CİNCİ GİTTİ SPOR BİTTİ!

CİNCİ GİTTİ SPOR BİTTİ!
Fatih’teki sporcuların faydalandığı Cinci Spor Tesisleri’nin yıkılmasının ardından gazetemize açıklamalarda bulunan Kadırga Spor Kulübü Başkanı Cemalettin İnanç, «Allah akıl fikir versin, bir akıl tutulması yaşıyoruz. Bu olaylardan belediye başkanının hab
 Fatih Küçük Ayasofya Mahallesi’nde bulunan Kadırga Spor Kulübü sporcularının da kullandığı Cinci (Cundi) Spor Tesisleri'nin yıkılmasının ardından gazetemize konuşan Kadırga Spor Kulübü Başkanı Cemalettin İnanç, "1950'den bu yana orası antrenman yapılan bir saha. Soyunma odalarımız bulunuyordu. Kapalı salonumuz vardı. Kadırga Spor Kulübü olarak ücretsiz olarak çocuklarımıza spor yaptırıyorduk. Son zamanlarda belediye orayı yeşil alan yapacağım diye elimizden aldı. Bize bir yer göstermediler. Yenikapı'nın orada bir sahaya iki tane konteyner koydular. Malzemeleri oraya götürüyorlar. Çocuklar şimdi daha uzağa gidecekler. Orada idman yapmak da zor. Bu saha bize verildiği zaman zaten yeterli olarak verilmiyordu. Kendileri orayı kiraya veriyorlardı. Biz haftada 5-6 saat faydalanıyorduk. Bize net olarak yıkılacak eşyalarınızı çıkartın demediler" dedi.

Malzemelerimiz heba oldu
Sahayı belediyenin bir sene önce yenilemesine rağmen yıkımını gerçekleştirdiğini söyleyen Cemalettin İnanç, "Masraf yapılarak yeniden düzenlenen bir yer neden yıkılır bunu anlamak mümkün değil. Bizler orayı koruduk, şimdi ise oraya ne yapılacak bilmiyoruz. Ben bu saatten sonra belediyeden ne isteyeyim. Saha yapsınlar çocuklarımızı kötü alışkanlıklardan korusunlar. Okulun yanında hap satanlar var polis birşey yapamıyor. Paramız yok okul yapalım, paramız yok cami yapalım bizim ibadetimizde bu. Biz saygılı insanlarız çocuklarımızda saygılı. Zaten onlar belediyenin önüne gelerek en güzel tepkiyi verdiler. Belediye ekipleri ise sabahın 5'inde kapımıza gelip yıkım yapacağız dediler. Malzemeler içerideyken kepçeyi vurdular. Bütün malzemelerimiz içerideydi heba oldu" diye konuştu.

Başkan'ın haberi yoktur
Bundan sonrası için beklentilerinin olduğunu Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir'in kendilerinden özür dilemesi gerektiğini söyleyen İnanç, "Fatih Belediyesi'nin spora bakış açısı farklı. Gelip bizimle konuşmuyorlar. Maalesef bizi muhatap almıyorlar. Bunun değişmesi lazım. Fatih Belediyesi sporda 39. sıradadır. Kadırga İstanbul'da bir tanedir. Bizler belediyenin bütün etkinliklerine katıldık. Belediye etkinliğim var diyor biz 100 tane çocuk yolluyorduk. Şimdi ise yerimiz yıkıldı. Allah akıl fikir versin, bir akıl tutulması yaşıyoruz. Bu olaylardan belediye başkanının haberi olduğunu düşünmüyorum. Haberi varsa belediye başkanımızdan bir özür bekliyoruz. Bundan sonrası için bekletim ise sahil yolunda dolgu alanları var belki belediyemiz oraya bir saha yapabilir" ifadelerini kullandı.

Şimdi top oynayamıyoruz
Tesisleri’nin yıkılmasına tepki gösteren mahalle sakinleri ve öğrenciler Fatih Belediyesi önünde eylem yapmıştı. Yıkılan stada karşılık kendilerine yer gösterilmediğini belirten çocuklar, “Belki futbolcu olabilecektik. Şimdi top oynayamıyoruz. Her yer yıkıldı. Otel oldu. Bize bir saha verilmesini istiyoruz” şeklinde dövizler taşımıştı. Bir çok yıldız futbolcu yetiştiren Kadırga Spor Kulübü Hüseyin Saygun (Çengel), Mehmet Oğuz gibi futbolcularında ilk kulübü olmuş. UFUK ÇOBAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.