Çatalca'da 'al gülüm ver gülüm' konsorsiyumu!

Çatalca'da 'al gülüm ver gülüm' konsorsiyumu!
Çatalca Ferhatpaşa Mahallesi, 442 ada, 10 parselde, MÇ İnşaat tarafından yapımı devam eden inşaatlara, İBB İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı'nca yıkım kararı verilmesine rağmen bu kararın henüz uygulanmaması kafaları karıştırıyor.

Cevap bekleyen sorular!

 Çatalca'da 'al gülüm ver gülüm' konsorsiyumu mu var? Çatalca'da adamına göre muamele mi var? Diyerek HABERDAR'a açıklamlarda bulunan yurttaşlar; 'Bu durum Çatalca'daki diğer inşaat firmalarının “Çatalca Belediyesinde çifte standart uygulaması yapılıyor. Birilerine göz yumuluyor” serzenişlerine sebep oluyor. Binanın ruhsatına uyması için çevre yolların 50 cm yükseltildiği konuşuluyor. Encümen kararı ile yeni ruhsat uydurulduğu konuşuluyor, 6 aydır mühürlü olan binanın kaçak katları neden yıkılmadı? Bazı encümen üyelerinin 'al gülüm ver gülüm' konsorsiyumu oluşturdukları söyleniyor. Çevredeki inşaatlar 4 kat iken adı geçen bina neden 5 kat. Burada kaç daire kaçak?' diye seslenerek yetkililerden cevap bekliyorlar.

 İşte belgeler!

 8 Ağustos 2012 tarihinde, İnşaat Mühendisi Özgür Yıldız tarafından hazırlanan raporda; Çatalca Ferhatpaşa Mahallesi, 442 ada, 10 parsel sayılı yere ait 03.04.2012 tarih ve 2012/17-18-19 yapı ruhsatları ile devam eden inşaatın yerinde kontrol edilmesi sonucu, kot kesim belgesi üzerindeki kot değerleri ile harita üzerindeki kot değerlerinin uyuşmadığı, mimari projeye aykırı olarak kotlandırıldığı, A ve B bloklarda 1.30, C bloklarda ise 1.70 metre bina kotlarının yükseltildiği, bodrum katlar açığa çıkarılarak iskana hazır hale getirildiği tesbit edildi.

 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı'nca, İmar Müdürü Vedat Şahin tarafından, 14 Ağustos 2012 tarihinde; söz konusu yere ait mevzuata aykırı olarak düzenlenen 03.04.2012 tarih ve 2012/17-18-19 yapı ruhsatlarının iptal edilmesi ve bir ay içerisinde mevzuata uygun duruma getirilmesi, Doruk Yapı Denetim Ltd. Şti hakkında ise 4708 sayılı yasa doğrultusunda ihbarda bulunulması istendi.

 HABERDAR takipçisi olacak

 Çatalca Ferhatpaşa Mahallesi, 442 ada, 10 parselde, MÇ İnşaat tarafından yapımı devam eden inşaatlara, İBB İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı'nca yıkım kararı verilmesine rağmen bu kararın henüz uygulanmaması, A.B ve C bloklardan oluşan inşaatların 5. Katlarının kaçak inşaa edildiği, burada bulunan 19 adet kaçak dairelerin yıkılmadan paylaşılmaya çalışıldığı gelen iddialar arasında.

HABERDAR diğer ele geçirdiği dosya haberlerde olduğu gibi bu haberinde takipçisi olarak an be an okurları ile bilgileri paylaşmaya devam edecek.
İŞTE O YIKIM KARARI:

  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum