FATİH BELEDİYESİ ZABITALARININ İŞPORTACILARDAN ALDIĞI MALLAR ÇALINDI!

FATİH BELEDİYESİ ZABITALARININ İŞPORTACILARDAN ALDIĞI MALLAR ÇALINDI!
Fatih Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Aksaray’da işportacılara yönelik operasyon düzenledi. Operasyonun ardından kayıt altına alınarak belediyenin deposuna götürülen malların çalındığı iddia edildi. İşportacılar ise değeri yaklaşık 40 bin lira olan
 Fatih Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Aksaray’da işportacılara yönelik operasyon düzenledi. Düzenlenen operasyonun ardından belediye ekipleri, tezgahlarda bulunan malları kayıt altına alarak belediyenin deposuna götürdü. İşportacılar, belediyenin deposuna götürülen mallarını almaya gittiğinde ise kendilerine 'mallarınız çalındı' cevabı verildi. Tezgahlarından alınan ve yaklaşık 40 bin lira civarı olduğu iddia edilen telefonların peşine düşen işportacılar bunun üzerine belediye yetkililerine “sizin kameranız yok mu?” diye sordu. Belediye ekipleri ise kamera kayıtları yok cevabını verince işportacılar belediyeye dilekçe yazarak yaklaşık 40 bin lirayı bulan mallarının geri verilmesini istedi.


Bu mallar devlete emanet

Fatih Belediyesi'nden çalındığı iddia edilen malların devletin emaneti altında olduğunu söyleyen bir işportacı, “Burada 200 kişi evine ekmek götürüyor. 30 yıldır burada olanlar var. Zabıta geldiği zaman tezgâhı kaçırıyoruz. Ama zabıta peşimize düşüyor. İki arkadaşımızın kolunu kırdılar yakın zamanda. Daha çok Fatih Belediyesi'nde çalışan çocuklar. Haydar'ın (Fatih'te bir semt) elemanlarını almışlar ve bizlere çok kötü davranıyorlar. Daha önce de aynı şeyler oluyor, biz de 460 TL ceza ödeyerek malımızı alıyorduk. Son olayda ise belediye bize alınan malların çalındığını söyledi. 120 telefon ortada yok. Ama buluruz dediler. Kamera görüntüleri nerede diye sorduk. Belediyede kamera yok dediler. Şimdi ise kamera taktıklarını söylüyorlar bize. Bize, bir daha mallarınızı alırsak ceza kesmeyiz dediler. Şimdi malı çalınan arkadaşlarımız çalışamıyorlar. Evlerine ekmek götüremiyorlar. İş olsa zaten çalışacağız. Burada olanlar 40-50 yaşlarında kimse bu saatten sonra işe almaz onları” şeklinde konuştu.

Mağduriyetimi giderin
Çalındığı söylenilen mallarının peşine düşen işportacılar belediyeye dilekçe de yazdılar. Verilen dilekçelerden bir tanesinde şu cümlelere yer verildi: “Aksaray Meydanı'nda seyyar satıcıyım belediye memurlarının 14.12.2015 almış oldukları telefon tezgahımın geri vermediklerini ve çalındığını söylüyorlar. Telefon değerinin 12 bin TL olduğunu mağdur kaldığımdan mağduriyetimin giderilmesini arz ederim. Aksi halde belediyeniz sorumlu tutulacaktır.

Kamera yok cevabı aldılar
K.K., B.D. ve F.G. isimli işportacılarda verdiği dilekçelerde mağduriyetin giderilmesi istendi. Bir başka seyyar tezgah sahibi ise, "Her gün burada seyyarların malı toplanıyor. Fatih Belediyesi malımızı belediyede bekletiyor. 200-300 liralık mal orada kalıyor. En son 20 gün önce 3 tezgah mal gitti ona da el koymuşlar. Almaya gittiklerinde depo soyulmuş demişler. Kendilerine deponun kamerası yoktu cevabı verilmiş" diye konuştu. Bir işportacı ise belediye yetkililerinin savcılığa gidin çağrısında bulunduğunu, ancak malların bazılarının faturalı olmadığı için şimdilik savcılığa gitmeyi düşünmediğini söyledi. UFUK ÇOBAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.