BAŞKAN CEM KARA GÜMRÜK SAHASININ EKSİLERİNİ BAKANA İLETTİ

BAŞKAN CEM KARA GÜMRÜK SAHASININ EKSİLERİNİ BAKANA İLETTİ
Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ile bir araya geldi.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, İstanbul programı çerçevesinde Çatalca’da yapımı tamamlanan gümrük alanını ziyaret etti. Burada Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara ile bir araya gelen Bakan Tüfenkci, Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara ile yapısı tamamlanan gümrük bölgesi ile ilgili bilgi alışverişinde bulundu.

17 Aralık 2015 Perşembe günü sabah saat 09:45’te gerçekleşen ziyarette Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ve Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, Çatalca gümrük alanının çevre yolları ile ilgili görüştüler. Görüşmede TEM otoyolu yanına inşa edilen gümrük için tek giriş yapıldığını hatırlatan ve gümrük yolunun Çatalca yoluna entegre olduğunda sıkıntılar yaşanacağına dikkat çeken Belediye Başkanı Cem Kara, “Mevcut yol şu anda hafta sonu trafiğine cevap vermiyor, özellikle yaz aylarında trafik durma noktasına geliyor. Mevcut yola gümrüğe giriş çıkış yapan TIR trafiğini de eklediğinizde, TEM kilitlenip kalacak. Gümrük alanına giren bu TIR’ların bir çıkışı yok. Aynı yol güzargahından geri dönmek durumundalar. 2 katı hareketlilik aynı hattan çıkacak. O nedenle büyük bir sorunla karşı karşıya kalacağız, en azından gümrükten çıkan araçlar olumsuzluk yaşamamalı” dedi. Toplantıda Bakan Bülent Tüfenkci’ye görüşlerini aktaran Başkan Cem Kara yeni yolun TEM’e, Kemerburgaz üzerinden gelen yeni yola ve üçüncü havalimanına entegre olmasını önererek, Çatalca Belediyesi olarak yapılması planlanan her çalışmada görev almaya hazır olduklarını hatırlattı. Görüşmede gümrük çevresindeki yerleşime de değinen Belediye Başkanı Cem Kara, gümrük çevresinin planlarda konut alanı olarak geçtiğine değinerek bu bölge de de imar değişikliğine gidilerek, bu bölgenin gümrük alanıyla entegre olması için lojistik alan olarak planlanması gerektiğine değindi.

Çatalca gümrük alanında Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci’nin ziyaret programına Karayolları 1. Bölge Müdürü İbrahim Halil Akgündüz, Çatalca Kaymakamı İnci Sezer Becel, Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, İBB İmardan Sorumlu Daire Başkanı Gökhan Yılmaz, Çatalca Belediyesi Başkan Yardımcıları Ufuk Akın, Erhan Güzel, Cengiz Uçar, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Arif Parmaksız, GTİ AŞ. Genel Müdürü Ömür Gebeş, Çatalca Belediyesi Meclis Üyeleri Katıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.