Belediyeye rüşvet vermeyin!

Belediyeye rüşvet vermeyin!
AK Parti İstanbul Milletvekili Abdullah Başçı, Avcılar Yeşilkent Mahallesi'nde para karşılığı kaçağa göz yumulduğunu belirterek çok tartışılacak bir çağrıda bulundu. Başçı, "Bunların hepsi yıkılacak. Üç kağıtla bir yere varılmaz. Sakın belediyey
 Haber: Yakup Tezcan

Gazetecilere verdiği kahvaltıda Avcılar hakkında kendisine yöneltilen soruları cevaplayan AK Parti İlçe Başkanı Ali Burak Tepe, 1 Kasım seçimlerinden sonra Yeşilkent Mahallesi'nde 600 kaçak yapılaşma tespit ettiklerini iddia etti. Avcılar Belediyesi'nin kaçaklara göz yumduğunu savunan Tepe, "Aldığımız duyumlara göre kaçak yapılardan kat başına 15-20 bin TL alıyorlar" iddiasını ortaya attı. 

Üç kağıtla bir yere varılmaz

Özellikle 1 Kasım seçimlerinden sonra 600 kaçak yapının yapıldığı yönünde iddiaların ortaya atıldığı Avcılar Yeşilkent Mahallesi yeniden gündeme geldi. AK Parti Milletvekili Abdullah Başçı, kaçak yapılan binaların hepsinin yıkılacağını belirterek, vatandaşlara uyarılarda bulundu. "Yarın bu binalar yıkılmaya başlayınca şu kadar para verdim, bu kadar para verdim diyerek isyan etmeyin" diye konuşan Başçı, "Üç kağıtla bir yere varılmaz. Sakın belediyeye rüşvet vermeyin" dedi. 

Kat başına 15-20 bin TL alıyorlar

AK Parti Avcılar İlçe Başkanı Ali Burak Tepe ise mahallede son dört ayda 600 kaçak yapılaşma tespit ettiklerini belirterek, belediyenin kaçaklara göz yumduğunu savundu. "Aldığımız duyumlara göre kaçak yapılardan kat başına 15-20 bin TL alıyorlar" iddiasını ortaya atan Tepe, "Birileri kaçağa yol verdi. Muhtemelen arkamızı döndük hadi yapın dedi. Maalesef zabıta memurları Yeşilkent'e giderken Almanya'ya gittiklerini söylüyorlar" diye konuştu.


O üçgen arasında bir şeyler oldu

Çok tartışılan çöp ihalesi konusunda da açıklamalar yapan Ali Burak Tepe, "Bizldiğiniz üzere üzere Avcılar Belediyesi'nin çöp ihalesi yargıya taşındı. Danıştay çöp ihalesinin seyrini değiştirdi. Danıştay, 31 milyon fazla bedelle ihaleyi alan Tomurcuk firmasının işi Beşkardeşler'e devretmesini istedi. Fakat Beşkardeşler, Tomurcuk, belediye üçgeni arasında her ne olduysa Beşkardeşler ihaleden çekildi. Bu hukuki sürecini aslına bakarsanız takip ettik. Yapılabileceklerimizi yaptık kamuoyuna duyurduk. Ama o üçgen arasında bir şeyler oldu. Bir alışveriş oldu orada makine, araba gibi" diye konuştu. 

Birileri kaçağa yol verdi

1 Kasım seçimlerinden sonra Yeşilkent Mahallesi'nin kavak çiçeği gibi patladığını ileri süren, "Birileri yol verdi, gitti orada bu insanlara ümit verdi. Muhtemelen hadi yapın dedi, arkamızı döndük gözümüzü yumduk falan dedi. Yeşilkent'e giderken Almanya'ya gittiklerini söylüyor zabıta memurları. Bu kaçak yapılaşma değil siz bir nesili yok ediyorsunuz. Böyle çarpık yapılaşma olan  bir mahallede doğan büyüyen çocuklar yarın bir gün nasıl bir ortamda ve ruh haliyle büyüyecek? Bunları en iyi bilmesi gereken insanların en başında tıp eğitimi almış bir başkan olarak Handan Toprak gelmiyor mu? Bütün bunlara rağmen neden böyle bir şeye göz yumduğunu bilemiyoruz" diye konuştu. 

İki ilçe arasındaki fark

Konuşmasının devamında Küçükçekmece ile Avcılar'ı karşılaştıran Ali Burak Tepe, "İki komşu belediyenin faaliyetlerine bir göz gezdirin. Küçükçekmece 20 yıl önce Avcılar'dan çok daha kötü durumdaydı. O zamanlar Avcılar Küçükçekmece'ye göre Paris gibiydi. Bugün Avcılar'dan 3 tane daire satın Küçükçekmece'den 1 daire zor alırsınız. Bu durum iyi ve kötü yönetimle alakalı" dedi. 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.