ÇATALCA’YA SON DAKİKA GOLÜ!

ÇATALCA’YA SON DAKİKA GOLÜ!
Özel İdare İş Merkezi’nde bulunan ve 2013 yılında kapatılan Çatalca Vergi Dairesi’nin bulunduğu bölüm İBB Meclisi tarafından Ensar Vakfı’na devredildi. Şubat ayı toplantısının son maddesi olarak gelen karara CHP’nin ret vereceğini belirten Çatalca ve İBB
İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nin Şubat ayı toplantıları geçtiğimiz cuma günü sona erdi. 195 maddenin görüşüldüğü Şubat ayı toplantısının son gündem maddesinde, Çatalca Kaleiçi Mahallesi 63 ada 38 parselde bulunan ve daha önce vergi dairesi olarak hizmet veren bina Ensar Vakfına devredildi. Hukuk ile Gençlik ve Spor Komisyonu'nun müşterek raporu doğrultusunda meclise gelen madde oy çokluğu ile kabul edildi. Kabul edilen madde gereği Çatalca'da İl Özel İdaresi tarafından yaptırılan Özel İdare Merkezi'nin bir kısmı; 'orta ve yüksek öğretim öğrencilerine konaklama hizmetinin sağlamak' amacıyla ortak bir projeyle yeniden düzenlenecek. Aynı kararda Yenikapı’daki yaklaşık 18 bin metrekare büyüklüğündeki eski Langa Spor tesisleri de Ensar Vakfı'na tahsis edildi.

Kamu yararı olsun
Kararla ilgili Meclis toplantısında söz alan CHP Çatalca ve İBB Meclis Üyesi Süleyman Kolcuoğlu, “Kararda 'yüksek öğretim öğrencileri' diyor. Ancak Çatalca'da üniversite yok ki! Burası Çatalca için çok önemli bir merkez. Kesinlikle kamu yararı için kullanılmalıdır” dedi ve CHP olarak ret oyu vereceklerini ifade etti. Ancak karar AK Partili üyelerin evet oyu ile kabul edildi.

Vergi dairesi yer arıyor
Toplantı sonrası gazetemizin sorularını yanıtlayan Süleyman Kolcuoğlu, “Burası İl Özel İdaresi'ne ait bir bina. İl Özel İdaresi kapanınca İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne devredildi. Burada vergi dairesi bulunuyordu. Çatalca Vergi Dairesi'nin taşındığı yer şimdi Ensar Vakfı'na devredildi. Buraya yurt yapacaklar” diye konuştu.

Çatalca Belediyesi’ne devredilsin
Halkalı Gümrüğü'nün Çatalca'ya taşınmasından ötürü Vergi Dairesi'nin tekrar ilçeye gelmesi için girişimlerde bulunulduğunu ancak uygun bir bina bulunamadığını söyleyen Kolcuoğlu, “Burası tekrar vergi dairesi olabilirdi. Veya Büyükşehir Belediyesi bizim belediyeye devretsin; biz kullanalım. İlçenin bu kadar çok eksiği varken niye Ensar Vakfı'na veriliyor. Amaçları çocukları kendine göre yetiştirmek” diye konuştu  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.