'Esenkent'te 'yüksek gerilim' istemiyoruz'

'Esenkent'te 'yüksek gerilim' istemiyoruz'
Esenkent mahallesi sakinleri park üzerinden geçirilmek istenen yüksek gerilim hattına karşı eylem yaptı.
Esenyurt'ta yürüyüş ve Çocuk parkı üzerinden geçirilmek istenen yüksek gerilim hattı tartışması devam ediyor. Esenkent halkının yürüyüşüne CHP'li vekiller ve sanatçılar destek verdi.
Atatürk Parkı'nda toplanan mahalle halkına CHP Amasya Milletvekili Ramis Topal, İstanbul Milletvekili Haluk Eyidoğan, Süleyman Çelebi, İlçe Başkanı Ali Gökmen ve Halk Ozanı Sanatçı Sadık Gürbüz destek verdi. Eylemde '' yüksek gerilim hattının konutlardan uzakta, çevre yolundan geçirilmesini istedi.
Çoluk çocuk eylem yapan kalabalık mahalle sakini, yürüyüş yolu da bulunan parktan yüksek gerilim hattının geçirilmesine tepki gösterdi. Atatürk Parkı'nda toplanan kalabalık pankart ve sloganlar yüksek gerilim hattı direklerini dikildiği yere yürüdüler. Mahalle halkı konunun Meclis'e taşınması için CHP'li vekillerden yardım istedi.
BİNA İÇİN HALKI FEDA EDİYORLAR
Mahalleli tek sorunun yüksek gerilim hattı olmadığını belirtti. Mahallelinin iddiasına göre hattın geçmesi gereken yer imara açıldı ve yüksek katlı binaların yapılmaya başlandı.
Mahalle sakinlerinden ve Esenyurt Belediyesi Meclis Üyesi Mimar Atakan Çiftçi, yürüyüş parkı üzerinden yüksek gerilim hattı geçirilmek istendiğini söyledi. Bu nedenle genç, yaşlı, kadın, erkek her siyasetten ve meslekten insanlar ile direndiklerini belirten Çiftçi, "Hattın oradan geçirilmesini istemiyoruz. Karşı tarafta site yapılıyor, park olan yer imara açıldı. Oradaki hattı da buraya kaydırıyorlar. Santraller arası enerji hattı." dedi.
EN AZ 300 METRE İLERİYE YAPILMALI!
Hattın geçişi için daha müsait yer bulunduğunu belirten Çiftçi, "Biz de diyoruz ki klasik muhalefet gibi 'bunu istemiyoruz' demiyoruz. İlla yapılacaksa, devletimize milletimize yararı varsa ki var, Evren Sanayi var ve çevre yolu üzerinden gitsin. Çünkü yerleşim yerine yakın olması en az 300 metre şartı var. Burada en uzak mesafe 27 metre. Kanser riski var, tiroit yapıyor, beyin ve kan hastalıkları yapıyor. Bunun önüne geçmek istedik." diye konuştu. Çiftçi, "Sloganlarımızdan biri de bu, 'Esenkent'te gerilim istemiyoruz.' Hem yüksek gerilim anlamında hem de huzurumuz bozulmasın anlamında." ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.