Belediye ile üniversiteden tarım işbirliği

Belediye ile üniversiteden tarım işbirliği
Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Bezmialem Vakıf Üniversitesi ile tarımsal araştırmalar konusunda işbirliği protokolü imzaladı. Fitoterapi alanında yapılan işbirliği protokolü ile belediye ve üniversite, ortak araştırma- geliştirme faaliyetleri yür
Silivri Belediyesi, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi’nin ardından, Bezmialem Vakıf Üniversitesi ile de tarımsal araştırmalar konusunda işbirliği protokolü imzaladı. Yerel yönetimlerde bir ilki hayata geçirerek 6 yıl önce Tarımsal Üretim ve Araştırma Merkezi’ni kuran, bölge çiftçisini üretime teşvik etmeyi ve tarım topraklarına sahip çıkmayı amaçlayan Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, tarım projesini paydaşlarla daha da ileriye taşımak adına önemli bir adım daha attı.
Protokol imzalandı
İlaç hammaddesinde kullanılacak
Silivri Belediyesi Tarımsal Üretim ve Araştırma Merkezi’nde üretilen tıbbi ve aromatik bitkilerin, Bezmialem Vakıf Üniversitesi bünyesinde kurulan ve Türkiye’de bir ilk olan Fitoterapi Merkezi’nde özlerinin çıkartılarak, sağlık sektöründe ilaç hammaddesi olarak üretilmesini sağlayacak protokol, Başkan Işıklar ve Rektör Profesör Doktor Rumeysa Kazancıoğlu tarafından karşılıklı imza altına alındı. Geleceğin en önemli sektörlerinin başında tarımın geldiğini dile getiren Işıklar, tarımsal inovasyonda akıl ve bilimle, üniversiteler ile yapılan işbirliği çalışmalarının önemini vurgulayarak, imzalanan protokolün hayırlı olmasını diledi.

Fitoterapi merkezini incelediler
İmzalanan protokolün ardından Başkan Işıklar ve beraberindeki heyet, yeni kurulan Bezmialem Fitoterapi Merkezi’ni gezerek incelemelerde bulundu. Silivri Belediyesi ile Bezmialem Vakıf Üniversitesi imzalanan protokol kapsamında, tıbbi ve aromatik bitkisel ürünlerle ortak proje geliştirerek, uygulamalar yapacak. Çiftçilerin bilgilendirilmesi ve bilinçlendirilmesi için çalışmalar yapılarak, tıbbi ve aromatik bitkilerin ekonomiye kazandırılması sağlanacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.