Beylikdüzü'nde Sivrisineklerle Mücadele Başladı

Beylikdüzü'nde Sivrisineklerle Mücadele Başladı
Beylikdüzü Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü, yaz aylarında sivrisineklerin vatandaşları rahatsız etmemesi için özellikle ilçede bulunan kanalizasyon ve logarlarda ilaçlama çalışmaları yapıyor.
Yumurtlama dönemi öncesi başlatılan uygulama ile hızla çoğalan sivrisinek sorununun da önüne geçilmiş oluyor.

Beylikdüzü Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü bünyesinde bulunan İlaçlama Ve Dezenfeksiyon Hizmetleri Birimi, halkın daha konforlu ve keyifli bir yaz geçirmesi için çalışmalarına kış aylarından itibaren başladı. Tüm yıl boyunca devam edecek ilaçlama hizmetleri kapsamında öncelikle üreme kaynakları tespiti ediliyor. ULV cihazları ile anaç uçkunlara karşı ilaçlama yapılıyor.

İlçedeki başta pati parklar olmak üzere yeşil alanlar da ekipler tarafından ilaçlanıyor. Ayrıca pazar yerleri, ibadethaneler, yılda iki kere olmak üzere okullar, talep edildiğinde kamu binaları haşerelere karşı ilaçlanıyor ve dezenfeksiyon işlemleri tamamlanıyor. Fen İşleri Müdürlüğü ile Park ve Bahçeler Müdürlüğü de ilçedeki büyük larva kaynaklarını (büyük su birikintileri) iş makinaları aracılığıyla ıslah ediyor. Veteriner İşleri Müdürü Ertuğrul Tunçel, logar ve kanalizasyonlara ek olarak İBB ile ortak bir şekilde larva kaynaklarını ilaçlamaya da devam ettiklerini belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.