CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, KÜÇÜKÇEKMECE'DE

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, KÜÇÜKÇEKMECE'DE
Tokat Konfederasyonu'nun Küçükçekmece Belediyesi Yahya Kemal Beyatlı Gösteri Merkezi’nde düzenlediği programda binlerce Tokatlı vatandaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya geldi.
Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan programa, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul ve Tokat Milletvekilleri, Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz, Tokkon Konfederasyonu Başkanı Mehmet Salih Ün ile birlikte binlerce vatandaş katıldı. 

 
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Tokatlılar Gecesi"nde yaptığı konuşmada, 2 yıl aradan sonra Tokatlılarla bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
 
“TOKAT BİR ASIR ÖNCE OLDUĞU GİBİ BUGÜN DE İSTİKLAL MÜCADELESİNDE EN ÖN SAFTA”
 
Tokat'ın 5 bin yıllık geçmişiyle bir tarih ve medeniyet beldesi, Sümbül Baba, Molla Lütfi, İbni Kemal, Molla Hüsrev gibi alimlerin şehri olduğunu belirten Erdoğan, şöyle konuştu: 
 
Tokat, Onbeşliler Türküsü'nde olduğu gibi fedakarlıkların, kahramanlıkların şehridir. Hepsinden önemlisi Tokat, Milli Mücadele'nin, milli iradenin, milli şahlanışın şehridir. Bakınız burada çok ibretlik bir hadiseyi sizlerle paylaşmak istiyorum: 15 Mayıs 1919'da İzmir işgalinin haberi Tokat'a ulaşınca bu çok büyük tepkiyle karşılanır. Tokat ve kazalarında hemen redd-i ilhak cemiyetleri kurulur. İşgali protesto etmek amacıyla Niksar'da bir toplantı ve büyük bir gösteri yapılır. Burada alınan kararlar, İtilaf Devletleri ile Amerika'ya gönderilir. Onca yokluğa, yoksulluğa, imkansızlıklara rağmen yürütülen bu mücadele, bugün de bizlere çok şey anlatıyor. Bu toplantıda alınan kararlarda Tokatlı kardeşlerim, 'Bizim tamamiyeti mülkiyemize, mevcudiyeti milliyemize tecavüze devamı kast ediyorsanız, en kısa yol bizi öldürmektir' diyorlar. Evet, Tokatlılar için vatanın bir karış toprağının dahi işgal altında olması ölüme eşdeğer bir acıdır. Dün öyleydi, bugün de öyle olduğunu çok iyi biliyorum. Ben, Tokatlılara inanıyorum ve sizleri Allah için seviyorum. Çünkü biz yaratılanı yaratandan ötürü sevdik. Onun için seviyorum. Kardeşlerim Tokat, bir asır önce olduğu gibi bugün de Türkiye'nin istiklal ve istikbal mücadelesinde en ön safta yer alıyor. Tokat'ın kahraman evlatları sivil, asker, polis ayrımı olmadan, mesele vatansa gerisi teferruattır diyerek canlarını ortaya koyuyor.
 
Son 1,5 yıldır, yurt içinde ve dışında terör örgütlerine karşı sürdürdüğümüz mücadelede 20'nin üzerinde Tokatlı askerimiz, polisimiz şehadet mertebesine erişti. Rabbim rahmet etsin. Tüm Tokatlı şehitlerimize Cenab-ı Allah'tan rahmet, onların şahsında tüm şehitlerimize rahmet, ailelerine, yakınlarına, sevenlerine başsağlığı diliyorum''
 
“16 NİSAN AKŞAMI SAYIN CUMHURBAŞKANIMIZA EMANETİNİ TESLİM EDECEĞİZ’
 
Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz; ''Bu sevgiyi hiç görmeyenler, bu teveccühü bu ilgiyi hiç yaşamayanlar bu samimiyeti bu sıcaklığı hiç duymayanlar tabii ki yeter söz milletin denildiğinde elbette hayır diyecekler. Ama biz dün kendi kesmiş olduğumuz kurbanın derisine sahip çıkamadığımızı unutmadık. Dün kendi derisine sahip çıkamayan Müslümanlardan, bugün dünyanın mazlum coğrafyalarında yaşayan bütün Müslümanların, bütün mazlumların hamisi olan bir millet çıkmışsa tabii ki bizim cevabımız evet olacaktır. Biz dün 70 yaşındaki annelerimizin sağlık karnesinde başı açık fotoğraflar oluşturabilmek için photoshop yapıldığını unutmadık. Kızlarımızın üniversite kapılarında nasıl bekletildiğini unutmadık. Bizim cevabımız tabii ki evet olacak. Bize 15 Temmuz'da unutamayacağımız bir gece yaşatanlara, bizde yemin olsun ki 16 Nisan'da unutamayacakları bir gece yaşatacağız. Hani muhtar bile olamaz demişlerdi ya onlara son bir sözümüz var ve bu sözü onlara 16 Nisan akşamı onlara bir tokat gibi cevap olarak vereceğiz. Onlar bize hep göbeğini kaşıyan adam dediler, bırakın onlar bize ne derseler desinler çünkü her seçimden sonra kafalarını kaşıyıp duracaklar. Bize bugüne kadar çok şey söylediler partimiz ilk kurulduğunda asker bu partiye yol vermez dediler yolumuzdan döndüremediler. Darbe geliyor dediler dinletemediler. Darbe günlükleri yazdılar okutamadılar. Anayasaya aykırı dediler dinletemediler. Danıştay ve benzeri cinayetleri üzerimize yamamaya çalıştılar başaramadılar.Bu milletten milletimizden bu aşkı söküp alamadılar. Aşkımızı söndüremediler. Sayın Cumhurbaşkanım genel başkanlığımızı bırakırken bize şöyle hitap etti: ‘Size aşkımı sevdamı emanet ediyorum.’ Bizde şimdi Küçükçekmeceliler olarak Tokatlılar olarak emanetinizi teslim etmek için gün sayıyoruz ve Allah'ın izniyle 16 Nisan akşamı emanetinizi size teslim edeceğiz'' dedi.
 
“KÜÇÜCÜK BİR TEŞEKKÜR OLSUN DİYE ‘EVET’ DİYECEĞİZ”
 
Tokkon Konfederasyonu  Başkanı Mehmet Salih Ün; ''Biz sevgili Peygamberimizin 'İnsanlara teşekkür etmeyi bilmeyen Rabbine de şükredemez' Hadis-i Şerif’ini kendimize rehber kabul ederek Marmaray'a, Avrasya Tüneli’ne, Osmangazi Köprüsü’ne, Yavuz Selim Köprüsü’ne ve daha nice hizmetlerinize küçücük bir teşekkür olsun diye 16 Nisan’da sizinle beraber evet diyeceğiz. Sayın Cumhurbaşkanım Tokatlı Konfederasyon Başkanı olarak 230 dernekle, 4 federasyonla, İstanbul'da yaşayan 500 bin, Tokat'ta yaşayan 600 bin Tokatlı aile fertleriniz olarak emrinizde olduğumuzu ifade etmek isterim. Bize bugün teşriflerinizle bu onuru ikinci kez yaşattığınız için size minnet ve şükranlarımı arz ederim'' dedi. 
 
BAŞKAN KARADENİZ’DEN CUMHURBAŞKANINA HEDİYE 
 
Konuşmaların ardından ise Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür ederek günün anısına tablo hediye etti. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.