BÜYÜK BALIK SİZİ HAM YAPMASIN!

BÜYÜK BALIK SİZİ HAM YAPMASIN!
Yerel Katılımı Destekleme Derneği Başkanı Köksal Çebi İLÇEDEKİ SİVİL TOPLUM ÖRGÜTLERİNİ BİRLİK OLMAYA DAVET ETTİ!

Yerel Katılımı Destekleme Derneği Başkanı Köksal Çebi Büyükçekmece’deki Sivil Toplum Örgütleri’ne seslenerek ‘Büyük balık bizi ham yapmadan gün birlik olma güçlü olma günüdür. Gelin bu güzel ilçemizin menfaatleri için ortak paydada birleşelim’ dedi…

 
DİKKAT TUZAĞA DÜŞMEYELİM!

 Yerel bir gazetede yayınlanan “Sinoplular Köksal Çebi’ye ateş püskürdüler.” haber bizi şaşırttı diyen Yerel Katılımı Destekleme Derneği Başkanı Köksal Çebi yaptığı basın açıklamasında şunlara yer verdi: ‘Haber içindeki bazı cümleleri alt alta yazdığımızda arif olanın anlayacağı tablo gözler önüne serilmektedir.

 AKP-CHP ÇEKİŞMESİNE İZİN VERMEYELİM!

  İçinden geçtiğimiz bu sancılı süreç sağlıklı bir KENT KONSEYİNİN DOĞUŞUNUN HABERCİSİDİR. Bunu görüyoruz. Olaylar geliştikçe kimin ne söylediği, nasıl tavır takındığı, kimin yanında kimin karşısında yer aldığı “Büyükçekmece Kent Konseyinin Kuruluş Kitabında” kaydedilmeye başlandı. Siyasi partiler ve yerel yöneticiler: Allah’ını seven bu işe taraf olmasın. Tartışmanın AKP-CHP çekişmesine dönüştürülmesine izin vermeyin.

 KENT KONSEYİNDE BİRLEŞELİM!

 Muhtarlarımız, derneklerimiz ve meslek örgütlerimiz: Kent konseyindeki görevlerinizin ne olduğunu hakkiyle inceleyin ondan sonra tarafınızı belirleyin. Gelecekte bugün yaptıklarımızın, söylediklerimizin hesabını çocuklarımız ve torunlarımıza vermek durumunda kalacağımızı hesaba katalım. Büyükçekmece Kent Konseyinin Kuruluş Tarihi Yazılmaya başlandı. Sivil toplum kuruluşları, yasal haklarını kullanarak “Yerel Karar Mekanizmalarında” kendilerine yer açmak istemektedirler ve mevcut düzen buna karşı durmaktadır. Öyle ya düne kadar törenlerde figüran olarak bulunan, katılım sağlandığı görüntüsü vermekten ve alkış tutmaktan başkaca pek az görevi bulunan sivil toplum bugün “Büyükçekmece’nin geleceğinin belirlenmesinde ben de söz sahibi olacağım, gerekirse hesap soracağım” demektedir.

 Büyükçekmece Kent Konseyinin Kuruluş Tarihi Yazılmaya başlandı…

Değerli okurlar. Büyükçekmecemizde son gelişen ve bundan sonra tanık olacağımız olayların özeti şudur: Sivil toplum kuruluşları, yasal haklarını kullanarak “Yerel Karar Mekanizmalarında” kendilerine yer açmak istemektedirler ve mevcut düzen buna karşı durmaktadır. Öyle ya düne kadar törenlerde figüran olarak bulunan, katılım sağlandığı görüntüsü vermekten ve alkış tutmaktan başkaca pek az görevi bulunan sivil toplum bugün “Büyükçekmece’nin geleceğinin belirlenmesinde ben de söz sahibi olacağım, gerekirse hesap soracağım” demektedir. Aşağıdaki haberi bu düşüncelerle okumanızı ve bizi web sitemizden takip etmenizi rica ediyoruz.

 

Muhtarlar ve STK’lar bölünmeye çalışılıyor.

Bizim, Yerel Katılımı Destekleme Derneği olarak ilçemizde kurulması engellenen, yerel yönetimlere sivil katılımı sağlayan en önemli araç olan Kent Konseyinin kurulması ile ilgili çalışmalar yaptığımız, herkes tarafından bilinmektedir.

Bu çalışmalar ilgili tarafları bilgilendirmek, gerektiğinde uyarmak ve üye kazanma faaliyetleri şeklinde yürütülmektedir.

 

Bu çalışmaları yapmak görevimizdir…

Derneğimiz, bu faaliyetler kapsamında başta değerli muhtarlarımız olmak üzere Sivil Toplum Örgütlerini, kanaat önderlerini, duyarlı hemşerilerimizi ziyaret ederek birer dosya sunmaktadır. Burada bir kapak sayfası, bir üst yazı ve takiben derneğimizin amacı, yerel yönetimlerin Kent konseylerine bakışları, Kent konseylerinin kanuni dayanakları gibi bilgiler verildikten sonra eğer derneğimize katılmak isterlerse doldurup bize iletecekleri bir üye giriş formu bulunmaktadır. Böyle bir çalışmayı yapmak arkadaşlarımızın da çok yerinde belirttiği gibi her Türk yurttaşı gibi bizimde hakkımız hatta görevimizdir.

 

Tepecik Mahallesini Ziyaret…

Tepecik mahalle muhtarları ile bazı dernekleri bu anlamda ziyaret ederek Sinoplular dernek başkanımız Halit Özışık’a istediği miktarda diğer derneklere de ulaştırmak üzere birer nüsha bıraktık. Bu arada hafta sonu yapacakları keşkek festivaline ne katkılar yapabileceğimizi tartıştık ve kendilerinden derneğimize üyelik konusunda cevap beklediğimizi belirterek ayrıldık.

 

Dikkat tuzağa düşmeyelim…

Ertesi gün bir yerel gazetede yayınlanan haber bizi şaşırttı doğrusu. Haber içindeki bazı cümleleri alt alta yazdığımızda arif olanın anlayacağı tablo gözler önüne serilmektedir:

Adı geçen muhtar ve derneklerin şunları söylediği iddia edilmektedir:

“Sinoplu hemşerilerimiz ve bizler her zaman belediye başkanı Dr. Hasan Akgün’ün yanında ve arkasındayız. Bu hiçbir zaman değişmeyecek. “Dr. Akgün Büyükçekmece’ye verdiği hizmetlerden dolayı “efsane başkan” bir değerdir.’ Ve benzeri methiyeler…

 

Bu görüşmeye belediye yönetiminden adı bizde saklı bir bayanın katılmış olması tahminlerimizi güçlendirmektedir.

Bizler, Tepecikli değerli muhtar arkadaşlarımızın ve diğer dernek başkanlarının bu cümleleri aynen böyle kurduklarını hiç mi hiç düşünmüyoruz. Hizmetleri bazıları beğenir, bazıları eleştirir. Bazılarımız yeterli bazılarımız yetersiz bulabilir. Ama övgüde ölçüyü kaçırdığınız zaman birilerinin aklına başka şeyler gelebilir! Muhtarlarımızın ve dernek başkanlarımızın haberde yazıldığı gibi “koşulsuz şartsız”, “hiçbir zaman değişmeyecek şekilde” mahallelilerini, üyelerini bir kişiye bağlamaları birilerinin çok hoşuna gidebilir. Ancak bugünün yarını da var. Yumurtalarımızın hepsini aynı sepete koyar bir gün de düşürürsek hesabını veremeyeceğimiz durumlar ortaya çıkabilir.

 

 

Köksal Çebi ile ilgili sözlerin de abartılı olduğu kanaatindeyiz:

“STK Platformu dönem sözcüsü Köksal Çebi ile ilgili zehir zemberek açıklamalarda bulundular.”

“Köksal Çebi’ye ateş püskürdüler.”

“Köksal Çebi’nin muhalif cephe yaratması çok çirkin.”

“Köksal Çebi’li hiçbir oluşuma destek vermeyeceklerini söylediler.” Ve benzerleri.

 

Kent konseyinde “Hesap sorma” görevini nasıl yerine getireceğiz..?

Birincisi ben bu görüşmeleri Yerel Katılımı Destekleme Derneği başkanı olarak yaptım. STK Dönem sözcüsü olarak değil. Bu unvan başka bir tartışmaya neden olmasın diye açıklıyorum.

Muhalif cephe konusuna gelince; Kent konseyi zaten muhalefet demektir. Belediye başkanına teslim olmuş bir muhtarın, ebediyete kadar arkanda olacağız diyen bir dernek başkanının Kent Konseyindeki “Hesap sorma” görevini yerine getiremeyeceği açıktır. Bütün oyun da zaten bunun üzerine oynanmaktadır.

Dedim ya biz onurlu Tepeciklilerin bu abartılı methiyeleri düzmediklerine, Köksal Çebi’ye bu kadar damardan yüklenmediklerine en azından bu ifadeleri gerçekte biraz daha ölçülü kullandıklarını düşünüyoruz. Ve hala derneğimize üye olarak katılacakları inancımızı sürdürüyoruz.

Hiçbir dernek başkanının diğer dernek başkanları ile küskün olma, diyaloğu kesme lüksü yoktur. Böyle bir hakkı olamaz. Eleştirilere ise her zaman açık olmalıyız.

 

Bu tartışmanın bize en büyük yararı: Amblemimizi bulduk.

Biz “Büyük balık küçük balığı yutar,” evrensel deyişinin ne anlama geldiğinin herkesin bildiğinden eminiz. Bilgi broşüründe kullanmamızı kınayan arkadaşlara teşekkür ederiz. Bunu Derneğimizin amblemi haline getireceğiz: Öyle ya büyük balık seni yutmadan diğer balıklarla birleş.

 

Diğer muhtar arkadaşlar ve dernek başkanlarına da baskı yapılabilir…

Görünen o ki malum odaklar diğer muhtar arkadaşlara ve dernek başkanlarına bilinen çeşitli baskıları uygulayarak benzeri basın açıklamaları yaptırmak isteyeceklerdir:

 

Başkanımız efsanedir, Köksal Çebi muhaliftir…

Değerli arkadaşlarımızı bizim için hazırlanan bu tuzağa düşmemeleri için uyarmak, gereksiz tartışmalarla vakit geçirmemek, aramıza sokulmak istenen nifaklara karşı tetikte olmak ve şu KENT KONSEYİ ve MAHALLE MECLİSLERİ denen şeyler nedir diyerek bu konuya eğilmelerini ve bilgilenmelerini sağlamak Yerel Katılımı Destekleme Derneği’nin görevidir.

 

Taraflara mesajlar…

İçinden geçtiğimiz bu sancılı süreç sağlıklı bir KENT KONSEYİNİN DOĞUŞUNUN HABERCİSİDİR. Bunu görüyoruz.

Olaylar geliştikçe kimin ne söylediği, nasıl tavır takındığı, kimin yanında kimin karşısında yer aldığı “Büyükçekmece Kent Konseyinin Kuruluş Kitabında” kaydedilmeye başlandı.

Siyasi partiler ve yerel yöneticiler: Allah’ını seven bu işe taraf olmasın. Tartışmanın AKP-CHP çekişmesine dönüştürülmesine izin vermeyin.

Muhtarlarımız, derneklerimiz ve meslek örgütlerimiz: Kent konseyindeki görevlerinizin ne olduğunu hakkiyle inceleyin ondan sonra tarafınızı belirleyin. Gelecekte bugün yaptıklarımızın, söylediklerimizin hesabını çocuklarımız ve torunlarımıza vermek durumunda kalacağımızı hesaba katalım. Dedik ya tarih yazılmaya başlandı. Hepimiz için hayırlı olsun…

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.