Esenyurt Kent Konseyi'nde görev dağılımı

Esenyurt Kent Konseyi'nde görev dağılımı
Esenyurt Kent Konseyi kısa süre önce gerçekleşen genel kurulu ardından yürütme kurulu olarak ilk toplantısını gerçekleştirdi. ES Kule AVM Kent Konseyi merkezinde gerçekleşen toplantıya Esenyurt Belediye Başkanı ve Kent Konseyi Başkanı Necmi Kadıoğlu katıl

Kent Konseyi’nin ilk toplantısında çalışma gurupları belirlenerek toplantı gündemi değerlendirildi. Kent Konseyi Başkan Vekili ve Esenyurt Belediye Başkan Yardımcısı Av. Emin Batmazoğlu açılış ve yoklama maddesi ardından genel kurul ve çalışma guruplarının oluşturulması hakkında bilgi verdi.

Konsey Genel Sekreteri Gazanfer Karakaş oldu

Gündemin 3’ncü maddesi olan Kent Konseyi Genel Sekreterliği seçimi gerçekleşti. Açık oylama ile yapılan Kent Konseyi Genel Sekreterliği seçiminde, Esenyurt Belediye Başkan Yardımcısı Gazanfer Karakaş seçildi. Kent Meclisi ve Çalışma gurupları ise önerilen ve gönüllü olan konsey üyelerinden oluştu. Buna göre çalışma gurupları;

Kadın meclisi: Yasemin Sarıca Aytan, Hatice Özcan,

Gençlik meclisi:Murat Alatepe, Hatice Özcan, Eren Kaya,

Kültür sanat ve kent bilinci çalışma grubu: Orhan Özyurt, Yasemin Sarıcı Aytan, Hüseyin Çam,

Eğitim ve kent güvenliği çalışma grubu:Vejdi Vatansever, Önder Ay, Saadettin Yıldırım,

Esnaf, sanatkârlar ve sanayi, Ticaret çalışma grubu: Hasan Kara, Cihangir Demir, Taner Uluğ, Alican Gökçe

Sağlık çalışma grubu:Abdullah Yılmaz, Yaşar Gül, M. Hanefi Kaya, İlhan Kırbaş,

Spor çalışma grubu: M. HanefiKaya,Murat Cebecioğlu , Taner Uluğ , Murat Canbaz

Ulaşım çalışma grubu:Efrail Çiftçi, Erkan Şen, VasfettinSizer

Bağımlılar çalışma grubu: Mustafa Akboğa, Yasemin Sarıcı Aytan, Cihangir Demir, Yaşar Gül

Kent Konseyi çalışma guruplarının belirlenmesi ardından guruplar hakkında öneriler sunuldu. Özellikle madde bağımlılığı ve Suriyeli mülteciler konusunda Esenyurt Belediye Başkanı ve Kent Konseyi Başkanı Necmi Kadıoğlu daha hassa ve olumlu çalışmalar yapılması gerektiğini vurguladı.

Kadıoğlu,“Katkım olur mu, nasıl katkım olur demeliyiz”

Başkan Kadıoğlu, “ Kent Konseyinin işlevinin daha eski dönemlere göre son dönemde yapılan yasal çalışmalar ile fark olduğunu görmekteyiz. Ulaşım, sağlık, eğitim, kültür, spor gibi halka dönük olan çalışmalar destekleyici ve yapıcı olmalıdır. Fiilen uygulayıcısı değil, fakat talep ve öneri olarak işlevselliğinin oturması gerekiyor. Burada yapılan çalışmalar gönüllü olarak yapılmaktadır. Esenyurt ’ta yaşayan ve birer fert olarak bu ilçeye katkım olur mu, nasıl katkım olur düşüncesi içinde çaba göstermeliyiz. Belediye olarak bu hizmet ve çalışmaları zaten yapıyoruz. İlçemizde vatandaşlar arasında hiçbir ayırım gözetmeden bu çalışmalarda gayret vermeliyiz” dedi.

 

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.