BEŞİKTAŞ'TA İMZALAR SAHTE KAVGA GERÇEK

BEŞİKTAŞ'TA İMZALAR SAHTE KAVGA GERÇEK
Beşiktaş Belediyesi CHP Grubu yaşadığı imza skandalının ardından şimdi de yıkım kararı ile çalkalandı. Haftasonu gerçekleşen ilçe kongresinde Belediye Başkanı Murat Hazinedar’la ters düşen CHP’li Meclis Üyesi Mustafa Kantar’a ait işletmeye yıkım kararı çı
 Beşiktaş Belediyesi'ne ait lojmanların satışına evet demeyen 4 CHP'li üye Ediz Feyiz, Safiye Taylan, Mustafa Kantar ve Mustafa Mercan'ın sahte imza ile İl Başkanlığı'na şikayet edilmesinin ardından gerçekleşen ilçe kongresinde, ipler iyice gerildi. Belediye Başkanı Murat Hazinedar'ın desteklediği mevcut İlçe Başkanı İlker Uygun Sebahattin Öztürk karşısında kaybedince belediyeden skandal bir yıkım kararı çıktı. İddiaya göre Başkan Hazinedar kendisine muhalif olan ve Öztürk'ü destekleyen CHP'li üye Mustafa Kantar'a ait işyerini siyasi hesaplaşmaya dahil etti.

İşten çıkarılanlar var
6 Aralık'ta gerçekleşen kongreden bir gün sonra 7 Aralık'ta CHP'li üye Mustafa Kantar'a ait olan Türkali Mahallesi'ndeki büfe için yıkım kararı çıktı. Kararı gazetemize değerlendiren Kantar, "Bu bir siyasi hesaplaşma" yorumunu yaparken, CHP Beşiktaş İlçe Başkanı Sebahattin Öztürk, "Süreci takip ediyorum. Belediye başkanımız ile oturup konuşacağız. Kongre sürecinden sonra tansiyon yükseldi. Bu yıkım kararının yanında, işten çıkarılan arkadaşlarımız da var. Bütün sorunları ilgili merciler ile paylaşacağız" açıklamasını yaptı.

Bundan sonra da görüşeceğiz
Bu arada yıkım kararını haber alan partililerin Kantar'a ait büfenin önünde nöbet tuttuğu öğrenildi. Kararın kendilerine bir önce bildirildiğini belirten Mustafa Kantar, "Sayın belediye başkanımızla bu işleri halledeceğiz. Konuşup anlaşacağız. Bundan bir gün önce bize bu karar bildirildi. Mahkeme yürütmeyi durdurma kararı aldı. Bundan sonraki süreçte de görüşeceğiz" mesajını verdi.

Kongre tansiyonu yükseltti
Yaşanan süreci takip ettiğini söyleyen CHP Beşiktaş İlçe Başkanı Sebahattin Öztürk ise, "Eğer bu konu ile ilgili yanlış bir uygulama varsa bunu üzüntü ile karşıladığımı belirtmek isterim. Ama konunun detayının ne olduğunu bilmiyorum. Kongre sürecinden sonra tansiyonun yükseldiği bir gerçek. Tekrar etmek isterim ki konunun ayrıntısını bilmediğim için konunun nasıl oluştuğuyla ilgili bir yorum yapmam mümkün değil" diye konuştu.

Nöbete çağırdı
İstanbul Tekel-Gazete Bayileri Odası Başkanı Ferihan Karasu da, sosyal medya hesabından tartışmaya katıldı. Karasu, "İlçe kongresinde kendi adayını desteklemeyen CHP Beşiktaş Belediye Meclis Üyesi Mustafa Kantarın 31 yıllık işyerine CHP'li Belediye Başkanı tarafından yıkım kararı çıktı. Yarın yıkılması kararlaştırılan iş yeri önünde nöbetteyiz" paylaşımında bulundu. Bu arada CHP Beşiktaş Meclis Üyesi Mustafa Kantar'a giden tebligatta Beşiktaş Belediyesi'nin yıkım kararını 775 sayılı kanunun 18. maddesine dayandırdığı öğrenildi. Beşiktaş Belediye Başkanlığı Emlak ve İstimlak Müdürlüğü tarafından gönderilen tebligatta Çevre Düzenlemesi ibaresi dikkat çekti.

Liste savaşı
Geçtiğimiz Pazar günü gerçekleştirilen CHP ilçe kongresinde mevcut İlçe Başkanı İlker Uygun ve Sebahattin Öztürk yarıştı. İlker Uygun'un listesinde Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar yer alırken Sebahattin Öztürk'ün listesinde Beşiktaş'ta iki dönem boyunca belediye başkanı olan İsmail Ünal yer almıştı. Seçimi İsmail Ünal'ın da yer aldığı Sebahattin Öztürk'ün listesi kazanınca Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar'ın harekete geçtiği iddia edildi. Kongre sonucunda Murat Hazinedar il delegesi seçilemedi. Buna göre 7 Aralık tarihinde CHP Beşiktaş Meclis Üyesi Mustafa Kantar'a Türkali Mahallesi Ihlamurdere Caddesi 138 numarada yer alan büfesine yıkım kararı gitti. Yıkım kararının kongre gününün 7 Aralık tarihinde olması kafalarda soru işareti yarattı. UFUK ÇOBAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.