Avcılar'da gergin yıkım

Avcılar'da gergin yıkım
İşyerlerinin boşaltılması için kendilerine 1 hafta süre tanındığını savunan esnafın kepçeyi engelleme çabaları, polis ve zabıta tarafından engellendi.
 Avcılar'da 7 bin 500 metrekarelik arazi üzerinde bulunan ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) devredilen Turgut Özal Stadyumu'nun tribünleri yıkılmaya başlandı. Tribünlerin altındaki 23 işyerinde bulunanların bir bölümü zabıtaya direnmeye çalıştı. 

İBB, ulaşım sistemlerini birbirlerine entegre edecek 24 transfer merkezinden birisinin Avcılar girişimindeki Turgut Özal Stadı'nın yerine yapılmasını planlanması ardından tesis Spor İl Müdürlüğü'nden devredildi. Avcılar Belediyespor Kulübü'nün 356 lisanslı sporcusunun antreman yaptığı tesisin suni çim zemini ve çevresindeki tel örgü Çarşamba günü iş makineleri ile söküldü. Bugün saat 10.00'dan itibaren de iki tribün ve altındaki 23 işyerinin yıkımına başlandı. Önemli bölümü seyahat şirketi acentası olan işyerleri çalışanları eşyalarını toplayarak daha önceden anlaştıkları yerlere taşınmaya çalışırken, bazı işletmeciler kendilerine tahliye işlemi için sadece 1 hafta süre tanındığını, çocuklarının eğitim gördüğünü, gidecek yerleri olmadığını, vadesi yaklaşan senetleri bulunduğunu belirterek görevlileri engellemeye çalıştı.

KEPÇEYİ ENGELLEMEYE ÇALIŞTI

Stadın altında 10 yıla yakın süreden bu yana 'Avcılar Balıkçısı'nı işlettiğini belirten Süleyman Demirci, kendisini kepçenin önüne atmaya çalıştı. Görevliler tarafından güçlükle buradan uzaklaştırılan Demirci daha sonra işyerinin üzerindeki tente olan bölüme çıkarak buradan inmeyeceğini söyledi. Çaresiz olduğunu belirten 2 çocuk babası Süleyman Demirci güçlükle ikna edilerek buradan indirildi.

İşyeri sahiplerinden Muhammet Falay, "Burada 23 esnaf var. Her işyerinde 4 kişi evine ekmek götürüyor. Çocuklarımız okuyor, borcumuz, ödememiz gereken kredilerimiz var. 1 haftada tebligat ve yıkım olur mu? Vergilerimizi veren insanlarız. Böyle zulüm olmaz" dedi.

TUVALET İŞLETMECİSİNİN BAYRAK HASSASİYETİ

Stadyumun altındaki tuvaleti işleten, 32 yıl çalıştıktan sonra emekli işçi, 65 yaşındaki Himmet Kaygusuz, 2'si engelli 4 çocuğu olduğunu, 2'si özürlü ikizler, biri üniversite mezunu yetişkin işsiz iki çocuğu ile perişan olduklarını kirayı nasıl ödeyeceğini düşündüğünü söyledi. Kaygusuz, "Görevlerini yapıyorlar. Ancak, Çok ayıp ettiler. Burada çok zor durumda kaldık. Bu kadar kısa süre yıkım olur mu?" diye yakındı. Kaygusuz, belediye zabıtalarının dışarı çıkardığı eşyalar arasındaki Türk bayrağını görünce onu alarak katladıktan sonra cebine koydu.

Çevik kuvvet ekiplerinin aldığı önlemler arasında boşaltılmayan işyerlerindeki malzemeler görevliler tarafından dışarı taşındıktan sonra yıkım işlemlerine devam edildi.

"YENİ OTOGAR VE SPOR TESİSİMİZ HAZIR"

Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak, işyerleri sahiplerinin istediği ek sürenin tanınması için İBB ile görüştüklerini ancak, bunun kabul edilmediğini mağdur durumdaki işyerleri,turizm firmaları için Cihangir Mahallesi'nde yaptıkları İlçe Otogarı'nın ve sporcuların yararlanabileceği Firüzköy Mahallesi'ndeki spor kompleksinin hazır olduğunu söyledi.

ÖNEMLİ MERKEZ OLACAK

Resmi açıklama yapılmamasına karşılık Avcılar'da yıkılan Turgut Özal Stadyumu'nun yerine Avrupa Yakası'nda toplam inşaat büyüklüğü 600 bin metrekare olan 14, Anadolu Yakası'nda ise toplam inşaat alanı 400 bin metrekare olan 10 aktarma istasyonundan biri yapılacak. Metro, otobüs, metrobüs, Marmaray, tramvay, demiryolu ağı gibi ulaşım hatlarının birleşme noktalarında planlanan aktarma istasyonları ile her yöne kesintisiz ulaşım sağlanması hedefleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.