Ataköy sahilini kurtaracak karar

Ataköy sahilini kurtaracak karar
Şehircilik Bakanlığı İstanbul İl Müdürlüğü'nün kendilerine gönderilen yazısı üzerine Bakırköy Belediyesi, Ataköy Blumar projesini mühürledi.
Bakırköy Belediyesi, Ataköy sahilde Baruthane binalarının da bulunduğu 564 ada 160 parselde yapılması düşünülen Ataköy Blumar projesini mühürledi.
70 metre yüksekliğinde 7 blok yapılması düşünülen proje için Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Bakırköy Belediyesi’ne bir yazı göndererek hiçbir şekilde inşa faaliyetine izin verilmemesini istemişti.

Tescilli Baruthane yapılarının bulunduğu Ataköy sahilindeki 160 parselde yapılması düşünülen Blumar projesini Bakırköy Belediyesi dün mühürledi. Daha önce iki kez mühürlenen ancak mahkeme kararıyla mühürleri sökülen proje resmen durdu. Bakırköy Belediyesi mühürleme işlemini Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İstanbul İl Müdürlüğü’nün kendilerine gönderilen yazısı üzerine gerçekleştirdiklerini belirtti.

BLUMAR PROJESİ NEDİR?

TOKİ’nin yıllık 6 milyon TL’den 49 yıllığına Çelebican A.Ş.’ye kiraladığı parselde dördü 70 metre, üçü 40, 25 ve 19 metrelik, toplam 7 blok inşa edilecekti. Otel, konut, ofis ve AVM konsepti ile oluşturulan Blumar Ataköy projesinde ofis bloğu 8 bin metrekare olarak tasarlandı. Ataköy Blumar Residence kapsamında konut alanı ise 30 bin metrekare şeklinde tasarlandı. Projedeki otel bloğu ise 20 bin metrekare olarak belirlendi.

DAHA ÖNCE NE OLMUŞTU?

59 bin 800 metrekare turizm ve rekreasyon alanı parsel, üzerindeki tarihi yapıların aslına uygun restorasyonu, anıt ağaçların korunması şartıyla yıllık 6 milyon liradan 49 yıllığına TOKİ tarafından ihaleyle Çelebican A.Ş.’ye kiralamıştı. Şirket içinde tek bir anıt ağaç bulunduğu gerekçesiyle inşaat iznini İstanbul 4 Numaralı Tabiat Varlıkları Komisyonu’ndan çıkarmıştı. İnşaat çalışmalarına başladıkları sırada içindeki tescilli tarihi eserler nedeniyle de izin alması gereken 1 Numaralı Kültür Varlıkları Koruma Kurulu çalışmaların durdurulmasını talep etmişti. Bakırköy Belediyesi de bu gerekçeyle inşaatı mühürlemişti. Çelebican şirketi yargıya başvurmuş, mahkeme yetkinin Tabiat Varlıkları Komisyonunda olduğuna karar verince Bakırköy Belediyesi mührü sökmek zorunda kalmıştı. İstanbul 4 Nolu Tabiat Varlıklarını Koruma Komisyonu 10 Eylül 2015 tarihinde yeni bir karar aldı. Kararda ‘’Yeni bir karar alınıncaya kadar tescilli parsel üzerinde herhangi bir fiziki ve inşai faaliyette bulunulmamasına’’ denilmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.