Boğluca ıslahına NATO engeli !

Boğluca ıslahına NATO engeli !
Silivri Boğluca Deresinde devam eden ıslah çalışmaları NATO engeline takıldı.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Alt Yapı Müdürlüğü tarafından ıslah çalışması başlatılan Boğluca Dersinde NATO boru hattı çıkması nedeniyle ıslah çalışması kısmen durduruldu. Yeni mahalle konutlar bölgesinden başlayan ıslah çalışmaları tam gaz devam ederken, Silivri Devlet hastanesinin de bulunduğu bölgede NATO boru hattının çıkması ıslah çalışmasının hızını kesti.
Yıllardır Silivri’nin kanayan yarası haline gelen Boğluca Deresi’nin ıslah edilmesi sürecinde iktidar ve muhalefet arasında gerginlik yaşanmıştı. 2008 yılından beri tartışmalara neden olan Boğluca deresi ıslah çalışmaları kapsamında, dere etrafında bulunan binaların istimlak sürecinde mülk sahipleri ile Büyükşehir Belediyesi arasında da anlaşmazlık olmuş ve mahkeme süreci başlamıştı. İstimlak sürecinin yaşandığı dönemde Silivri iki kes sel baskınına uğrayarak, can ve mal kayıplarıyla karşı karşıya kalmıştı. Tüm bu tartışmaların sonucunda gerekli istimlak çalışmaları tamamlanan ve Islah çalışmalarına başlanan boğluca deresi ıslah çalışmaları bu kez de NATO boru hattına takıldı.
İBB NATO’dan izin almaya çalışıyor
NATO boru hattının bulunduğu bölgede ıslah çalışması durdurularak, gerekli kurumlardan ve NATO’dan izin alınmadan o bölgede ıslah çalışması yapılamayacağı öğrenildi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi yetkileri NATO’dan izin almak için yazışmalara başladığı ve izin çıkana kadarda ıslah çalışmasının kısmi olarak durdurulduğu alınan bilgiler arasında.
HABER/ FATMA SARIBIYIK

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.