ESENYURT MU BETONYURT MU!

ESENYURT MU BETONYURT MU!
Esenyurt’a çıkarma yapan CHP’liler ilçe genelinde çeşitli temaslarda bulundu. CHP Milletvekili Gürsel Tekin Esenyurt’un betonyurta dönüştürüldüğünü savunurken, İl Başkanı Cemal Canpolat, 'Gökdelenler dikerek koca bir şehri nefes alınmaz hale getirdil
 CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran, Grup Başkanvekili Engin Altay, İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat ve çok sayıda CHP'li Esenyurt'a çıkarma yaptı. İlçe genelinde çeşitli temaslarda bulunan CHP heyeti, İlçe Başkanlığı'nda basın açıklaması yaptıktan sonra Ardahan Kültür Evi'ne ziyarette bulundu. Burada STK temsilcileri ile görüşen heyet sorunlar hakkında bilgi aldı. CHP heyetine yaptıkları açıklamada yerel yönetimler hakkında şikayette bulunan dernek temsilcileri, CHP İlçe Başkanlığı'nın da sorunlarına karşı duyarsız kaldığını belirtti.
 
İlçe Başkanlığı'nda açıklama yapıldı
CHP İstanbul İl Başkanlığı'nın seçtiği 10 pilot ilçede başlattığı çalışma Esenyurt ile devam etti. İl Başkanı Cemal Canpolat eşliğinde milletvekilleri ve İstanbul il yönetim kadrosu Esenyurt'ta dernekler ve sivil toplum kuruluşlarını ziyaret ettikten sonra Esenyurt İlçe Başkanlığı'nda basın mensupları ile biraraya gelerek önemli açıklamalarda bulundu.

Terk ettiğimiz yerlere geri döndük
Partisinin ilçe başkanlığında açıklamalarda bulunan CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat, Esenyurt'a gelmelerinin iki önemli nedeni olduğunu belirtti. "Canpolat, "Seçildikten hemen sonra İstanbul'un arka yakasından başlayacağız dedik. Başta Esenyurt olmak üzere 1994'te terk ettiğimiz ilçeleri bugün yeniden almak için buraya geldik. Esenyurt İstanbul'un arka yakası, en çok göç alan ilçesidir. En çok mağdurun, ötekileştirilenlerin yerleştiği bir ilçemizdir. Doğu'da, Güneydoğu'da  dövülen, vurulan, savaştan kaçan, kaçırılanların geldiği yer Esenyurt'tur" dedi.

Bütün kapıları çaldık
Yaşanan dramlardan dolayı Esenyurt'un kendileri için ayrı bir yeri olduğunu sözlerine ekleyen Canpolat, "Barış sesini daha gür bir şekilde söylemek için Esenyurt'tayız. İstanbul'da en çok işsizin olduğu alan burası, en çok işten atılan insan burada, en çok yok sayılan, ötekileştirilen, yalnızlaştırılanlar burada. Onun için AKP'ye 1994'te kaptırdığımız, terk ettiğimiz bu alanı yeniden  almak için bugün Esenyurt'tayız. CHP'nin önde gelenleri, parti kurmaylarıyla birlikte Esenyurt'u sokak sokak dolaşıyoruz. Bütün kahvelerimizi dolaştık, Roman kardeşlerimize gittik, cem evine gittik, camiye gittik. Göçmen yurttaşlarımıza gittik" ifadelerini kullandı.

Suç duyurusunda bulunduk
Türkiye'yi bir savaş alanına çeviren ve yaşanmaz hale getirenler hakkında suç duyurusunda bulunduklarını ifade ederek konuşmasını sürdüren Canpolat, "Sorumlular başta cumhurbaşkanı olmak üzere Başbakan Davutoğlu ve dönemin Başbakan Yardımcısı Atalay'dır. O dönem bu ülkeyi yönetenler, bugün gelinen noktanın sorumlularıdır. Türkiye'yi barut fıçısı gibi yaşanmaz hale getiren bu anlayışa suç duyurusunda bulunarak hesap sormak için buradayız. Biz bunlardan hesap sorarken bu ülkede yalnızlaştırılan, ötekileştirilen dışarda tutulan Kürt kardeşlerimizle birlikte bunun hesabını soracağız. Ötekilerle birlikte bunun hesabını soracağız" diye konuştu.

Yeşil alanları talan ettiler
Konuşmasının devamında 1994'ten beri Esenyurt'u yönetenlerin ilçeyi yaşanmaz hale getirdiklerini savunan Canpolat, "Gökdelenler dikerek koca bir şehri nefes alınmaz hale getirdiler. Bütün yeşil alanları talan ettiler, ranta çevirdiler. Kamunun bütün mallarını peşkeş çekenlerden bunun hesabını sormak için biz Esenyurttayız. Esenyurt Belediyesi'nin özellikle belediye başkanının yaptığı usulsüzlüklerden, yolsuzluklardan hesap sormak için burdayız. Bu hesabı hem mahkemeye taşıyacağız, hem de Esenyurt halkına anlatacağız" dedi.

Esenyurt’u en iyi ben bilirim
İstanbul'da 10 pilot ilçe seçtiklerini de aözlerine ekleyen Cemal Canpolat, "Seçtiğimiz ilçelerden biri olan Esenyurt'tur. Esenyurt sosyal demokratların, düzene muhalif olanların, yalnızlaşan ötekileştirilen, işsiz bırakılan dar gelirlilerin, emeğiyle onuruyla geçinen insanların yaşadığı bir bölgedir. Rüşvetin hesabını sormak için buradayız" açıklamasını yaptı. CHP Milletvekili Gürsel Tekin ise Esenyurt'un eski halini en iyi bilenlerden birisi olduğunu vurgulayarak, "Maalesef Esenyurt artık beton yurta dönüştü. Türkiye'de ilk kez anayasaya rağmen işlenmiş bu suça kılıf bulmak için yasa değiştirildi. Bunun yeri de Esenyurt'tur" şeklinde konuştu. Nihal ALTINGÖVDE

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.