Cem Kara; Provokasyon yapma Selim Güçbilmez

Cem Kara; Provokasyon yapma Selim Güçbilmez
Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara'yı Çatalca'daki sivil toplum kuruluşu başkanları ziyaret etti. Ziyaret sırasında Ak Parti Çatalca İlçe Başkanı Selim Güçbilmez’in soruları üzerine, Cem Kara ‘ Sayın başkan burada provokasyon yapmayın’ diyerek tepki göster
 Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara'yı Çatalca'daki sivil toplum kuruluşu başkanları ziyaret etti.


Cem Kara; "Kısıtlı imkanlarla uzak mahallelerimize hizmet götürüyoruz"

Çatalca Belediyesi tarafından belediyeye ait bazı taşınmazların satışlarıyla ilgili olarak ilçe kamuoyunda asılsız iddiaların gündeme gelmesinin ardından Çatalca'daki STK'lar bir araya gelerek Belediye Başkanı Cem Kara'yı makamında ziyaret ettiler ve bilgi aldılar. Özellikle ilçede faaliyet gösteren MOTAŞ'a ait arazinin ve belediyeye ait sosyal tesis alanlarının satılacağı yönündeki kamuoyunda ki söylemlerin ne derece doğru olduğu yönünde bilgi alışverişinde bulundular. STK'ları Belediyenin taşınmaz satışı ile ilgili olarak Çatalca Sofram restaurantta bir gün önce toplayan ve satışlara itiraz edilmesi gerektiğini yönünde bilgi paylaşan Çatalca Ak parti ilçe başkanı Selim Güçbilmez'in öncülük yaptığı ziyarette Güçbilmez satışların ne gerekçeyle yapılacağını ve bu satışların durdurulması yönünde görüş bildirdi. Güçbilmez bu şatışlarda otopark, yeşil alan, sosyal donatı alanlarının ve MOTAŞ'a ait yerin satılacağını savunarak satışların yapılmaması gerektiğini söyledi.

Halkı kimse yanıltmasın

Görüşmede söz alan Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, STK yöneticilerine yaptığı açıklamada hiçbir sosyal tesis alanın satılmayacağını ifade ederek, 'Satılacak yerler atıl durumda ki yerlerdir' dedi. 'Belediyecilik sınırlı imkanlarla sınırsız isteklere cevap verme sanatıdır', diye söze başlayan Başkan Cem Kara; "Öncelikle bu duyarlılığı gösterdiğiniz için hepinize çok teşekkür ediyorum. Çatalca'da bu duyarlılığı her zaman göstermenizi diliyorum. Fakat her şey ihale ilanındaki gibi web sayfamızda da açıktır. Onu incelemeden ve kulaktan dolma, bilgi sahibi olmadan, bu konuyla ilgili buraya gelmiş olmanız. Çatalca'daki STK'lar adına beni üzdü. Sayın Ak Parti ilçe başkanının da bilgisi yok. Burada sizin söyledikleriniz ile hiçbir alakası yok. Ne bir spor alanı, ne bir sosyal donatı alanı ne de kat otopark alanı diye belediyenin sosyal projeleri ile ilgili herhangi bir yer satışa sunulmamıştır. MOTAŞ'taki arkadaşlara; MOTAŞ'ın yerini satacaklar, günübirlik turizm alanını satacaklar denilen hiç bir yer satış listesinde yoktur. Bu yerler yoldan, parktan ticaret alanına dönüştürülerek, belediyeye girdi temin edilmeye çalışılmıştır. Üç parselin durumu bundan ibarettir. Otopark alanı ise satışa sunulmuş alan değildir. Onun önündeki ayrı bir parseldir. Yani demek istediğim otopark alanıyla ilgili bir satış söz konusu değildir. Halkı kimse yanıltmasın. Şeklinde ifade kullanarak Çatalca'daki STK ların suni gündem yaratılarak yanıltılmaya çalışıldığına dikkat çekti.

Belediyemize yeni yerler alma girişimlerimiz var

Çatalca Belediyesi'nin gelir ve giderlerinin ortada olduğuna dikkat çeken Belediye Başkanı Cem Kara; "Belediyemizin gelir ve giderleri, faaliyet raporlarımız halkımıza açık internet sitemizde de var, herkes inceleyebilir. Kısıtlı imkanlar çerçevesinde ilçemiz merkezi ve uzak mahallelerimize hizmet götürüyoruz. Biz kendi başımıza iş yapmıyoruz. Guruplarda konuşuyor, tartışıyoruz. Bu satışlarla ilgili olarak mecliste slayt gösterisi eşliğinde anlatım yaptık. Meclis toplantılarımız hepinizin bildiği gibi halkımıza her zaman açıktır. Ayrıca meclis toplantılarımız belediyemiz resmi internet sitesi üzerinden de canlı olarak yayınlanmaktadır. Keşke bu konu biraz daha araştırılsaydı. İncelenseydi. Satışlarımızda belediyenin sosyal projeler ile ilgi yerleri yok. Satışa sunulan atıl durumda olan yerlerdir. Yapılan planlarda yoldan ve yeşil alandan çıkartılarak belediyemize kazandırılmıştır. Toplam altı parsel yer Çatalca'da, üç parsel yer de Hadımköy'dedir. Belediyeler halk adına belediye adına rant yaratırlar. Belediyeler bu rantı yaratmak için yer de satarlar yer de alırlar. Biz bu yerleri satışa sunduk, bununla beraber belediyemize yeni yerler alma girişimlerimiz de var. Toplamda 294.168,06 m² 2b'li yeri de belediyemize kazandıracağız. Karacaköy ve Çiftlikköy'de şu an belediyemiz adına yazılmış olan 27 parsel toplam Karacaköy'de 12 parselde 78 dönüm, Çiftlikköy'de 15 parselde 216 dönüm olmak üzere toplam 27 parselde 294 dönüm araziyi, gücümüz yeterse hizmetlerimizi yapabilirsek, maaşlarımızı ödeyebilirsek bu yerleri de satın alacağız. Bunları çok detaylı bir şekilde meclis toplantılarında da anlattım. Sizlere de bir kez daha anlatıyorum. Eksik olan bir yer varsa, anlaşılmayan bir yer varsa bunu bana açıkça sorabilirsiniz. Demek ki kimse, hiç kimse sıkıntı içinde olmasa dara düşmese herhangi bir yer satmayacaktır. Ama bu geniş alan içerisinde de hizmet yapabilmeniz için bunlara ihtiyacınız var. Mal alınır mal satılır, belediyeler mal da satarlar, mal da alabilirler. Başarabilirsek bunun karşılığında 294 dönüm de yeri almak istiyoruz." dedi.

Kararı Çatalca Belediyesi ve meclis üyeleri ihtiyaçlara göre verir

Başkan Cem Kara'nın konuşmasının ardından söz alan Ak Parti Çatalca İlçe Başkanı Selim Güçbilmez: "Ben yer almanızın yanlış olduğunu ifade etmedim. Ben aynı madde içerisinde meclise getirmenizi ifade ettim. Başkanım ben size yer satamazsınız, diye bir şey dünkü yapılan toplantıda da ifade etmedim, burada da ifade etmiyorum. Dedim ki yer satılacaksa nedeni gerekçesi de ne amaçla satıldığı tatminkâr olması gerektiğini söyledim. Ben halende tatminkar olmadım. Buraya sizden net bilgi almaya geldik. Siz burayı MOTAŞ'a ait yeri satmayacağız diyor musunuz? O zaman okul yerlerini de satarız diyorsun" dedi. Başkan Cem Kara Güçbilmez'in üst üste bu soruyu tekrarlamasının ardından "Sayın Başkan burada provokasyon yapmayın bunun kararını Çatalca Belediyesi ve meclis üyeleri ihtiyaçlara göre verir. Bu gün bir muhtarımın yeri varsa satar, onun hesabını da halkına ve topluma verir. Bizde ihtiyaçlarımız olduğu müddetçe satışa çıkartacağımız yerler varsa satışa çıkartırız. Kamu adına yatırımların yapıldığı yerlerin ve MOTAŞ'ın yerinin satılmadığını gördünüz bu sizi rahatsız ediyorsa ben sizi rahatsız etmeye devam edeceğim" dedi.

2006 yılında Çatalca'nın ne kadar yeri varsa satış kararı alınmış

Başkan Cem Kara; "Satış kararı almakla satışa koymak birbirinden farklı şeyler o listede olabilir ama MOTAŞ'ın olduğu yeri biz satışa çıkartmıyoruz. Bakın 2006 yılında Çatalca'nın ne kadar yeri varsa satış kararı alınmış hepsi burada üç sayfa Muzaffer Ergün iyi bilir. Belediyeler bu kararlarını alırlar ki önlerine çıkacak durumlara, projelere göre düşündüklerini yaşama geçirsinler diye. Çatalca belediyesinin mülkiyetinde olan yerlerin geçmiş dönemde satış kararları zaten alınmıştır.

Biz belediye üzerine yeni tescil ettiğimiz yerlerle ilgili olarak genel bir karar almışız, ama 4 Aralık ta ki satışla ilgili olarak MOTOŞ'ın bulunduğu bölgenin alakası yok. O yerle ilgili eski başkanınız Üzeyir Bey talepte bulundu. Bende madem MOTAŞ'ın parası var, gelin görüşelim dedim. Ama ben şimdi görüyorum ki; bir siz ne olduğunu anlamamışsınız, iki MOTAŞ'ın böyle bir parası da yokmuş. Şimdi benden MOTAŞ'ın başkanı yer talep ediyorsa, MOTAŞ dururken herhalde ben bunu gelin burayı alın bunları da buradan çıkartalım gönderelim demeyeceğim. Ama siz bu iyi niyeti anlamak istemiyorsanız ve bizim yerimizi satıyorlar diye insanlara da yerimizden yurdumuzdan edecekler diye bir anlayış oluşturuyorsanız bilemem. Ben MOTAŞ başkanıyla görüştüm buyurun gelin dedim. Ama MOTAŞ başkanımız başka bir yöntemi seçti buraya gelip benimle konuşmak yerine Ak Partinin kapılarını çaldı, bir araya geldiniz, vay bizim yerleri satıyorsunuz diye benim karşıma geldiniz" dedi.

Toplantı da söz alan Ak parti meclis üyesi ve Çatalca otobüsçüler kooperatifi başkanı Muzaffer Ergün ise; "MOTAŞ'a Orhan başkanım yeni seçildi, bende yeni duydum hayırlı olsun bir birimize sahip çıkalım. Sizin iyi niyetiniz vardır belki eski başkan ben burayı alabilirim demiştir, ondan kaynaklanmıştır. Başkanlarda yönetimi yeni almışlar borç içindeler nasıl yaparız onu konuşalım. En azından başkanda üyelerine olumsuz bir şey olmadığını söylesin taksit mi yaparsınız ne olur bu yarayı bakalım nasıl kapatacağız" dedi.

Bunun üzerine tekrar söz alan Belediye Başkanı Cem Kara "Şuan MOTAŞ la ilgili bir sorun mu var ki olmayan konuyu gündeme getiriyorsunuz. Satmıyoruz satış kararı almakla satmak aynı şey mi biz MOTAŞ'ın bulunduğu bölgeyi satmıyoruz. Burada bir sorun yok. Orası satışa çıkmıyor. Burada STK lar dan kimin yeri varda biz satıyoruz arkadaşlarımıza yerler satılıyor diyorsunuz. Bir yer söyleyin bana" dedi.

Kent konseyi; Satışlara karşıyız demedik

Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara'nın konuşmasının ardından söz alan Çatalca Kent Konseyi Başkanı A.Rasim Yücel, Ak Parti Çatalca İlçe Başkanı öncülüğünde geçtiğimiz perşembe günü STK'lar olarak bir toplantı yaptıklarını ve bu toplantı sonrası Belediye Başkanı Cem Kara'yı makamında ziyaret etme kararı aldıklarını hatırlatarak; "Ben şahsım adına ve buradaki diğer arkadaşların da öyle düşündüğünü tahmin ediyorum, satışlara karşıyız demedik. Bize toplantıda belediyenin MOTAŞ'a ait yeri satacağı söylendi. Çatalca Ak Parti İlçe Başkanımız hep beraber meclise gidelim itiraz edelim dedi. Toplantıda benim teklifimle bu gün buraya geldik. Biz aydınlandık, Belediye Başkanıma teşekkür ediyorum. Karşılıklı görüşmenin bu gün burada faydasını gördük. Toplantıdaki dünkü hava çok başkaydı, bugünkü hava çok farklı" dedi.

Vergi dairesinin Çatalca'daki durumu da konuşuldu

Görüşmede Çatalca Vergi Dairesi'nin de ilçeden taşınması gündeme geldi. Konuyla ilgili açıklama yapan Başkan Cem Kara, "Biz bazı kurumların ilçemizde olması için gayret gösteriyoruz. SGK'nın ilçemize gelmesi için gösterdiğimiz gayret ve çabayı Esnaf Odası başkanım çok iyi biliyor. Biz bu çabayı vergi dairesi için de gösterdik. Vergi dairesi için yer arayışlarına giriştik. Gittim bizzat kurumla görüştüm. Bölge milletvekillerimize de konuyu taşıdık. Çeşitli yerler bulduk. Ancak bedeli yüksek buldular. 'Biz İstanbul'da böyle bir bedel ödemedik, burada ödeyemeyiz' dediler. Kafalarına Çatalca'dan gitmeyi koymuşlar. Çaba sarf ettik ama ikna edemedik" dedi.

Soğuk hava deposu satışı da gündeme geldi

Çatalca Kaymakamlığının köylere hizmet götürme birliğine ait olan ve bazı köylerde satılan yerler ile ilgili de görüşlerini aktaran Belediye Başkanı Cem Kara "Kuyaş Ailesi tarafından Çatalca Belediyesi'ne soğuk hava deposu yapılmak üzere bu yer bağışlanmıştır. Beş dönümlük bir alandır. Çatalca Belediyesi soğuk hava deposunu yapmıştır. Yaptıktan sonra hepimizin sevdiği Çağlayan Ablası, kendisini rahmetle anıyorum. Çağlayan Ege şartsız kayıtsız, bedelsiz, köylere hizmet götürme birliğine bu yeri devretmiştir. Ancak bu yer Büyükşehir belediyesince 5000'liği yapılan belediyemizce de 1000'liği yapılan planlarda şu anda da belediye hizmet alanıdır.

Üzerinde soğuk hava deposu görünse de belediye hizmet alanıdır. Yani orası belediye nikah salonu, belediye sosyal tesisi, kamu yatırımlarının yapılacağı bir alandır. Burayı alan arkadaşımız hangi düşünceyle almıştır bilmiyorum ama plan tadilatı yapılmadığı müddetçe ki, ne biz plan tadilatı yaparız ne Büyükşehir'in evet diyeceğini zannetmiyorum. Çünkü ilişkilerimiz dostane ve karşılıklı görüşmelerle geçiyor. O plan tadilatını yaptırmadığı müddetçe, 'öyle sanıyorum ki hepimiz karşıyız' orası belediye hizmet alanı dışında kullanılamaz. Ve ben hiçbir muhtar arkadaşıma köylerdeki yerlerinizi satamazsınız, sattırmam demedim. Neden demediğimi söyleyeyim.

Eğer ben bunu muhtar arkadaşıma söylersem, kendimden de şüphe duyarım. Eğer muhtar arkadaşım köydeki yeri satarsa satar, köydeki insanına hesabını verir, sorumluluk ona aittir. Sattığı yerle ilgili de herhalde parayı alıp çuvalla götürmeyecektir. Köyüne yatırım yapacaktır. Onun yapacağı yatırımı köy de olsa o yapacak, mahalleyse biz yapacağız. Dolayısıyla ben bu çerçevede bunlara bakıyorum" dedi. Yapılan görüşmenin ardından STK yöneticileri Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara'ya verdiği bilgilerden dolayı teşekkür ederek Çatalca Belediyesinden ayrıldılar.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.