ÇARPIK YAPILAŞMA ALENİ TEHDİT!

ÇARPIK YAPILAŞMA ALENİ TEHDİT!
Silivri’de bitişik nizam ve çarpık yapılaşma yüzünden her yağmurda 2. kattaki evinin sular altında kalmasına isyan eden İhsan Ünsal, sorunu çözmek için gittiği belediyede Kaçak Yapı Denetim Şefi Evren Buçan ve Sibel Alataş tarafından tehdit edildiğini idd
Silivri Pirimehmet Paşa Mahallesi,Endülüs Sokak'ta bulunan bir binanın 2. katında ikamet eden İhsan Ünsal ve ailesi, bitişik nizam ve çarpık yapılaşma yüzünden yaşadığı mağduriyeti Gazetem İstanbul’a anlattı. Her yağmurda evlerinin sular altında kaldığını söyleyen Ünsal, mağduriyetin giderilmesi için defalarca Silivri Belediyesi'nden yardım istediğini, ancak belediyenin duyarsız kalması sonucunda konuyu Cumhuriyet Başsavclığı'na ilettiğini ifade etti.

Buyrun muhürleyin
Belediyeye yaptığı şikayetler üzerine iki başkan yardımcısından iki farklı cevap aldığını söyleyen Ünsal, hangisine inanacağını bilemediğini söyledi. Silivri Belediyesi Kaçak Yapı Denetim Şefi Evren Buçan ve onun bir üstü olan Sibel Alataş tarafından, konunun üzerine gitmesi halinde, "Biz senin evini bir bahane bulup oturulmayacak diye mühürleriz" şeklinde tehdit edildiğini de iddia eden Ünsal, "Adalet garibanı ezmekte yanaysa buyurun mühürleyin" diye konuştu.

Eşyalarımız çürüdü
Her yağmurda evinin sular altında kaldığını ve bu yüzdende evdeki eşyalarının kullanılmaz hale geldiği söyleyen İhsan Ünsal, "Oturduğumuz binaya bitişik nizam olarak yapılan iki bina yüzünden evimiz her yağmur yağdığında sular içinde kalıyor. Eşyalarımız ve beyaz eşyalarımız çürüdü. Buz dolabım, çamaşır makinamız bu yüzden bozuldu. Konuyu Silivri Belediyesi'ne ilettim. Ancak hiçbir şekilde ilgilenilmedi. İlgilenilmediği gibi bird e belediyede tehdit edildim. Bu yüzdenden sesimi duyurmak için evimin camına afiş astım. Ben de ailemle birlikte evimde insanca yaşam hakkı istiyorum. Adalet istiyorum” dedi.

İki farklı cevap
Belediyeye yaptığı şikayetler üzerine iki başkan yardımcısından iki farklı cevap aldığını söyleyen Ünsal, "Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Solak, şahsıma göndermiş olduğu cevapta sorunun balkonumuza bitişik nizam olan diğer yapılardan kaynaklandığını tespit etmiş ve imar durumuna uygun olup olmadığıyla alakalı inceleme yapılmasını talep etmiş. Diğer Başkan Yardımcısı Ayhan Otlatıcı ise şahsıma verdiği cevapta, konunun adli mercilerce çözülmesi gerekmektedir demiş. Başkan yardımcılarının birisi sorunun diğer yapılardan kaynaklandığını tespit ediyor, diğeri ise sorununu adli merciler çözsün diyor. Sorunun bitişik nizam ve çarpık yapılaşmadan kaynaklandığı ortada. Ancak belediye olarak hiçbir müdahalede bulunulmadı. Ben de bunun üzerine Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı'na şikayetimi ilettim ve evin halini gösteren resimlerle birlikte suç duyurusunda bulundum” açıklamasını yaptı.

Beni tehdit ettiler
Gazetem İstanbul'a yaptığı açıklamada, 2 yıldan beri belediyede gitmediği departman kalmadığını belirten İhsan Ünsal, "Hepsi suçu birbirinin üzerine atıyor. Olan bana ve aileme oluyor. Belediye bizim mağduriyetimizi gidermesi yerine, bir de üstüne beni tehdit ediyor. Komşuların üzerine fazla gidersek evimi mühürleyeceklermiş. "Biz senin evini bir bahane bulup oturulmayacak diye mühürleriz" diyerek beni tehdit ettiler. Ben de, “Eğer adalet garibanı ezmekten yanaysa buyurun mühürleyin” dedim. Tehdit edenler de Silivri Belediyesi Kaçak Yapı Denetim Şefi Evren Buçan ve onun bir üstü olan Sibel Alataş. Bunların ikisi beni odaya çektiler ve ‘Eğer fazla üzerine gidersen başına gelmeyen kalmaz, bu binada da oturamazsın' dediler. Ağza alınmayacak laflar ve hakaretler ederek bana baskı uyguladı.

Psikolojimiz bozuldu
Bitişik nizam yapılaşma yüzünden evinin sular altında kalmasının yanı sıra, balkonun hemen dibine konulan yan binaya ait olan klima motorundan çıkan ses yüzünden de geceleri uyuyamaz hale geldiklerini söyleyen Ünsal, "Eşim fabrikada vardiyalı olarak çalışıyor. Bir yandan evimizi su basması korkusu, diğer yandan klimanın gürültüsü yüzünden uyuyamıyor. Çocuğum gürültüden ders çalışamaz hale geldi. Yaşadıklarımız yüzünden psikolojimiz bozuldu. Sorunu tespit eden belediye neden gereğini yapmıyor anlamış değilim. Birileri rahat etsin diye kaçak yapılara göz yuman belediye neden bizim şikayetlerimize duyarsız kalıyor" ifadelerini kullandı. FATMA SARIBIYIK YILDIRIM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.