'dan birilerinin gelip Büyükçekmece'nin önünü kesmeye hakkı yok. Bütün bu eylemlerin arkasında Büyükçekmeceli olmayan CHP Milletvekili Ali Şeker var" ifadelerini kullandı. Bazı vatandaşların da yeşil alan bahanesiyle kandırıldığını dile getiren Akgün, "Vatandaşlarımızla yaptığımız görüşmeler neticesinde doğruyu gördüler" dedi. Akgün son olarak, "Biz ahmedin mehmetin keyfi kararları doğrultusunda asla istikametimizi bozmayız" diye konuştu.

Gönlünüz rahat olsun
Bu arada Büyükçekmece Atatürk Mahallesi Muhtarı Alkış Barış'ın bizzat Ankara'ya giderek konuyu CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun masasına taşıdığı öğrenildi. Alkış Barış'ı yaklaşık bir saat makamında dinleyen Kılıçdaroğlu'nun ise, "Bu durumu benimle paylaştığın için teşekkürler. Artık konu bende. Sen mahallendeki yurttaşlara bu durumu ilet. Gönülleri rahat olsun. Ben bizzat bu durumla ilgileneceğim" açıklamasını yaptığı belirtildi.

Satılmasını istemiyoruz
Atatürk Mahallesi Muhtarı Alkış Barış ise 25 yıllık muhtar, 40 yıllık Büyükçekmeceli olduğunu belirterek, "Bu alan 40 yıldır yeşil alan olarak bölge halkına hizmet veriyor. Eskiden bu bölgeden havaya bakıldığında gök yüzü görünmüyordu. Şimdi katledilen ağaçlardan sonra etraf kelaynak gibi oldu. Biz buranın satılmasını istemiyoruz. Yeşil alan olarak kalmasını istiyoruz. Büyükçekmece Belediyesi'ne çok yerden gelir temin edilebilinir ama böyle bir alana sahip olmak bir daha mümkün değil" açıklamasını yaptı.

Direnişimiz devam edecek
Büyükçekmece Belediyesi Kumburgazek hizmet binasında gerçekleşen ihale öncesi az sayıda kişi protesto eylemi gerçekleştirdi. İhale hakkında açıklama yapan eylemciler teklif veren firma çıkmamasına rağmen kaygılarının devam ettiğini dile getirdi. Kesin sonuç alınıncaya kadar di,renişlerini sürdüreceklerini belirten eylemciler, "Büyükçekmece'nin Albatros Parkı'ndan başka yeşil alanı yok. Burada halkı dinlemeyenlere 'paranızla rezil olmayın' çağrısını yapıyoruz" ifadelerini kullandılar.

Şeriatın kestiği parmak acımaz
İCRA yoluyla satılan Büyükçekmece Öğretmenevi'nin satışı kesinleşti. Büyükçekmece Belediyesi'nin satış için açtığı ihalenin fesh davası ilgili mahkeme tarafından reddedildi. Karar hakkında açıklama yapan Belediye Başkanı Hasan Akgün, "Tamamıyla yanlış bir karar. Yargıtay'a gönderdik. Bozulacak diye düşünüyorum. Bozulmazsa da şeriatın kestiği parmak acımaz" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.