DURAN MUHTAR EYLEMİ!

DURAN MUHTAR EYLEMİ!
Büyükçekmece’de 2013 yılı hasat dönemi için ikinci defabir şenlik yapıldı. Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün’ün katıldığı bu organizasyonda bulunan Atatürk Mahalle Muhtarı Alkış Barış pankart açarak 2014 yılı emlak değerlerine yapılan zammını prot
Duran Muhtar!
Her yıl geleneksel olarak Büyükçekmece’de düzenlenen hasat sezonu yapılan programlar eşliğinde başlatılıyor. Bu yılki program da daha önce ilçe Ziraat Odası tarafından organize edilen ve ilçe kaymakamı İbrahim Yurdakul ve kalabalık bir heyetin katılımı ile gerçekleşmişti. Bu yıl da alternetif bir hasat başlatma programı yapıldı. Programa Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün’ün ve beraberinde ziraat Odası başkanı Recep Erol ile birlikte biçer döver ile tarla biçtiler. Bu sırada Büyükçekmece Muhtarlar Derneği eski başkanı ve Atatürk Mahalle Muhtarı Alkış Barış’ın protestosu ile karşılaştı.

Elindeki pankartları açarak tarlanın başında eğleme başlayan Barış, Büyükçekmece’de 2014 yılı emlak vergisi birim fiyatlarına yapılan zammı protesto ettiğini belirtti. Alkış Barış burada yaptığı açıklamasında ‘Büyükçekmece’de muhtarların da içerisinde yer aldığı komisyonun kurulmadan bu fiyatların belirlendiğini ve muhtarların toplantıya davet edilmediğini  iddia ederek, biz muhtarların haberi olmadan bu zam yüzde yüz artırılmıştır bu haksızlık bir durumdur biz bu usulsüzlüğe itiraz ediyor ve protestoediyoruz’ dedi. 
Kendisinin tek başına protesto ettiğini, diğer muhtarların korktuğunu ve bu durumdanhaberleri olmadığını belirtenMuhtar AlkışBarış, ‘Benim mahallemde sahil bölümünde bu zam yüzde yüz otuz zamlanmıştır. Bende bu gün belediye başkanının burada bulunacağını bildiğim için buraya geldim ve tek başıma eylemde bulundum’ dedi.

Akgün protestoyu HABERDAR’a değerlendirdi!

Hasat sezonu programında yapılan bu tek kişilik eylemi anında HABERDAR’a değerlendiren; Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün şunları söyledi:
Bu işin bir komisyon başkanı ve birde muhtarlardan oluşan komisyon üyeleri var. Bana gelen bilgi ye göre komisyon da bulunan bazı muhtarların toplantıya gelmediğini ifade ettiler. Bu toplantıya hangi muhtarların gelmediğini ben şu anda bilmiyorum.  Benim muhalefet yapan kişilere diyeceğim bir şey yok, onların kendi kafa yapısı böyle. Eğer siz Büyükçekmece kordon boyunda 600 -700 bin dolar eden yerde arsanın metre kara birim fiyatını 400 lira olarak kabul ediyorsanız Büyükçekmece bir yerdedir ve bu bir nimettir. Yamalı bir bohça olan Büyükçekmece’yi biz bir bütün olarak ele aldığımızda geçen yıl 160 lira ödeyen bu zamdan sonra 200 lira ödeyecektir.
Yazıktır günahtır Büyükçekmece’de maksimum daire fiyatları 160 bin liradır.İstanbul’da Çatalca’yı bilemiyorum ama diğer ilçelerde en az durumdayız biz bu zamları hep alçak tuttuk dedi. 

Akgün, Esenyurt, Kıraç ile Büyükçekmece kordonboyunu bir tutamazsınız. Oradaki fiyatlarla buradaki fiyatlar arasında uçurum kadar farklar vardır. Biz bütün muhtarları davet ettik zaten kanun da böyle istiyor ama gelmeyen muhtarlar var biz bunları zorla da getirecek durumda değiliz. Ama bu arkadaşımız ilk günden bu güne hep bu tavırlar içindedir. Yapılan zamla ilgili bir süremiz var bu süre sonucunda gereken neyse o yapılacaktır. Yüzde seksen gibi bir zam olabilir bu da normaldir.

Köylü pazarı geliyor!

Büyükçekmece de köylü pazarı kurulması için Ziraat Odası başkanı Recep Erol ile durumu değerlendirdiklerini belirten Hasan Akgün Büyükçekmece genelinde en az üç yerde çiftçimizin kendi yetiştirdiği ürünü satacak köylü pazarı açılacak. Birisi Galatasaray’a verilen yerin köşesi, ikincisisahil tarafında Ankara Caddesi’nde. Bir üçüncüsü de CelaliyeKamiloba tarafında açmayı düşünüyoruz.

‘Adayım, kim nasıl anlarsa anlasın’

Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgünburada yaptığı açıklamasında tekrar Büyükçekmece’ye belediye başkan adayı olduğunu yineleyerek CHP Büyükçekmece İlçe Başkanı Dursun Tazegül’e de göndermelerde bulundu. 
Akgün şöyle konuştu: Ben aday adayı değil adayım.Ömrümü bu işe vermişim. Her partinin bir tüzüğü vardır ama gördüm ki CHP Büyükçekmece’de ilçe teşkilatının delegeleri özel olarak seçilmiş iki üç kişinin adamı. Bir bakıyorsun dayı amca teyze baldız, 17 yaşından büyük ne kadar hısım akraba varsa hepsi delege yazılmış. Eğer Büyükçekmece halkını, Büyükçekmece seçmenini, CHP seçmenini kapsıyorsa ona eyvallah ama öyle değil. Bu delege sistemini oluşturanlar, gelecekte ben aday olursam benim emrimde bir manga oluşturayım. Bu manga nasıl olsa bana oy verir diyen zihniyetlerin yaptığı bir sistemdir. Bu tür delege sisteminde Hasan Akgün aday adayı değildir, adaydır ve ben adayım. Mesajı da alan alsın, kim nasıl anlarsa anlasın.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.